magyarfutball.hu

címer helye
teljes név
Sülysápi Gyerekfoci Egyesület
cím
2241 Sülysáp
Hunyadi utca 32.
Pest megye
 
alapítás
klub színei
bajnokság (2023/2024)
stadion
-
névváltozások
dicsőséglista
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2023.08.17, 12:38
    Néhány hét és kezdődnek a megyei labdarúgó versenyek. Ha megnézzük a Pest Vármegyei bajnokságok mezőnyét, akkor azt találjuk, hogy a Sülysápi SE nem szerepel a megye III. mezőnyében, ugyanakkor a megye IV-ben ott van a Sülysápi Gyerekfoci SE. Vagyis az eddig megszokott megye III-as meccsek helyett megye IV-es meccseket nézhetünk idén ősztől a Malom utcában. Mi történt? Ennek jártunk utána:

    Ha csak röviden a tényeket nézzük, akkor annyi történt, hogy a Sülysápi Gyerekfoci SE idén először nevezett a felnőtt bajnokságba, ami esetükben azt jelenti, hogy csak a legalacsonyabb osztályba adhatják be a nevezésüket, azaz a megye IV-be. Ez persze azt is jelenti, hogy a Sülysápi SE felnőtt csapatát alkotó játékosgárda egy jelentős részének választanai kellett, hogy a nevelő egyesületével, azaz a Gyerekfocival tart, vagy a Sülysápi SE csapatát erősíti. A Gyerekfocinak bőven megvan a 25 fős kerete, ahol az átlagéletkor 20-21 év mindössze. A Sülysápi SE-nél azonban a játékosállomány így 10-15 főre csökkent, 40 év körüli átlagéletkorral, így ők nem neveztek a megye III-ba, a játékosok egy része új egyesületet keresett, vagy felhagyott az aktív labdarúgással.

    Ősztől tehát a fiatalokkal felálló Gyerekfoci SE csapatának szurkolhatunk és megye IV-es meccseket nézhetünk. A csapat célja természetesen az, hogy mielőbb feljebb kerüljön. Nem is akármilyen tempót diktálnak maguknak Lipcsei Mihály tanítványai: már az első évben egy osztályt ugrani szeretnének, azaz meg akarják nyerni a bajnokságot.

    Ha belegondolunk, nem irreális célkitűzés ez, hiszen a csapat gerincét alkotó játékosok már az elmúlt években is egy osztállyal feljebb játszottak és dobogós helyeken végeztek, az utóbbi két évben a bajnoki cím és az azzal járó feljutási lehetőség a megye II-be, szintén reális lehetőség volt és nem sokon múlott… Ugyanezek a fiatalok időközben tapasztaltabbakká, rutinosabbá váltak, pedig már az előző szezonban is szép eredményeket értek el, hiszen pl. Béres Balázs mindössze 20 évesen házi gólkirály volt és 33 találatával a megye III. Keleti csoportjának góllövőlistáján a harmadik helyen zárt a felnőttek között.

    A bajnokság szeptember 2-án 16:00-kor, hazai pályán kezdődik a Tápióság II. csapata ellen.

    Előtte azonban már augusztus 30-án 17:00-kor tétmeccsen mutatkozik be a csapat, a Pest Vármegyei Kupa küzdelmeiben Tura VSK lesz az ellenfél.


    https://sulysapma.hu/labdarugoink-iden-a-megye-iv-ben-jatszanak/