magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2022/2023 Tolna vármegye, II. osztály 5 Kölesd-Zönge SE 10 11
2021/2022 Tolna megye, III. osztály, Keleti csoport 6 Kölesd-Zönge SE 3 63

összes eredmény, részletek »

címer helye
teljes név
Kölesd-Zönge Sportegyesület
cím
 
alapítás
2020
klub színei
piros - fehér - fekete
bajnokság
stadion
-
névváltozások
dicsőséglista
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: fgymat
    2021.08.31, 10:49 (szerk.: 2021.09.08, 13:56)
    Kölesd-Zönge Sportegyesület néven új egyesület alakult a Tolna megyei településen, melynek három szakága, labdarúgás, kézilabda, szabadidősport közül választhatnak majd a sportolni vágyók.

    „Nem lesz könnyű” – mondta többször is az alakuló ülésen Gyetvai Attila, a Kölesd-Zönge Sportegyesület megválasztott elnöke. Valóban nagy fába vágta a fejszéjét több társával egyetemben, amikor úgy határoztak, tesznek az alig több mint ezer lakosú község sportéletéért.

    „Onnan indult az egész, hogy tavasszal Kölesden megtalált egy barátom, akivel korábban vezettük a Kölesd SE-t, mi lenne, ha tennénk valamit a település sportjáért. Elkezdtem ezen gondolkozni, hogy lenne-e értelme és érdemes lenne-e belekezdeni. Kölesd nekem a szívem csücske, ezért arra a döntésre jutottam: vágjunk bele” – nyilatkozta Gyetvai Attila, hozzátéve, elsősorban a helyi fiatalokat szeretné sportolásra buzdítani, de a környező településeket is integrálná. – Ha a polgármestereket és a tornatanárokat érdekli ez, akkor személyesen is felkeresem őket és felvázolom nekik a terveket.”

    Az alakulóülésen az egyesületen belül nemcsak labdarúgó (Benke János elnökkel), de női utánpótlásra építő kézilabda (Baksai András elnök) és szabadidősport-szakosztály (Konrád Zoltán elnök) is alakult.

    „Mivel Kölesden nincsen sportcsarnok, s mivel az integráció is az ötletek között szerepel, ezért a kézilabda központja Gyönk vagy Tengelic lenne, ahol megvan az ehhez szükséges helyszín. A környékbeli településekről, Borjádról, Uzdról, Tengelicről vagy Kajdacsról vinnénk oda kisbusszal a fiatalokat, akiknek az iskola után lehetőséget adnánk a sportolásra, ami az egyesület legfontosabb célkitűzése. Adja Isten, még akár tehetséges fiatalokat is kinevelhetünk” – mondta az egyesület első embere.

    A Sió vízi turisztikai projekt során kialakításra kerül Ozorától a Sió-csatorna Dunába történő torkolatáig egy kiszállókkal és megállókkal teli vízi turisztikai útvonal, egyik kiszállóhely Kölesden lenne bicikliúttal. Mint az Gyetvai Attila elmondta, ezt a lehetőséget megragadva jött létre a szabadidősport-szakosztály, aminek keretein belül (a leendő sporttelep, mostani sportpálya vége lenyúlik egészen a gátig) a kirándulók a biciklire pattanhatnak, s bejárhatják vele a környéket, ami a sportolás mellett a község turisztikai fellendülését is segítheti.

    Az új egyesület közösséget is építene, a helyi közösségi téren havonta tartanának előadást akár a sportágakról vagy más, a fiatalokat érintő témákban. Gyetvai Attila hangsúlyozta, az előadások és a sportolási lehetőségek sem csak a kölesdi gyerekeknek szólnának, a vonzáskörzet valamennyi fiatalját szeretnék bevonni a közösségi életbe.

    Valóban nagy fába vágta a fejszét a Kölesd-Zönge Sportegyesület, de ha megvalósulnak a tervek, a nemcsak földrajzilag lehet a megye közepe a község.

    2020.08.01
    https://www.teol.hu/sport/helyi-sport/sportolasra-hiv-a-frissen-alakult-kolesdi-egyesulet-2627339/