magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2005/2006 Somogy megyei III. osztály, Nagyatádi csoport 6 Kaposvári Egyetem SE 1 47
2000/2001 Somogy megyei II. osztály, Északi csoport 6 Kaposvári Gazdász 13 20
1999/2000 Somogy megyei I. osztály 5 Kaposvári Gazdász 17 20

összes eredmény, részletek »

címer helye

Segítség Felhasználók által beadott adatok

2012.09.17, 17:02 liverhool szurkolói csoportok
2010.12.31, 20:26 csák alapítás

részletek »

Szurkolók
kapcsolódó csapatok
címkék
cím
7400 Kaposvár
Dr. Guba Sándor u. 40.
Somogy megye
 
alapítás
1968
klub színei
zöld - sárga
bajnokság
- (megszűnt csapat)
stadion
- régi stadionok
 1. Gazdász-pálya

  (? - ?)

névváltozások
 1. Kaposvári Gazdász SE
  1968 - 2001
 2. 1992-ben egyesült a Kaposvári Építőkkel és átvette az NBIII-as csapatot
 3. A labdarúgó szakosztály működése szünetelt
  2001 - 2005
 4. Kaposvári Egyetem SE
  2005 - 2006
 5. Kaposvári Rákóczi-Egyetem FC
  2006 - 2007
dicsőséglista
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: fgymat
  2017.09.29, 16:36
  Építők helyett Gazdász
  Labdarúgó-szakosztályok fúziója Kaposváron

  Az előzmények ismertek, lapunkban kétszer is írtunk arról a kezdeményezésről, amely a Rákóczi FC-től indult ki. Az NBII-es labdarúgóklub nehéz anyagi helyzetében a K. Építőkhöz fordult segítségért és felajánlotta, hogy fuzionáljon a két labdarúgócsapat. Igen, de ezzel elvesztett volna egy NBIII-as jogot a város, és ezt el akarták kerülni, így lépett a „képbe" a Kaposvári Gazdász, ugyanis a klub hajlandó volt a harmadosztályú szakosztály átvételére. Az elmúlt hetekben ebben a mederben folytak a tárgyalások. Időközben az MLSZ-nél és a Dráva csoport versenybizottságánál is tisztázódott, hogy nincs jogi akadálya az egyesülésnek. A két érdekelt klub szakosztályának döntését az egyesületek elnöksége is jóvá hagyta, ezt követően tegnap délután a Kaposvári Építők részéről Stier István elnök, a K. Gazdász képviseletében dr. Hafner József ügyvezető elnök aláírásával szentesítette a frigyet. Ezzel tehát a K. Építők labdarúgó-szakosztálya fúzióra lépett a Gazdásszal.
  Mit jelent ez? Az Építőknek így nincs labdarúgószakosztálya, ugyanakkor a gazdászok egyidejűleg két bajnokságban is szerepeltetnek együttest. Az első csapat az Építők jogán az NBIII-ban folytatja, míg a második csapat változatlanul a megyei II. osztályban játszik. Az Építők labdarúgói automatikusan átigazoltak a Gazdászhoz és ott folytatják szereplésüket. Tehát a szombati, kaposvári NBIII-as mérkőzésen már Gazdász néven lépnek pályára a Paks ellen az egyetemisták pályáján.
  Sokan feltehetik a kérdést, hogy mi „köze” mindehhez a Rákóczinak. Ez a fúzió mennyiben szolgálja a nehéz sorsú klub érdekeit? Közvetve szolgálja. Az NBII-es klub ügyeit vivő intézőbizottság tagjai egyidejűleg felkérték Stier Istvánt, az Építők SC elnökét, hogy vállalja el a Rákóczi FC társadalmi elnöki tisztét. Stier István nem utasította el a kérést, de gondolkodási időt kért, s mint tegnap elmondta, végleges döntése előtt szeretne kissé mélyebben is tájékozódni a Rákóczi „belügyeiben”. Mindezekből nem nehéz következtetni arra, hogy hol „bujkál” a segítség. Az Építők a labdarúgás átadásával anyagilag is „megkönnyebbült”, az NBIII-as csapatra fordított összeg a jövőben a spórkasszába kerülhet. Hacsak... Amennyiben Stier István igent mond a Rákóczinak, feltételezhetően — sőt bizonyosan — az Építők SC, mint szponzor is felsorakozik a zöld-fehér klub mögé. így függenek össze a dolgok, s így lehet a mostani házasságból „bigámia” anélkül, hogy szó érhetné a ház elejét. Az NBII-es csapatnak így az 1923 óta használt nevét sem kell megváltoztatnia.
  Az elképzelés jó, kíváncsian várjuk, hogy mindez mit hoz a gyakorlatban.

  Jutasi


  Somogyi Hírlap
  1992.10.16.
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
   
 4. avatar: Ailton
  2010.07.23, 22:44
  Osztályt váltott az Egyetem !?

  A Megyei III. osztály nagyatádi csoportjának küzdelmeit magabiztosan nyerte meg a Kaposvári Egyetem csapata. A csapat a Kaposvári Egyetem hallgatóiból áll, és 2005 őszétől, Jenei Péter edző irányításával indultak el a megyei bajnokság harmadik vonalában, amelyet meg is nyertek már 3 fordulóval a bajnokság vége előtt. Az együttes trénere elmondta, hogy nagyon szeretnének elindulni a Megyei II.osztályban is, ám ez már jóval több költség lenne, mint az idei év volt. Így, ezúton is kéri az együttes azoknak a segítségét, akik szimpatizálnak a csapattal, hogy segítsék ezt a csak egyetemistákból álló gárdát, hogy elindulhasson a Megyei II.osztályban!  - Szóval még nem biztos, hogy indulni tudtok a másodosztályban?

  - Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy sikerüljön teljesíteni a nevezéshez szükséges feltételeket, és a következő szezonban el tudjunk indulni a Megyei II. osztályban. Ehhez durván egymillió forintra lenne szükségünk, azaz kétszer annyira, mint az idén. Sajnos az a helyzet, hogy egy "mecénás" nagyon elkelne az együttesünkhöz!

  - Megnyertétek a bajnokságot. Ez volt a célkitűzés a pontvadászat elején is?

  - Igen. Nyugodtan kijelenthetem, hogy nem titkolt célunk volt a feljutás. Tavaly nyáron egy újjászervezett gárda vágott neki a bajnokságnak, jó erőben és megfelelő játéktudással. Utoljára 2000-ben beszélhettünk kaposvári egyetemi csapatról, habár az akkori Gazdászban elég kevés volt az egyetemisták száma...

  - Most viszont csak a Kaposvári Egyetem hallgatói futballozhatnak itt...

  - Pontosan! Ez jövőre sem lesz másképp. Ráadásul ahogy jöttek a jó eredmények, egyre többen kerestek meg minket az Egyetemről, hogy szívesen játszanának a csapatban, tehát reméljük,hogy utánpótlásból nem lesz hiány.

  - Mire lehet képes ez a játékoskeret a Megyei II. osztályban?

  - Több felsőbb osztályú gárdával játszottunk edzőmeccset a tavaszi felkészülés során, és nyugodtan mondhatom, hogy minden alkalommal jól helytálltunk magasabb osztályú ellenfelünkkel szemben. Sőt minden esetben pozitív kritikával illették teljesítményünket ellenfeleink! Bár igaz, hogy a felkészülési mérkőzésekből nem szabad igazán messzemenő következtetéseket levonni, de úgy gondolom, hogy - egy jó alapozással és odafigyeléssel - ott lehetünk a tabella első felében.

  - Kik voltak idén a csapat meghatározó játékosai?

  - Nem szeretnék kiemelni senkit. Mi csapatként voltunk jók, és értük el azt amit elértünk! A játékosok küzdöttek egymásért, ami meghozta az eredményt.

  - Legjobb mérkőzéseitek a szezonban?

  - A bajnokság során nagyon sok izgalmas mérkőzést játszottunk, ezek közül is kiemelkedik a Gyékényes elleni idegenbeli mérkőzésünk, amikor is vesztett állásból sikerült fordítanunk. Ennek a győzelemnek az értékét növeli, hogy a tavaszi fordulók során, rajtunk kívül senki másnak nem sikerült legyőznie ezt a csapatot!

  - Ha jól tudom, te is a Kaposvári Egyetem hallgatója vagy?

  - Így van, utolsó éves agrármérnök hallgató vagyok.

  - És már edző...

  - Sikerült a nyáron elvégezni az ehhez megfelelő tanfolyamot, és így vehettem át a csapat irányítását.

  - Mi az erőssége a csapatodnak?

  - Azt hiszem, a csapatom kiemelkedett a mezőnyből a játékosok technikai képességét, illetve gyorsaságát illetően. Ezért is próbáltunk meg gyors, rövidpasszos játékot játszani mérkőzéseinken. Azt hiszem, ez az amivel a többi csapat fölé tudtunk nőni a bajnokság során.

  - Június 17-én bajnokok tornája. Esélyek?

  - Szeretnénk megnyerni a megyei III. osztály legjobb csapatait felvonultató tornát, hisz egy garnitúra szerelés a jutalom - nekünk pedig ez óriási segítség lenne (hiszen az idei évet is egy garnitúra szereléssel kellett végigjátszanunk). Az elődöntő június 17-én Hetesen lesz, a döntő pedig 24-én Tapsonyban.

  - Kívánom, hogy sikerüljön nyernetek, és nem csak a pályán, hanem azon kívül is!

  VP.

  http://web.archive.org/web/20060624074916/somogysportja.hu/labdarugas/060611egyetem.htm
   
 5. avatar: Ailton
  2009.02.07, 22:52
  bővebben: 2005-2006-is egy szezont Kaposvári Egyetem SE néven futottak a Megye III (nagyatádi csoport, 1.hely), majd a következő évben Kaposvári Rákóczi-Egyetem FC néven a Ligabajnokságban (!) indultak, meccsenként 8-10-el kaptak ki (pl. http://www.rakoczifc.hu/070320li.htm)Eleinte 3 NB1-es visszajátszó+egyetmisták alkották a csapatot, majd egyre jobban már a Rákóczi U19, így év végén szakítottak, s végleg megszűnt a Gazdász.

  /A jogutódlás érdekes kérdés, ha jól emlkészem a SLASZ honlapon a gazdász alapítási éve volt megadva anno (sajnos ez az infó nincs már meg)/

  És hogy miért társultak be a Rákócziba? Nos akkor még nem volt műfüves pálya, s elég nagy pályagond volt, s az egyetem felvetette, hogy ingyen rendelkezésre bocsátja a pályáját, cserébe a Rákóczi NB I-es nevezése jogán nem kellett nevezési díjat fizetni.
   
 6. avatar: pancso
  2009.02.05, 17:30
  A Kaposvári Egyetemen évtizedek óta Gazdász SE néven működő sportszervezet, ezen belül az NB III-ban szereplő labdarúgó csapat is megszűnt 2001-ben. A felsőoktatási intézmény 2005-ben Kaposvári Egyetem SE néven alakította meg új egyesületét.