magyarfutball.hu

Fan Art
  1. Fan Art / 6. Én, a targoncamániás

    kép
    kép
    kép

    Készítette: S., Laci
    via TrollFoci

    Történet:
    2012. május
    Adamo Coulibaly beállása a DVSC-TEVA-MTK Magyar Kupa-döntő szünetében - Szelim Bouadla csatasorba állításával együtt - fordulópontot jelentett. Egy csapásra veszélyesebb lett a hajdúságiak támadójátéka, és bár a csatát lezáró tizenegyes-párbajban az elefántcsontparti felmenőkkel rendelkező labdarúgó volt az egyetlen debreceni, aki hibázott, mégis oroszlánrésze volt a Loki-siker kivívásában.
    Coulibalyval a mérkőzés után beszélgettünk.

    - Az volt a terv, hogy pihentet a mester, és csak végszükség esetén vet harcba. Aztán a szünet előtt bekaptuk a gólt, és hirtelen végszükség lett - magyarázta a 30 éves támadó. - Tény, hogy szerettünk volna pihenten kiállni a Győr elleni, idegenbeli meccsre, amit szuperrangadónak titulál a sajtó, ez most nem jött össze, rendesen kipukkadtam a végére, 75 percet játszottam a pokoli hőségben, de kit érdekel, amikor megvan a Magyar Kupa?
    - Bíztál abban, hogy tudtok fordítani, amikor szünet után pályára léptél?
    - Az önbizalmammal soha sincs baj, most is nagyon akartam gólt szerezni, de nem sikerült – helyettem is betalált Szakály Peti.
    - És a tizenegyesek? Már te is megnyerhetted volna a Lokinak a kupát… Mi volt az elképzelésed?
    - Semmi különös, egyszerűen be akartam rúgni – tudtam, hogy azzal már nyeregben vagyunk. Talán éppen ezért, meg azért, mert rettenetesen fáradt voltam, túlságosan is meghelyeztem a labdát, fölé ment. Sajnos, ez benne van a futballban.
    - Mit jelent a pályafutásodban ez a kupa?
    - Ez a második Magyar Kupám (mágyár káp, így mondja – a szerk.) a Debrecennel, plusz van egy magyar bajnoki címem 2010-ből, két szuperkupám, meg egy ligakupám. Most minden vágyam az, hogy meglegyen a második magyar bajnoki címem is. Három idényben ez nem lenne olyan rossz eredmény.
    - Amikor alig hat éve még a francia hetedik osztályban futballoztál amatőrként, és éjszakánként Poussyban, a Peugeot-gyárban villástargonca-kezelőként kerested meg a baguette-re valót, vajon gondoltál arra, hogy egyszer Magyarország, a magyar bajnokság egyik sztárja leszel?
    - Tudod, mindig is szerettem volna jó profi futballista lenni, a reményt sohasem adtam fel, még akkor sem, amikor targoncát vezettem. És a jóisten megsegített, még a Bajnokok Ligájában is sikerült pályára lépnem a Debrecennel. S ha minden jól megy, ősszel megint sikerülhet!
    - Már így is roppant népszerű vagy Debrecenben!
    - Oké vagyok, nem panaszkodom, szeretnek a debreceniek. És szeretnék azzal kedveskedni nekik, hogy kijutok a csapattal a Bajnokok Ligájába, az Európa Ligába. Óriási lenne a városnak is, nekünk is!
    - Ha majd egyszer visszavonulsz, sok-sok év múlva – hiszen még csak 30 éves vagy – innen, Debrecenből szeretnél nyugdíjba menni?
    - Nem tudom… A jelenlegi szerződésem június 30-án lejár, az újat még nem kötöttük meg. Az utolsó bajnokit követően leülök beszélgetni az elnök úrral, majd meglátjuk, mi a szándéka.
    - De te szívesen maradnál?
    - Persze, miért is ne?!
dátum: 2013.06.20, 14:29
Magyarfutball Blog

A Magyarfutball.hu blogja - érdekességek, kuriózumok, anekdóták a magyar labdarúgás mindennapjából.

Kategóriák
  1. egyéb (34)
  2. Bolhapiaci kincsek (55)
  3. Fan Art (7)
  4. Focis játékok (8)
  5. Futball és művészet (15)
  6. Gépház blog (17)
  7. Grund focipályák (4)
  8. Így szeretlek Magyar Futball! (4)
  9. Játékvezetők (2)
  10. Külföldi példák (3)
  11. Magyar foci mindenhol (24)
  12. Magyarfoci in English (3)
  13. Magyarfoci máshogy (31)
  14. Meccsen jártunk (4)
  15. Mezek (6)
  16. Programajánló (17)
  17. Retro (1)
  18. Szurkolók (3)
Kapcsolat / contact
info@magyarfutball.hu
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!