magyarfutball.hu

  1. Hogyan készül a magyar válogatott a 2024-es Európa Bajnokságra

    Ahogy azt minden futballrajongó tudja, Magyarország sikeresen kvalifikálta magát a 2024-es németországi Európa Bajnokságra, ami egy hatalmas hullámot indított el az országban. A tornán való részvételünk egyértelműen hatalmas eredmény, és a magyar szurkolók magas elvárásai is teljesen érthetőek.

    Főleg, ha arra gondolunk milyen élményt nyújtott a selejtezőkkel kapcsolatos foci közvetítés és az, ahogy a válogatott játékosai azóta is szerepelnek a klubjaik megmérettetésein.

    Mindebből ered, hogy Marco Rossi vezetésével a magyar válogatott a lehető legalaposabban felkészül a német nagy színpadra. Ebben a cikkben összeszedtük, hogy hogyan is várja a csapat ezt a megmérettetést.

    kép

    Sikerekre építve – erősítjük azt, ami működik
    Az 2024-es németországi torna előkészületeinek alapjai a selejtezők során lettek lefektetve és elég látványos eredményeket hozott. Magyarország az első helyen végzett csoportjában, veretlen maradt, és mindössze hat gólt kapott.

    Ez olyan önbizalmat és lendületet adott a csapatnak, ami nélkülözhetetlen bármely sikeres tornához, nem is beszélve a nagyobb megmérettetéseket, mint amilyen ez is lesz. Rossi-t dicsérik taktikai rugalmasságáért és a csapatszellem hangsúlyozásáért, ami továbbra is a alappillére a csapat dinamikájának.

    Magyarország stratégiailag választotta ki elő-tornás barátságos meccseit is. Míg a Törökország és Koszovó elleni meccsek ismert európai ellenfeleket biztosítanak, az Írország és Málta elleni mérkőzések lehetőséget nyújtanak a taktikáink finomítására, egyszerűsítésére, és a különböző felállások és formációk kipróbálására is.

    Ezek a mérkőzések lehetőséget adnak Rossi számára, hogy finomhangolja eszközeit a legkülönböző játékstílusok ellen, felkészítve a csapatot az EB-n való, kihívásokkal telinek ígérkező találkozásokra.

    Finom hangoljuk azt, amivel elkerülhetjük a hibákat
    A magyar csapat egyik legnagyobb erőssége jelenleg az ellenálló védelem, amivel a csoportjukban a második legjobb védelmi rekordot tudták felmutatni. A stabilitás biztosítása érdekében ezért a csapat sokat dolgozik azon, hogy finom hangolják azokat a leheletnyi vonásokat is, amelyek még mindig hibákhoz vezethetnek.

    A másik oldalon természetesen a támadóképességüknek egy kis élesítésre van szüksége, hiszen annak ellenére, hogy a magyarok bőséges lehetőségeket teremtenek, a befejezéseink könnyen a következetlenség árkába csúsznak, ezzel fontos góloktól fosztva meg a válogatottat.

    Szerencsére, az előző EB felvonásához képest, már így is hatalmas fejlődésen ment keresztül a csapat és ez a rajongók számára egyértelműen jelzi azt, hogy mindaz, amit az elmúlt időszakban láthattunk, a magyar foci felvirágzásának csak a kezdete.

    A válogatott felkészülése ezért arra koncentrál, hogy olyan gyakorlatokat és edzéseket iktasson be a mindennapokba, melyek a gólok előtti nyugalom és klinikai pontosság javítására fókuszálnak.

    Az egyéni felelősség szerepe a csapat sikerében
    Rossi mindig hangsúlyozza az egyéni játékosfejlődés fontosságát amellett, hogy a csapat egységessége kulcsfontosságú a sikereink elérésében. Az olyan játékosok, mint Szoboszlai Dominik és Nagy Ádám továbbra is a válogatott alappilléreként fognak működni és egyértelműen láthatjuk, hogy komolyan veszik a saját fejlődésüket is, ami kiemelt szerepet fog játszani abban, hogy a csapat még nagyobb „meglepetéseket” tudjon okozni az ellenfeleinek.

    Ugyanakkor, az ifjú tehetségek nevelése és szorosan integrálása a keretbe mélységet és újabb lehetőségeket is biztosít. Rossi és edzői stábja a mentális ellenállóképesség építésén is komolyan dolgoznak, és győztes mentalitást próbálják erősíteni a csapat összes tagjában. A csapatszellem-építő gyakorlatok, a pszichológiai tanácsadás és a magas nyomás alatti helyzetek szimulálása mind olyan eszközök, amelyeket arra használnak, hogy a játékosok mentálisan felkészültek legyenek a pályán való szembesülés kihívásaival.

    kép

    Erre szükség is lesz, hiszen Magyarország csoportja az 2024-es EB-n Németországot, Skóciát és Svájcot foglalja magában. Természetesen a nehéz csoport nem azt jelenti, hogy meg kell tőlük ijednünk. Magyarország erős védelme és növekvő támadó képessége, párosulva a még jobban megerősített csapatszellemmel, segíthet nekik a csoportból való továbbjutásban.
dátum: 2022.06.21, 12:00
Magyarfutball Blog

A Magyarfutball.hu blogja - érdekességek, kuriózumok, anekdóták a magyar labdarúgás mindennapjából.

Kategóriák
  1. egyéb (35)
  2. Bolhapiaci kincsek (55)
  3. Fan Art (7)
  4. Focis játékok (8)
  5. Futball és művészet (15)
  6. Gépház blog (17)
  7. Grund focipályák (4)
  8. Így szeretlek Magyar Futball! (4)
  9. Játékvezetők (2)
  10. Külföldi példák (3)
  11. Magyar foci mindenhol (24)
  12. Magyarfoci in English (3)
  13. Magyarfoci máshogy (31)
  14. Meccsen jártunk (4)
  15. Mezek (6)
  16. Programajánló (17)
  17. Retro (1)
  18. Szurkolók (3)
Kapcsolat / contact
info@magyarfutball.hu
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!