magyarfutball.hu

  1. Magyarország öregfiúk - Ausztria öreg fiúk 5:1, 1967.08.12

    kép
    Állnak: Hidegkuti, Szusza, Sárosi, Bányai, Buzánszky, Babolcsai, Szojka
    Elöl: Bozsik, Deák, Grosics, Budai II.


    Az 1967. augusztus 13-i Nemzeti Sport beszámolója a mérkőzésről:
    Már egy órával a mérkőzés kezdete előtt valósággal ömlött a Népstadion felé a szurkolók tömege. Az idősebb korosztályúak ezúttal többségben voltak. Ezt nemcsak az arcuk árulta el, hanem a téma is, amiről szó folyt. Húsz év még ennél régebbi magyar—osztrák találkozókról vitatkoztak, emlékeztek.
    Az osztrák öregfiúk fiatalosan vonultak az öltözőbe. Derűsen emlékeztek a múltra. Különösen Zemarin beszélt szívesen a régi találkozókról. Elsősorban a Megyeri utat emlegette. A magyar öltözőben mintha elfogódottan készülődttek volna a játékosait. Buzánszky kissé szorongva jegyezte meg: — Fele olyan súlyban vannak,mint mi. De azért nem félünk. Zúgott a lelkes taps, amikor kivonult a két csapat.
    A himnuszok elhangzása után, 50 000 néző előtt, Balla K. (Harangozó, Póna) közreműködése mellett, így állt fel a két csapat:

    Grosics — Buzánszky, Bányai,Sárosi, Bozsik, Szojka, Budai,Hidegkúti, Deák, Szusza, Babolcsay,
    Zemann — Staubek, Stotz, Hasenkopf, Oslansky, Giesser, Horalt, Cejka, Störner II, Hammern, Höfer.

    Igen kedvesek voltak az első percek. Minden játékos régi, híres cseleit, húzásait igyekezett bemutatni, sikerrel, csak egy kissé lassabban. Az első tíz perc a magyar csapaté volt. Hidegkúti, Szusza és Deák is próbálkozott lövéssel, Zemannon azonban nemigen látszott meg, hogy eljárt felette az idő. Nehezebbnél nehezebb labdákat hárított biztosan. Egy alkalommal Bozsik a saját 16-osáról négy-öt védőt kicselezve rúgta a labdát az osztrák térfélre, éspontosan tálalt Szusza elé. A szurkolók közöl felhangzott egy sóhaj: — Hol van ma ilyen fedezetünk! Időnként az osztrákok is vezettek néhány ötletes ellentámadást. A taps ezekért is kijárt. A28. percben esett a félidő egyetlen gólja. Deák pompásan ívelt be a jobbszélről. Hidegkúti mintegy 8 m-ről előrevetődve félmagasan fejelt védhetetlenül a kapu bal oldalába. 1:0 Magyarország javára. Régen zúgott félidőben olyan tapsvihar, mint amikor a két csapat pihenni vonult. A II. félidőben nemcsak a csapatok, hanem a játékvezetők is cseréltek. Hernádi lett a vezetőbíró, és Harangozó helyett Bokor a második partjelző. A magyar csapatban Deák helyett Machos, Babolcsay helyett pedig Illovezky állt be. Az osztrákoknál Körner II helyén Rieglif játszott. Hangulatos, látványos labdaadogatások és lövések közben állandóan zúgott a taps. Az 55. percben Hidegkúti óriási lövéssel búcsúzott, Csordás jött be. Mindenkit meglepett, hogy még gyorsabb lett a játék. Az eddigi öröm kieső alábbhagyott, amikor Riegler kiugrott és egyenlített. 1:1.A bánat azonban nem sokáig tartott, mert Bozsik forintos labdáját a 61. percben Machos a léc alá ívelte. 2:1. A 65. percben egészen addig morajlott a csodálat a nézőtéren, amíg Bozsik mesterien vitte fel a védők között a labdát, Ilovszky elé tálalta, a szövetségi kapitány 20 m-ről óriási gólt lőtt a bal felső sarokba. 3:1. Lábról lábra szállt a labda. Ha nem is nagy lendülettel, de mindig ésszel került egy-egy magyar játékos elé. Ennek lett az eredménye, hogy egy szép támadás végén Machos fejéről vágódott hálóba a labda. 4:1. Öt perccel a befejezés előtt szüntelenül zúgott a fergeteges taps, és tetőfokát érte el, amikor Budai labdája 14 m-ről, mint vihar vágódott a hálóba. 5:1. Nem tágított a szurkolósereg egyetlen pillanatra sem, végig lelkesen tapsolták az öregfiúkat. Ami a mérkőzés lefolyása után történt, olyant nemigen láttunk a Népstadionban az utóbbi időben. Többezer fiatal özönlötte el a játékteret és kanta vállára a nem éppen könnyűsúlyú magyar válogatott minden tagját.

    Kép forrása:
    https://www.vatera.hu/ap037-regi-futball-labdarugo-emlekkep-foto-fenykep-magyar-valogatott-1967-3338791538.html
dátum: 2024.01.01, 13:50
Magyarfutball Blog

A Magyarfutball.hu blogja - érdekességek, kuriózumok, anekdóták a magyar labdarúgás mindennapjából.

Kategóriák
  1. egyéb (35)
  2. Bolhapiaci kincsek (55)
  3. Fan Art (7)
  4. Focis játékok (8)
  5. Futball és művészet (15)
  6. Gépház blog (17)
  7. Grund focipályák (4)
  8. Így szeretlek Magyar Futball! (4)
  9. Játékvezetők (2)
  10. Külföldi példák (3)
  11. Magyar foci mindenhol (24)
  12. Magyarfoci in English (3)
  13. Magyarfoci máshogy (31)
  14. Meccsen jártunk (4)
  15. Mezek (6)
  16. Programajánló (17)
  17. Retro (1)
  18. Szurkolók (3)
Kapcsolat / contact
info@magyarfutball.hu
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!