magyarfutball.hu

  1. Legnagyobb magyar foci eredmények

    kép
    Ha az igazán jelentős foci eredményekre gondolunk, akkor természetesen kihagyhatatlan a magyar foci aranykora, az Aranycsapat. Azóta sokszor úgy érezhetjük, hogy “azok a régi szép idők” már sosem jönnek vissza, pedig az elmúlt évtizedekben is volt néhány páratlan eredménye a magyar válogatottnak. Sorra vesszük a TOP 4 legnagyobb magyar foci eredményt az elmúlt évtizedekből!
    Legnagyobb magyar foci eredmények

    Ha az igazán jelentős foci eredményekre gondolunk, akkor természetesen kihagyhatatlan a magyar foci aranykora, az Aranycsapat. Azóta sokszor úgy érezhetjük, hogy “azok a régi szép idők” már sosem jönnek vissza, pedig az elmúlt évtizedekben is volt néhány páratlan eredménye a magyar válogatottnak. Sorra vesszük a TOP 4 legnagyobb magyar foci eredményt az elmúlt évtizedekből!

    1952 - Helsinki, Olimpia
    Egy ilyen felsorolásnál illik visszanyúlni a gyökerekhez és az Aranycsapathoz. Az foci 1900-ban debütált az olimpiai játékokon, azóta pedig letagadhatatlanul fontos része, még akkor is, ha nem ez a legismertebb verseny. Az Európa-bajnokság, az UEFA Nemzetek Ligája nagyobb elismertségnek örvendenek, mint az olimpiai játékokhoz kapcsolódó foci, mégis, a magyar csapatnak is van mit felmutatnia egy Olimpián. Óriási siker, hogy a magyar válogatott 1952-ben képes volt elhozni az aranyérmet a Helsinki Olimpiáról, ehhez pedig a finn válogatottat győzte le hazai pályán. Egy Olimpiai aranyunk már van, ami kiemelkedő foci eredmény!

    1986, Világbajnokság
    Magyarország legutolsó jelentős szereplésére a foci palettán 1986-ban került sor, amikor a Világbajnokságon a nyolcaddöntőig jutott a válogatott. Végül az utolsó csoportmérkőzésen sikerült legyőzni Kanadát 2:0-ra, így továbbjutott a csapat a nyolcaddöntőbe. Argentína csapata ejtette ki végül a magyar válogatottat, 2-0-ra legyőzve azt. Elég jelentős eredmény, ha hozzátesszük, hogy ez az argentin válogatott nyerte meg a világbajnokságot.

    2016, Európa-bajnokság
    Óriási érdeklődés övezte a 2016-os Európa-bajnokságot, aminek következtében Budapest főterei megteltek szurkolókkal. Ezekben a hetekben szinte mindenki hazai foci szurkolónak érezte magát, a kivetítőkre százezrek szemei tapadtak, hogy ne maradjanak le az utóbbi évtized nagy meccseiről. A sikerszéria Ausztria legyőzésével kezdődött, majd Izland ellen 1:1-es döntetlent játszottak a fiúk.

    Mindezek után jött az igazi megdöbbenés: sokszoros győztes Portugália ellen a válogatott képes volt 3:3-as döntetlent játszani. Ezzel Magyarország bejutott az EB nyolcaddöntőjébe, majd bár onnan végül nem jutottunk tovább, mégis hihetetlen sikerként tarthatjuk számon, és van mire büszkének lennünk.

    UEFA Nemzetek Ligája, 2022
    2022-ben a magyar válogatott több ország csapatait is legyőzte. Az angolokat kétszer, a németek ellen pedig 4 pont előnnyel végül az A ligába kerültek, a második helyen. Ennek eredményeképpen a 2024-es, jelenleg is már a selejtezőket játszó Európa-bajnokság sorsolásán az 1. kalapba került a válogatott.

    Az utóbbi években különösen van miért szurkolnunk a magyar válogatottnak, hiszen egyre nagyobb sikereket és eredményeket mutatnak fel. Reméljük, hamarosan újra összeáll a magyar Aranycsapat, amellyel világhírnévre tehet szert a magyar foci!
dátum: 2022.06.21, 12:00
Magyarfutball Blog

A Magyarfutball.hu blogja - érdekességek, kuriózumok, anekdóták a magyar labdarúgás mindennapjából.

Kategóriák
  1. egyéb (35)
  2. Bolhapiaci kincsek (55)
  3. Fan Art (7)
  4. Focis játékok (8)
  5. Futball és művészet (15)
  6. Gépház blog (17)
  7. Grund focipályák (4)
  8. Így szeretlek Magyar Futball! (4)
  9. Játékvezetők (2)
  10. Külföldi példák (3)
  11. Magyar foci mindenhol (24)
  12. Magyarfoci in English (3)
  13. Magyarfoci máshogy (31)
  14. Meccsen jártunk (4)
  15. Mezek (6)
  16. Programajánló (17)
  17. Retro (1)
  18. Szurkolók (3)
Kapcsolat / contact
info@magyarfutball.hu
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!