magyarfutball.hu

  1. Hogyan zajlik a Bitcoin vásárlás folyamata Magyarországon?

    Véleményünk szerint ma már elenyésző azok száma, akik ne hallottak volna bitcoinról és úgy általában a kriptovalutákról. Az olyan történetek, mint az, amelyik szerint egy amerikai fiatalember két pizzát vásárolt 10.000 bitcoinért, amelynek az árfolyama 2021-ben elérte a 68.000 dollárt biztosan mindenkihez eljutottak, aki használja az internetet. Ugyanígy a bányászat, mint fogalom is érthetővé és elterjedtté vált. Nagyon sokan vásároltak az elmúlt évek során nagy teljesítményű számítógépeket annak érdekében, hogy bitcoint bányászhassanak.

    Emellett azonban elterjedt a bitcoinnal való kereskedés is, annál is inkább, mert jelenleg a kibányászott érmék értéke 19.000 körül van, a maximális mennyiséget pedig 21.000 darabban állapították meg. Ha azon gondolkodsz, hogy bitcoin-kereskedésbe vágsz, nagyon sok hasznos forrást találsz az első lépések megtételére, mint amilyen a kriptomat.io/hu/kriptovalutak/bitcoin/bitcoin-vasarlas címen található. Ezen felül, ebben a cikkben mi magunk is igyekszünk néhány ötletet, irányelvet adni, hogyan kezdd meg a kereskedést.
    kép
    A vásárlás lépései

    Mielőtt megkezdenéd a bitcoinnal való kereskedést, hasznos lehet tisztában lenni bizonyos tényekkel. Az egyik legfontosabb, hogy a kriptovaluták magas volatilitású eszközök. Egyszerűbben megfogalmazva ez annyit jelent, hogy egy váratlan piaci fordulat nyomán akár órák alatt is meredek árfolyammozgások tapasztalhatók. Éppen ezért fontos, hogy mindig megőrizd a hidegvéredet és ne kapkodj akkor se, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy eltervezted. Kriptovalutát közép- illetve hosszú távon érdemes tartani.

    A bitcoin árfolyama, tekintve, hogy messze a legnagyobb egységnyi értékkel rendelkező kriptovalutáról van szó, a legnagyobb ingadozásokat produkálhatja. Ennek legillusztrisabb példája a tény, hogy míg 2021 novemberében 68.000 dollár körül volt egy bitcoin értéke, ez a tavalyi év során 20.000 dollár alá zuhat, jelenleg pedig a 30.000 dollárt ostromolja. Tehát az egyik legfontosabb tanács, hogy kövesd a piacot, a híreket, a mozgásokat és azok alapján hozd meg a döntésedet a befektetésről.

    Ha pedig a döntés megszületett, akkor íme, hogyan tudsz bitcoint vásárolni:

    1. Válassz egy kereskedelmi platformot
    Az első lépés, hogy válassz egy olyan platformot, ahol megvásárolod a bitcoinjaidat. Számos ilyen online tőzsde közül tudsz választani. A bitcoin egyik sajátossága, hogy nem kell egy egész BTC-t megvenned, ennek töredékét is megvásárolhatod.

    2. Fizess be pénzt a tőzsdei számládra
    Ahhoz, hogy vásárolni tudj, fizesd be a tőzsdei számládra az ehhez szükséges pénzmennyiséget.

    3. Vásárold meg a BTC-t
    Keresd meg az adott platformon a bitcoint, add meg a megvásárolni kívánt értéket és vásárolj annyi bitcoint, amennyit szeretnél. Ezzel tudsz a folytatásban kereskedni.

    4. Menedzseld a portfoliódat
    Ha megvásároltad a szükséges mennyiséget, követheted a portfóliód alakulását. Ha úgy látod, eléggé nyereséges volt, bármikor eladhatod. Hasznos funkció a tőzsdei platformokon az, amellyel beállíthatsz felső és alsó limiteket. A felső azt jelenti, hogy egy adott nyereség esetén automatikusan eladásra kerülnek az érméid, az alsó pedig, hogy minimalizálod az esetleges veszteséget.
dátum: 2022.06.21, 12:00
Magyarfutball Blog

A Magyarfutball.hu blogja - érdekességek, kuriózumok, anekdóták a magyar labdarúgás mindennapjából.

Kategóriák
  1. egyéb (35)
  2. Bolhapiaci kincsek (55)
  3. Fan Art (7)
  4. Focis játékok (8)
  5. Futball és művészet (15)
  6. Gépház blog (17)
  7. Grund focipályák (4)
  8. Így szeretlek Magyar Futball! (4)
  9. Játékvezetők (2)
  10. Külföldi példák (3)
  11. Magyar foci mindenhol (24)
  12. Magyarfoci in English (3)
  13. Magyarfoci máshogy (31)
  14. Meccsen jártunk (4)
  15. Mezek (6)
  16. Programajánló (17)
  17. Retro (1)
  18. Szurkolók (3)
Kapcsolat / contact
info@magyarfutball.hu
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!