magyarfutball.hu

Baranya megye, Mohácsi járás, II. osztály, Déli csoport 1967

előző szezon Bajnoki végeredmény következő szezon
# csapat neve mérk. gy d v gólarány pontszám
1 Nagynyárád  28 :  10 16
2 Lippó  26 :  10 16
- Borjád    :   
- Töttös    :   

győzelem / vereség 0 / 0

gól + / - 54 / 20

Zöld adatsor : Feljutott vagy egyéb okból (például MLSZ döntés, klubegyesülés), a klub a következő bajnoki szezonban magasabb osztályban folytatja.

Az összes résztvevő csapat egyenlőre nem ismert. Csak az első két helyezett csapatot nevezték meg a forrásban.
források
Dunántúli Napló, 1967. november 5.
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Golyó
    2020.03.07, 20:59 (szerk.: 2020.03.07, 21:00)
    A mohácsi járás II. osztályú labdarúgó-bajnokság déli csoportjában az egész év folyamán nagy harc folyt az elsőségért. A sorsolás szeszélyéből már rég tudott volt, hogy a bajnokság kérdése csak az utolsó fordulóban dől el. Az utolsó előtti fordulóban a Lippó, Töttös és Nagynyárád volt esélyes a bajnoki címre. Az utolsó fordulóban Lippó 2:1 arányban győzte le a legesélyesebb bajnokjelöltet, Töttöst. Ugyanazon a napon került sor a Nagynyárád— Borjád mérkőzésre. A játékvezető késése miatt ez a találkozó jóval később kezdődött, így a két érdekelt megtudta a Töttös vereségét és azt is, hogy amennyiben bármelyikük két gól különbséggel nyer, úgy az lesz a bajnok.
    Mindkét csapat rendkívül nagy becsvággyal küzdött, a hangulat a játék és nézőtéren egyaránt túlfűtött volt. A találkozó a 85. percben 2:l-es nagynyárádi vezetésnél a hazai csapat hibájából félbeszakadt. A szövetség a vétlen I Nagynyárád javára igazolta a pályán elért eredménnyel a mérkőzés két pontját. Így Lippónak és Nagynyáradnak egyformán 16—16 pontja és teljesen megegyező 26:10-es a gólaránya. A szabályok értelmében a bajnoki címet Lippó érdemelte volna ki, mert a Nagynyárád elleni két mérkőzés eredménye 0:0 és 2:0 volt a lippóiak javára. Igen ám, de a nagynyárádiak nem nyugodtak bele a szövetség döntésébe, mondván, így méltánytalanság éri őket, mert Borjádon szándékos botrányokozás miatt szakadt félbe a mérkőzés. Hosszú tárgyalások után a járás panaszügyi bizottsága tett pontot az ügyre. Semleges pályán, a Nagynyárád—Borjád mérkőzés újrajátszását rendelte élj ezen a találkozón a nagynyárádiak 4:1 arányban győztek Borjád ellen és így jogot szereztek arra, hogy osztályozó mérkőzést játszanak az I. osztályba jutásért.


    Forrás: Dunántúli Napló, 1967. november 22.