magyarfutball.hu

Bács-Kiskun megyei III. osztály, Nyugati csoport 1999/2000

előző szezon Bajnoki végeredmény következő szezon
# csapat neve mérk. gy d v gólkülönbség pontszám
1 Fajsz 22 19 2 1 137 -  20 59
2 Dunaszentbenedek 22 18 1 3 103 -  21 55
3 Dunatetétlen 22 14 4 4  71 -  40 46
4 Dunaegyháza 22 11 5 6  74 -  48 38
5 Öregcsertő 22 9 6 7  38 -  28 33
6 Foktő 22 9 6 7  47 -  55 33
7 Dunapataj 22 10 2 10  57 -  47 32
8 Újtelek 22 8 6 8  45 -  42 30
9 Érsekhalma 22 5 4 13  33 -  67 19
10 Uszód 22 4 2 16  28 -  89 14
11 Homokmégy 22 3 1 18  14 - 100 10
12 Ordas 22 2 1 19  19 - 109 7
13 Géderlak SE II. 1 22 9 0 13  58 -  73 27
- Solt II. 2    -   

győzelem / vereség 121 / 125

gól + / - 724 / 739

Zöld adatsor : Feljutott vagy egyéb okból (például MLSZ döntés, klubegyesülés), a klub a következő bajnoki szezonban magasabb osztályban folytatja.

Piros adatsor : Kiesett vagy egyéb okból (például kizárás, klubegyesülés, megszűnés), a klub a következő bajnoki szezonban nem indul ebben a bajnoki osztályban.

 1. 1) versenyen kívül
 2. 2) visszalépett, versenyen kívül
források
kép
Petőfi Népe
2000. július 07.
kép
Petőfi Népe
2000. január
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: Feyyaz
  2021.03.10, 00:16
  Megverték a bírót

  - Élve innen nem fogsz elmenni! - Állítólag ezzel fenyegették meg a bírót az Érsekhalma-Géderlak II. focimeccsen.
  A megyei III. osztályú mérkőzés mindössze 25 percig tartott. Ekkor ugyanis elszabadultak az indulatok. A felbőszült géderlaki játékosok egyszerűen rátámadtak a játékvezetőre. Lukács Tibornak sikerült kimenekülnie az őt ütlegelő és rugdosó játékosok gyűrűjéből. Az 52 éves, keceli illetőségű bírót jelenleg a kiskunhalasi kórház baleseti sebészetén ápolják. További részleteket lapunk 7. oldalán olvashat az elképesztő esetről.

  Összeverték a játékvezetőt

  Botrány az Érsekhalma-Géderlak II. megyei III. osztályú mérkőzésen
  Vasárnap került sor a megyei III. osztály Nyugati csoportjának mérkőzésére. A tétnélküli meccsen - mivel a vendégcsapat eredményei nem számítanak a végelszámolásnál - a 10. percben a géderlakiak szereztek vezetést. Lukács Tibor elmondása szerint egy leshelyzet megítélését követően folyamatosan reklamáltak a vendégek.
  - A 20. perc körül szabadrúgást ítéltem a hazaiak javára, de a géderlaki sorfal nem akart az előírás szerinti távolságra felállni. A szóbeli figyelmeztetés után sárga lapot adtam az egyik reklamáló vendégjátékosnak. Öt perc múlva újabb szabadrúgást ítéltem az érsekhalmiak javára. A sorfallal megint gondok voltak. Miközben a 9 méteres távolságot mértem ki, a vendégek 2-es számú játékosa odaszólt, hogy ne szórakozzak velük. Erre sárga lapot mutattam fel neki is, mire ő közölte: élve innen nem fogsz elmenni! Már előtte is hallottam hasonló megjegyzéseket, de ezt most komolyan vettem, és nyúltam a piros lap után. Az ingerült géderlakiak erre körbefogtak. Odarohant a kapusuk is, hogy vonjam vissza az ítéletemet. Felmutattam a piros lapot. Ekkor hátulról meglöktek, és a kiállított játékos megütött.
  A következő másodpercekből már csak arra emlékszem, hogy a földön fekszem, és többen is rugdosnak. Az eszméletemet is elveszíthettem, és csak annyit éreztem, hogy vérzik a kezem, az arcom, és nagyon fáj a mellkasom - sorolta a rémisztő történetet lapunknak Lukács Tibor.
  Az ütlegelésből felocsúdó játékvezető azonnal lefújta a találkozót. Az eset olyan gyorsan lezajlott, hogy az asszisztensei sem tudtak közbeavatkozni. A feldühödött vendégek még a játékvezető piros lapján is bosszút álltak, mert darabokra szaggatták.
  A mérkőzés a fegyelmi bizottság előtt folytatódik, ahol a géderlakiak is elmondhatják verziójukat. Habár aligha kétséges: ők másképp fognak emlékezni a történtekre.
  A játékvezető törések nélkül megúszta a nem mindennapi összecsapást, de sajgó zúzódásai miatt aligha felejti el egyhamar az érsekhalmi meccset. Lukács Tibor tizenhat éve bíráskodik, s mint mondta, felépülése után vissza akar térni a pályára.

  ***

  Nem a játékos ütött, a bíró fejelt

  Érsekhalmi focibotrány: a másik (géderlaki) fél véleménye
  - Jó lenne, ha meghallgatnák a másik felet is, mert az én játékosom az, aki orrcsonttöréssel áll a kezelésem alatt - mondta tegnap a telefonba dr. Pataki László géderlaki körzeti orvos, a csapat egyik vezetője, menedzsere, majd így folytatta: nem szokványos jelenet, hogy a bíró kezdeményezi a verekedést, de ez történt!
  Ezzel szemben Lukács Tibor keceli labdarúgó-játékvezető egy nappal korábban azt nyilatkozta munkatársunknak, hogy az Érsekhalma-Géderlak II. megyei III. osztályú labdarúgó-mérkőzésen alaposan helybenhagyták. Ezért kereste fel munkatársunk a kiskunhalasi kórház baleseti sebészetén.
  Rémlátomásként idézte: - Élve innen nem fogsz elmenni. Állítólag ezt mondták neki a géderlaki futballisták, azt követően, hogy játékosuknak a 25. percben - eddig tartott a mérkőzés - felmutatta a piros lapot.
  A kórházi ágyon úgy emlékezett, hogy a következő pillanatban hátulról meglökték, leütötték, rugdosták és az eszméletét is elvesztette.
  Cikkünk megjelenése után tegnap csöngött a telefon, amelyen dr. Pataki László géderlaki körzeti orvos a csapat egyik vezetőjeként, menedzsereként mutatkozott be és kérte, hogy elmondhassa a másik fél (mint kiderült, a saját) véleményét is.
  - Ki az a játékos, akit Ön szerint a játékvezető lefejelt? - kérdeztük.
  - Kövesdi Zoltán, a kapusunk, őt fejelte le Lukács úr - mondta.
  - Hogyan történt?
  - Ennek az volt az előzménye, hogy a játékvezető huszonöt perc alatt kiosztott öt sárga és egy piros lapot és ez felkorbácsolta az indulatokat.
  - Hogyan történt a játékos lefejelése?
  - Nem tudom, mert nem láttam a meccset. Nem tudtam ugyanis elutazni a csapatommal.
  - Akkor minek alapján állítja annak ellenkezőjét, amit a játékvezető mondott?
  - Annak alapján, hogy súlyos testi sérülést okozott az egyik játékosomnak. Erről röntgen- leletem és ideggyógyászati szakvéleményem van. Ez pedig nem keletkezhetett úgy, hogy az én játékosom dulakodott.
  - Ezt tanúsítja-e valaki?
  - A csapat tagjai, akik ott voltak a mérkőzésen.
  - Mi váltotta ki a botrányt?
  - Hát az, hogy okkal, ok nélkül szórta a sárga lapokat. Öt sárga és egy piros lapot nem lehet huszonöt perc alatt kiosztani. Ezenkívül nem azt a játékost állította ki, akit felírt, mert nem emlékezett rá.
  - A játékosai szerint hogyan történt a lefejelés?
  - A kapusunk azt mondta neki, hogy: „Be vagy rúgva!" Erre se szó, se beszéd lefejelte a kapust. De úgy, hogy orrcsonttörése és agyrázkódása van. Mivel nyolc napon túl gyógyuló a sérülése, hivatalból meg kell tennem a feljelentést. Nekem ez kellemetlen, mert nem szoktam bíróságokra járni.
  - A játékvezető is megsérülhetett, mert a halasi kórházban van.
  - Beszéltem a baleseti sebészettel, ahol azt a felvilágosítást kaptam, hogy az égvilágon semmiféle értékelhető sérülése nincs.
  - Akkor miért kerülhetett kórházba?
  - Miért, miért?! Mert biztosan érezte, hogy valami nagy marhaságot csinált. Én is befekhetek, ha azt mondom, hogy megvertek, szédülök és elvesztettem az eszméletem. Akkor benn tartanak két napig. Lukács úr már elhagyhatta a kórházat, az én játékosomnak viszont nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozott.
  Ez volt tehát az Érsekhalma-Géderlak II. megyei III. osztályú labdarúgó-mérkőzés második fejezete, azaz a másik fél véleménye. Minden bizonnyal nem az utolsó, hiszen a történetnek valószínűleg voltak olyan semleges szemlélői is, akik szívesen elmondják és vállalják véleményüket. Erre nekik is lehetőséget adunk, hiszen az a közös célunk, hogy mielőbb tisztázódjon ez a kínos eset és ismét a sportszerűség jellemezze a megye labdarúgását.

  ***

  Mit látott a söprögető?

  Érsekhalmi focibotrány: a harmadik vélemény
  Tegnap újabb telefont kaptunk: dr. Almási Zsolt, az érsekhalmi csapat söprögetője jelezte, véleménye van a történtekről.
  - Mindkét cikket elolvastam- mondta dr. Almási Zsolt tegnap a telefonban. - Mielőtt elmondanám a véleményem, előrebocsátom, hogy érsekhalmi játékos vagyok.
  - Milyen poszton játszik ?
  - Változó, de úgy tűnik, hogy beállósként (söprögető) találtam meg a helyem a csapatban.
  - Arról a posztról igazán belátható a pálya. Ön hogyan látta a történteket?
  - A botránynak előzménye volt. Amikor megérkeztek a géderlaki játékosok Érsekhalmára, már méltatlankodtak amiatt, hogy Lukács Tibort küldte a szövetség játékvezetőnek. A beszélgetésekből az szűrődött ki, hogy többen azért jöttek el, hogy a játékvezetőn elégtételt vegyenek. Egy korábbi mérkőzésükön ugyanis egyik játékosuk ezt a bírót a folyosón bántalmazta, aminek a következményeit nem ismerem, de ugyanaz a játékos ezúttal is a verekedők között volt.
  - Csak a géderlakiak verték a játékvezetőt?
  - Mi oda sem mertünk menni, mert ezek nagy darab gyerekek voltak, és nem is akartunk belekeveredni az ügybe. Akit a bíró kiállított, az ment neki. A géderlaki kapus és egy mezőnyjátékos próbálta őket szétválasztani, amikor az a nagy darab csatár, akinek már korábban is konfliktusa volt a bíróval, hátulról rávetődött, és szinte letaglózta azt a kis embert. Akkor a bíró a földre került, ahol többen rugdosták. Mi szinte akkor ocsúdtunk fel, és a rendezőkkel együtt futottunk segíteni. A játékvezető akkor bújhatott ki a körből, és lefújta a mérkőzést. Ezt követően mentek be a géderlakiak, pár perc múlva pedig mi is bekísértük a bírót az öltözőbe.
  - Önöknek már korábban meg kellett volna védeniük a játékvezetőt, nem?
  - Amikor a botrány kitört, a labda a mi térfelünkön volt, és a mi játékosaink többsége is ott tartózkodott. A játékvezető pedig a géderlaki kapu felé futott vissza, és ott mutatta fel a söprögetőjüknek a piros lapot. Akkor szabadultak el az indulatok. Az egész verekedés, rugdosódás szinte másodpercek alatt történt. Mire mi felocsúdtunk, már tulajdonképpen a jobb belátásra tért géderlaki futballisták is csitították a társaikat.
  - Látta-e, hogy a játékvezető lefejelte a géderlakiak kapusát?
  - Nem láttam. Tudni kell, hogy egy alacsony termetű, kis testsúlyú bíróról van szó, a fél géderlaki csapat pedig olyan 180-190 centi magas játékosokból állt. Szinte elveszett köztük ez a kis játékvezető. Az viszont igaz, hogy az öltöző előtt mutatták, hogy az ő kapusuk is megsérült. Elképzelhető, hogy a játékvezető védekezés közben okozhatott sérülést a kapusnak, de az sem lehetetlen, hogy a verekedés hevében saját játékostársa ütötte meg a kapust. Olyan kavarodás volt ott pillanatok alatt, mindenki ütött, rúgott, vágott, hogy nincs ember, aki utólag meg tudja állapítani, hogyan is történt. Lehet, hogy a játékvezető is ütött, de abban a helyzetben és is azt tettem volna.
  - Ön szerint mi váltotta ki a féktelen indulatot?
  - Alighogy elkezdődött a mérkőzés, az első sárgalap után már mondogatták neki a géderlakiak, hogy meg fogunk verni, agyon fogunk ütni. Provokálták a bírót, aki erre vevő volt.
  - Hogyan érti azt, hogy vevő volt?
  - Nem hátrált meg, jogosan! Utólag is azt mondom, hogy a beszólásokat, a provokálást neki sárgalappal kellett büntetni. A játékosoknak viszont kötelessége tudomásul venni a bíró ítéleteit, és nem szabad szövegelni. Mi is ismerjük ezt a bírót, tudjuk, hogy amikor mi szövegeltünk egy másik meccsen, nekünk is kiosztott pár sárga lapot. Ehhez joga van. Azért játékvezető, hogy a saját eszközeivel rendet tartson. De ezt a géderlakiak nem voltak hajlandóak tudomásul venni. Ez nagy butaság volt, mert vezettek 1-0-ra, lazán elfocizhattak volna, hiszen ez egy tétnélküli meccs volt, mert ők versenyen kívül játszanak. A meccs nekünk a játék miatt kellett volna, mert az utóbbi hat fordulóban nem kaptunk ki. Szerettünk volna játszani a nézőink miatt is, de ez a géderlakiak butasága miatt nem jött össze. Remélem, hogy ezért megbüntetik őket, mert ha nem, akkor bármelyik csapat megfélemlítheti a bírót, sőt meg is verheti, ha nem a kedve szerint fújja a sípot.
  - Hogyan lehetett volna ezt a botrányt megelőzni?
  - Ha ennek a játékvezetőnek már valóban volt gondja ezzel a géderlaki csapattal, a szövetségnek nem kellett volna kiküldenie erre a mérkőzésre.
  Várjuk olvasóink további észrevételeit.

  ***

  Felfüggesztették a játékjogát

  A fegyelmi eljárás lezárulásáig felfüggesztették a Géderlak II. labdarúgó-csapatának játékjogát.
  Mint lapunkban már többször is beszámoltunk róla, botrányos körülmények miatt szakadt félbe az Érsekhalma-Géderlak II. megyei III. osztályú mérkőzés. A bajnokságot szervező Kiskunhalasi Városi Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága előtt szerdán kellett megjelenniük az érintetteknek.
  A mindössze 25 percig tartó meccsen verekedés tört ki, amelynek szenvedő alanya a játékvezető, illetve a géderlakiak kapusa volt (utóbbi orrcsonttörést szenvedett). A tettlegességre továbbra is másképp emlékeznek a felek. A vendégcsapat képviseletében öten jelentek meg a fegyelmi meghallgatáson. Szerintük Lukács Tibor játékvezető volt a hibás, mert ítéleteivel ő provokálta ki a botrányt, és ő okozott sérülést a kapusuknak. A játékvezető és egyik asszisztense, valamint a hazai csapat képviselői pedig a géderlakiakat okolják a meccsen történtekért.
  A fegyelmi bizottság jövő csütörtökön Kiskunhalason tárgyalja az országos visszhangot kivál- tó verekedést. Arról viszont döntöttek, hogy a Géderlaki SE II. játékjogát a fegyelmi ügy lezárásáig felfüggesztik.
  A III. osztályú bajnokságból egyébként már csak egy forduló van hátra. Igaz, a géderlakiak eredményei nem számítanak be a végső elszámolásnál.


  Petőfi Népe, 2000. május 30., május 31., június 01., június 02.

   
 2. avatar: imre30
  2011.01.30, 08:49
  Valóban így van, Érsekhalma a település neve.
   
 3. avatar: NNS
  2011.01.30, 00:42
  9. Érsekhalom szerintem elírás, Érsekhalma a település neve.