magyarfutball.hu

1. mérkőzések
  2. statisztika
  3. stadionok
  4. csapatok
  5. edzők, játékosok
  6. belépőjegyek
  7. címerek
  8. fórum
Pontos idő: 2025.06.24, 20:29

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 221 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Beadásra/beazonosításra váró pályák
HozzászólásElküldve: 2010.09.26, 20:03 

Ugyan ebben a könyvben van:

169. oldal:

"A PVSK gondját a MÁV, Bőrgyári TC-ét pedig a bőrgyár oldotta meg saját területén."

A PVSK a Báró Bánffy Dezső utcai pályát építette (http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/2705) , a BTC pedig az akkori Hun utcában (http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/588).
Ez 1919-ben volt.
Van itthon egy könyvtári könyvem 1924-ből, és abban is BTC pályát írtak, nem Hun utcát a Bőrgyár-pályára.
Ezután 1923 év végén elvették a Bánffy Dezső úti pályát a csapatoktól, és 1924-ben a PVSK és a PSC közösen megépítette a Vásártéri-pályát. http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/2435
Addig a BTC pályát használták gondolom, mert más pálya nem maradt a városban. Meg az ez időben lejátszott Horty kupa meccsek is a BTC pályán voltak.
Ebben az évben a PAC is saját pályát akart építeni, de nem kaptak telket, addig a Bánffy úti pályát bérelték.
1924 részvény társaságot alapítottak a Tüzér utcai pálya építésére. Ezt a pályát használták a PEAC, Postás, Zsolnay és a katonai (gondolom a Pécsi Honvéd) labdarúgók.
1929-ben a Vásátéri-pályát még használta a PVSK.

A 367. oldalon írják, hogy 1930 okt. 26-án rekonstruálták(!) a Hun utcai pályát.
Most csak azt nem tudom, hogy ez melyik pályára vonatkozott.

Valamelyik oldalon írnak még a Hun utcai pálya építéséről, itt dátum is volt csak nem találom azt az oldalt.
A PVSK a Vásártéri pályáról egyből a Hun utcába költözött, ahol saját pályát épített, viszont ott már 1919-ben megépült már a BTC pálya, tehát szerintem nem használták a BTC pályát, hanem az mellé megépült a ma használt pályájuk.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.09.26, 20:01 

ezt eltoltam...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Golyó 2010.09.26, 21:39-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.09.26, 07:18 

girgily írta:
Ugyanebben a kiadványban ezt írják:
"A Pécsi Lokomotív 1919-ben alakult, 35 év alatt a sportkörünk nem tudott pályához jutni."

tehát korábban nem volt saját PVSK-pálya. a szomszédos BTC-pályát is Hun utcázzák:
http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/588
"Az idősebb korosztály számára a Várkői Ferenc Diáksport Központ örökre BTC-pálya marad a Hun utcában, ahol óriási csatáknak lehettek szemtanúi a nézők"

Ez a 1930.október 26-i dátum szerintem a BTC-pályára vonatkozik.

Minden bizonnyal igazad van, kicsit tovább olvastam a könyvet és ott az szerepelt, hogy 1932 előtt is volt BTC, akik 1925-ben beolvadtak a PVSK-ban. Ezáltal hozzájuthattak a Hun utcai pályához is, amit felújítottak 1930-ban. Ez alapján valószínű, hogy a PVSK pálya megépítéséig (1932 után) közösen használta a két klub a Hun utcai pályát.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.09.25, 22:49 

Ugyanebben a kiadványban ezt írják:
"A Pécsi Lokomotív 1919-ben alakult, 35 év alatt a sportkörünk nem tudott pályához jutni."

tehát korábban nem volt saját PVSK-pálya. a szomszédos BTC-pályát is Hun utcázzák:
http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/588
"Az idősebb korosztály számára a Várkői Ferenc Diáksport Központ örökre BTC-pálya marad a Hun utcában, ahol óriási csatáknak lehettek szemtanúi a nézők"

Ez a 1930.október 26-i dátum szerintem a BTC-pályára vonatkozik.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.09.25, 21:30 

Golyó írta:
girgily írta:
Hun utca Pécs:
http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/2757

szerintem törölni kellene!!!
golyó vélemény?

A Verseny utcát hívták ugyanis régen Hun utcának.

"Tisztázzunk valamit! Nekem gyerekként azt mondták, a Hun utcában lesz a meccs. Azóta is így maradt meg emlékeimben a környék"

Forrás:
Verseny utcai mesék
Ötvenéves a PVSK stadionja

(kereskedelmi forgalomba nem hozható exclusiv kiadás, nekem megvan ;))

Igen szerintem is törölni kéne, mert furcsa volt, hogy ez a Hun utca bizony nem az a Hun utca.
Mostanában akartam keresni egy korabeli Pécs térképet hogy azon hol volt a Hun utca.

És a Hun utcai pálya ugyanaz, mint a mai PVSK pálya? Mert az adatlapján 1952-es átadás szerepel. A húszas években már biztosan a Hun utcában volt a PVSK pálya, mert 1930.október 26.-án rekonstrukció után tartottak átadási sportműsort.

forrás:
Baranya megye testnevelési és sporttörténete

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.09.25, 20:24 

girgily írta:
Hun utca Pécs:

golyó vélemény?

"Tisztázzunk valamit! Nekem gyerekként azt mondták, a Hun utcában lesz a meccs. Azóta is így maradt meg emlékeimben a környék"

Forrás:
Verseny utcai mesék

Igen szerintem is törölni kéne, mert furcsa volt, hogy ez a Hun utca bizony nem az a Hun utca.
Mostanában akartam keresni egy korabeli Pécs térképet hogy azon hol volt a Hun utca.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.09.25, 20:05 

Hun utca Pécs:

golyó vélemény?

Forrás:
Verseny utcai mesék

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.09.23, 19:26 

Idézet:
Országos Takarékpénztár Sportköre: A Fások pályáján játszottam az ifi csapatukban, aztán átköltöztünk a Kondorosi úti pályára.

Idézet:
A Kondorosi úti pálya nem a HITEKA. Az OTP inkább Kondorosi utca- Szatmárhegy utca sarkon, vagy a Nyéki Imre uszoda helyén volt. Még megkérdezem a volt csapat társamat.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.09.23, 17:38 

Idézet:
Nyolcsávos, nemzetközi versenyek rendezésére alkalmas atlétikai pálya épül Szekszárdon, a 240 millió forint beruházással készülő létesítmény várhatóan két hónapon készül el.

A pálya alapkövét szerdán Horváth István (Fidesz), Szekszárd polgármestere, Bánki Erik (Fidesz), az országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnöke, Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke és Gécsek Tibor Európa-bajnok kalapácsvető helyezte el.

Horváth István elmondta: a világítással ellátott létesítmény futó- és ugrószámokban, nehézatlétikai ágakban egyaránt otthont adhat országos és nemzetközi versenyeknek. A pálya azonban nemcsak a verseny-, hanem a szabadidősport célját is szolgálja majd. Megjegyezte, az országban kevés ilyen pálya van, ezért Szekszárd sportturisztikai értéke is nő.

Az atlétikai pálya építését a szekszárdi önkormányzat az Ollé-program keretében finanszírozza, a városnak húsz év alatt kell törlesztenie a beruházásra felvett, kedvezményes kamatozású kölcsönt.

Gyulai Miklós elmondta: vidéken nyolc hasonló atlétikai pálya van; bár Pécsett és Kaposváron nyolcsávos a pálya, a versenyekhez szükséges pályatartozékok viszont hiányoznak, ezek Szekszárdon rendelkezésre állnak majd. Hozzátette: egy 2000-3000 fős mobil lelátó felállításával korosztályos világversenyeket, csapat Európa-bajnokságokat is rendezhetnek Szekszárdon.

A szövetség elnöke nem tud most folyó, hasonló pályaépítésről. A szövetség elképzelése, hogy minden megyeszékhelyen legyen megfelelő, versenyekre alkalmas atlétikai pálya, ami jelenleg csak Szombathelyen, Zalaegerszegen, Győrben, Székesfehérváron, Debrecenben, Nyíregyházán, Miskolcon és Békéscsabán áll az atléták rendelkezésére.
Kommentálja ön is

forrás:
http://www.origo.hu/sport/egyeb/atletik ... ardon.html

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.09.16, 13:08 

Idézet:
1955. augusztus 20.
- Megnyitották a St-i Vasas felújított pályáját.

Nógrád 1955. 08.21.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 221 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]