magyarfutball.hu

2013.06.07 Gulácsi Péter a Salzburghoz igazolt - hivatalos

A Red Bull Salzburg csapata hivatalosan is bejelentette, hogy 2017 nyaráig szerződést kötött Gulácsi Péterrel. Az eddig Liverpoolban szereplő U-válogatott kapus az elsőszámú hálóőr akar lenni az osztrák csapatnál.

Liverpoolból Salzburgba történő igazolását a Red Bull hivatalos honlapján jelentette be.

Az osztrák gárda első nyári igazolásával a klub 2017-ig szóló szerződést kötött és a hír szerint Gulácsi az első számú kapus posztjára pályázik. Mint kiderült, a Salzburg már a tavasz folyamán megnézte magának a magyar kapust, aki boldogan adta első nyilatkozatát a remek háttérrel rendelkező csapat játékosaként.

- Elégedett vagyok azzal, hogy egy osztrák topcsapatban játszhatok. Szeretnék versenybe szállni az első számú kapus posztjáért, és szeretnék sikeres lenni a Salzburggal Ausztriában és az európai kupaporondon is - nyilatkozta a korábbi U20-as világbajnoki bronzérmes hálóőr.

A Red Bull sportigazgatója, Ralf Rangnick így értékelte Gulácsi érkezését:
- Egy olyan kapus érkezett hozzánk, aki növeli a csapat minőségét. Péter egy háromnapos tesztelésen járt nálunk, jól megnéztük magunknak és meggyőzött arról minket, hogy nagyon komoly potenciállal bír - mondta a szakember.

Az ügylet kapcsán a CMG menedzseriroda részéről Kövesdi Viktor, társtulajdonos-igazgató a következőket mondta a csakfoci.hu-nak:
- Nagyon örülünk, hogy ez a megállapodás ebben a konstrukcióban létrejött, hiszen ez egy nagy lehetőség Péter számára. Szeretnénk megköszönni Lőw Zsolt közbenjárását, ő rendkívül sokat segített abban, hogy ez a szerződés létrejöhetett, és Ralf Rangnick a Salzburg sportigazgatója lehetőséget adott Péternek a bizonyításra. Szintén köszönet illeti Petry Zsoltot, akinek a Red Bull stábja szintén kikérte a véleményét.