magyarfutball.hu

2011.07.01 Gulácsi Anglián belül vált csapatot

A brit Daily Star értesülése szerint a Championshipben szereplő Hull City kölcsönveszi Gulácsi Pétert a Liverpooltól, a fiatal magyar hálóőr tehát Anglián belül vált klubot ideiglenesen. A lapinformációt a játékost képviselő CMG társtulajdonosa, Kövesdi Viktor is megerősítette, mondván egy évre kerülhet a kapus a Tigrisekhez, az pedig, hogy az apróbb részletek tisztázása után mikor csatlakozik új klubjához az U21-es válogatott csapatkapitánya, az azon is múlik, hogy Gulácsi elutazik-e még a Vörösökkel az ázsiai edzőtáborba.

Mint arról még május végén beszámoltunk, Gulácsi Pétert mindenképp kölcsönadja a Liverpool a nyári átigazolási időszakban mivel, a Vörösök szakmai vezetése nagyon szeretné, ha a kapus folyamatosan védene, hogy később majd akár az elsőszámú kapus pozíciójára is komoly eséllyel pályázzon a sztárgárdánál. Gulácsi ügyében belga, holland, német és spanyol klubokkal is zajlottak az egyeztetések, de benne volt a pakliban az is, hogy a portás Anglián belül vált.
Ez utóbbi út lehet a végleges megoldás a Daily Star cikke szerint, amely azt írja, hogy a Pool és a Hull City megegyezett egymással, így Gulácsi a Championshipben szereplő Tigrisekhez kerülhet kölcsönbe. A lapinformációt a tehetséges kapus ügyeit intéző Careers Management Group (CMG) társtulajdonosa, Kövesdi Viktor is megerősítette a pepsifoci.hu-nak.
- Valóban komoly a Hull City érdeklődése. Több klub is szeretné megszerezni Pétert a Championship alakulatai közül, de továbbra is vannak európai érdeklődők is. A jelen állás szerint viszont úgy tűnik a Hull City lesz a befutó, amennyiben minden részletet sikerül véglegesen tisztázni. Az ezzel kapcsolatos egyeztetések már több hete zajlanak a Liverpool vezetőivel, nem kizárt, hogy hamarosan megszületik a végső egyezség. Hogy mikor csatlakozhat Gulácsi Péter új csapatához, az azon is múlik, hogy elutazik-e végül a Liverpoollal a Vörösök ázsiai edzőtáborába - mondta Kövesdi Viktor honlapunknak.