magyarfutball.hu

2009.02.02 Gulácsi az angol harmadosztályba igazolt

Gulácsi Pétert ma kölcsönadja a Liverpool együttese. A pepsifoci.hu értesülései szerint már meg is van a tehetséges magyar kapus új klubja, amely a League One-ban (angol harmadosztály) szereplő Hereford United FC lesz.

Ahogy arról a pepsifoci.hu korábban elsőként beszámolt, a Liverpooliak szerint Gulácsi kinőtte a reserve együttest, így a folyamatos játéklehetőség érdekében az idény végéig kölcsönadják egy harmadosztályú klubhoz, amely a pepsifoci.hu értesülései szerint a Hereford United.
A 18 éves magyar hálóőr régóta kiemelkedő formában véd és a múlt heti, Manchester United elleni reserve bajnokin nyújtott fantasztikus teljesítménye után több kérő is bejelentkezett érte. Gulácsi végül a Hereford Unitedhez került kölcsönbe a szezon végéig. A kapus új klubja újoncnak számít a League One-ban.

A játékost menedzselő Careers Management Group részéről Pataky Tibor a következőket mondta:
A Liverpool mindenképpen olyan csapatot szeretne választani, ahol Péternek több a védenivalója, mert egyértelműen úgy fogalmaztak, hogy kinőtte a reserve bajnokságot. Valószínűleg olyan csapatot keresünk közösen, ahonnan visszajárhat edzeni is Liverpoolba, mert Xavi Valero kapusedző mindenképpen továbbra is szeretné felügyelni Péter szakmai munkáját.
A CMG részéről Kövesdi Viktor elmondta, hogy Németh Krisztiánnal ellentétben Gulácsi vélhetően nem egy hónapra, hanem hosszabb időre megy kölcsönbe.
- A szezon végéig szeretnék Pétert kölcsönvenni a kérők, hiszen minden csapat végleges megoldást keresne kapusposztra az idény végéig. Mivel Péter a harmadik számú kapus most a Liverpoolnál, így olyan kölcsönadásról lehet csak szó, amelyben kitételként szerepel, hogy azonnal visszahívhatják. A League One szezonja május 2-ig tart, így azt követően Péter visszatér Melwoodra, hiszen a Premier League utolsó fordulójára május 24-én kerül csak sor. A kölcsönadás kapcsán érdemes megemlíteni, hogy Péter lehet így a League One legfiatalabb kapusa. Érdekesség, hogy a szintén liverpooli kölcsönjátékosként Leicesterben védő David Martin 24 évesen, azaz öt évvel idősebben kapta ezt a lehetőséget a League One-ban.