magyarfutball.hu

2006.03.28 Gyepes Gáborra térdműtét vár

A szombati, Sheffield Wednesday elleni bajnoki mérkőzés hosszabbításában megsérült Gyepes Gábor, a Wolverhampton Wanderers és a magyar válogatott védője. Már az első pillanatban látható volt, komoly a sérülés, az MRI-vizsgálat eredménye pedig ezt igazolta. Gyepes bal lábában a keresztszalag és a belső oldalszalag is elszakadt, a védő sérült testrészét műteni kell.

"Egyelőre azt várjuk, hogy a duzzanat lejjebb menjen a térdemről, s a műtét előtt speciális gyakorlatokkal talán még meg is erősítjük a lábamat. Kedden mankóval kibicegtem a pályára, ahol találkoztam csapattársaimmal. Jólesett, hogy mindenki odajött, biztatott, hogy fejben legyek erős. Meg kell várni a vizsgálat teljes kiértékelését, utána döntünk arról, hol műtik meg a lábamat."

Gyepes elmondta, ilyen fájdalmat, mint szombaton, még sohasem érzett, a bal térde letapadt, s akkor sérült meg. Most kiderült, Angliában sincs egyedül, hiszen nagyon sokan felajánlották segítségüket.

"Anyukám pénteken jött ki, ő pont látta a fia szenvedését, ez külön bosszantó a dologban. A párom, Póth Dia pedig a jövő héten jön ki hozzám. Csapattársam, Jackie McNamara hasonló sérülést szenvedett, s a baj bekövetkezte után 5 hónappal már a juniorok között játszott. Nekem is valami hasonló lesz a célom."

Gyepes Gábor sérüléséről nyilatkozott Bozsik Péter, a többek között Anglia ellen készül magyar válogatott szövetségi kapitánya is.

"Szomorúan értesültem Gábor sérüléséről, hiszen ő is azon játékosok közé tartozik, akikre számítok a jövőben, tagja lehet annak a gerincnek, amely a válogatott bő keretét alkotja. Gábor szemében megvan a csillogás, ott van az akarat, hogy közösen valami nagyot alkossunk, adott esetben a későbbiekben egy világversenyre jussunk ki. Most a küzdeni tudását máshol kell kamatoztatnia: a minél előbbi felépülésén kell keményen dolgoznia."