magyarfutball.hu

  1. 2018.09.07, 09:24 - Műegyetemi FC - MUE 1901
    A Műegyetemnél Farkas = Wagner Zoltán Farkassal, gondolom valahol azért írták Farkasnak.

    A MUE csapata szerintem.
    Aschner - Fehéri (Fekete), Bodor, Kiss, Pozsonyi (Pösze), Halmay (Hosszú) Göndör?? (ő talán Klein) Kraft, Szerémi, Friedmann (Békés), Fischer (Halász)

    Gól: Lauber, Hochstein, öngól - Halmay
  2. 2018.09.07, 09:10 - BTC - Műegyetemi FC 1901
    AZ első BTC gól a Magyar Nemzet szerint:
    Hochstein középső csatár az első goalt lövi a B. T. C. kapujába. A revanche-goal nem soká késik és 5 percz múlva Mannó a csatárok kitűnő támogatásával az első goalt szerzi meg a B. T. C.-nak.

    Ez pedig a többi BTC gól, itt mindet Manno Miltiades lötte:
    Szünet után ismét a M. F. C. lép fel támadólag, de a B. T. C. csatárai hatalmukba kerítik a lapdát és remek küzdelem után Mannó berúgja a 2-ik kiegyenlítő goalt. A dolog úgy történt, hogy a kapuvéd a kapuba repülő labdát ugyan elfogta, de abban a pillanatban már ott termett Mannó és a lapdával együtt a kapuvédet a goalba küldi. Változatos, valóban gyönyörködtető összjátékkal működik azután mindkét csapat, mig a 17-ik percz- ben Róka, Ray és Mannó szép játéka a harmadik goalt nyeri meg a B. T. C.-nak. Felállás után a Torna-Club ismét lerohan s Buda és Mannó egy perez múlva a negyedik goalt rúgta a műegyetemiek kapujába. A következő perezben ismét Mannó rug, a ki az ötödi...
  3. 2018.09.07, 09:03 - Takács István
    Egyes újságokban Koch, de egyértelmű, hogy ugyan az a személy.
  4. 2018.09.07, 08:55 - BTC - MUE 1901
    A Magyar Nemzet felállása:
    Magyar Úszó-Egyesület. Kapuvéd : Fehéri. Hátvéd : Bodor, Ohmüller. Fedezet: Halmay Z., Pozsonyi, Kubik. Csatárok: Halász, Békés, Szerémi, Kaun, Kelen.
    Aschner (akit Jakabnak írnak a Sport-Világban) nem jelent meg. Ezért lett a kapus Fehéri. Hát itt már vannak érdekességek de gondolom Kubik = Kiss, Halász = Fischer, Békés = Friedmann, Kaun = Kraft Kelen = Klein
  5. 2018.09.07, 08:19 - BTC - BSC 1901
    A BSC-ben egy Klein-nek van nyoma az is Gusztáv, alább 1901 májusi Sport-Világból van:
    (elméletileg az alább található játékosok voltak bejelentve 1901 májusáig.)

    Az 1901. évre bejelentett játékosok a bajnoki mérkőzésekre :
    I-ső osztályú csapatok részéről:
    Budapesti Sport- Club:
    Boros Pál, Bötz Sándor, Dimics Károly, Fey Viktor, (Balló) Friedmann Károly, Fülöp Gyula, GisziDger Endre, Juhász Jenő, Kertész Hermann, Klein Gusztáv, Labiner Manó, Lescheditzky Kálmán, Rames Ferencz, Sajó Emil, Steiner Rezső, Strasser Rikárd, Szedlyár József, Szlovák I. Elemér, Terbe Gerő.
    Budapesti Torna-Club :
    Bádonyi Gyula, Bihari Ferencz, Buda István, Coray Arthur, Faubel Gusztáv, Guttmann Alfréd, Harsády József, Kakas Béla, Kakas Gyula, Klebersberg Géza, Lucius Károly, Mannó Miltiadesz, Minder Frigyes, Ordódy Béla, Ott ÖdÖD, Rapos Béla, Ray Ferencz, Róka János, Schärtlin Gusztáv, Skrabák István, Wey- mann Alfréd.

    Illetve a Magyar Nemzetben Klein Hugó helyett egy Fülöp van ...