magyarfutball.hu

  1. 2018.04.02, 18:41 - Szeged, Postás pálya
    Szeged - Rövid időn belül teljesen lebontják a Postás-sporttelep 2,5 hektáros területén álló épületét. Csütörtök délután az egykori tekepálya oldalának elemeit emelte le egy daru. A tulajdonos győri székhelyű kft. cégvezetője nem akart nyilatkozni a bontásról. Azt beszélik, hogy nem akarnak tovább építményadót fizetni.

    Két hete bontják különböző munkagépek a Postás-sporttelep épületét a Dorozsmai úton. A terület legutóbb májusban került reflektorfénybe, amikor a pálya melletti Gomba utca lakói arról panaszkodtak lapunknak, hogy derékig ér a fű a telepen, amelyről a pollen a lakásaikba száll be. A terület tulajdonosa, a győri székhelyű Öreg-Duna-menti Ingatlanfejlesztő Kft. a kaszálást cikkünk megjelenése után pár napon belül elvégeztette. Lukács Renáta cégvezető úgy nyilatkozott: a Postás-sporttelep vevőre vár, ám komoly érdeklődő az elmúlt két évben nem akadt rá.

    A 2,5 hektáros komplexumot még 2007-ben adta el a Magyar Posta a győri kft.-nek. Rá egy évre merült fel, hogy...
  2. 2018.04.02, 18:40 - Szeged, Dózsa Sporttelep
    Hiányzik a pályalistából a lebontott, szintén megszüntetett Rókusi temető területén lévő Külső-Dózsa pálya!!! A mai Makkoserdő sor mellett volt.
  3. 2018.04.02, 18:33 - Szeged, SZAK Stadion
    Kicsit káoszosak a hozzászólásként beszúrt cikkek. A Szukováthy téri sportpálya (Egyetemi), az Ady téri sportpálya, amelynek helyén a SZTE TIK épült fel. A SZAK pálya az 1979-ig szomszédos volt a Kisstadionnal, ahol volt 1 betonos kézipálya (Szegedi Volán a feljutásig itt játszott!), és 3 salakos, valamint két salakos röplabda pálya. Az akkori Kisstadion területén labdarúgópálya nem volt. A SZAK pályán, amit egybenyitottak a Kisstadionnal volt a régi lelátóval látható füves focipálya egyik oldalon beton állóhelyi lelátókkal, a másik oldalon a szép fatribünnel, alatta öltöző. A mai Temesvári, akkor Odesszai körút felől betonos kézilabda pálya is volt, valamint egy szobor, régi képeken látható. Amikor egyesült a két pálya Kisstadion néven (Ifjúsági sporttelep), akkor a falelátó, kézipálya és füves tér helyén salakos edzópálya létesült, amin később teniszpályákat alakítottak ki. A füves főpályából levágtak a körút felől egy területet, és betonos kézilabda pályát készítettek.
  4. 2010.08.21, 22:25 - Szeged, SZAK Stadion
    A pálya történetéről írottak hibásak! A SZAK és a SZEOL SC egyesülése után, Szegedi Spartacus néven játszott csapat a megyei első osztályban. 1979 vagy 1980 volt az az év, amikor egyesítették a Kisstadionnal, és bontották le a falelátót. Ekkor a füves pályát megrövidítették, a végébe betonos kézilabda-pálya került. A lelátó helyén salakos edzőpályát alakítottak ki, ami a nyolcvanas évek közepétől-végétől fokozatosan teniszpályáknak adta át a helyét (ahogy a Szőregi úti volt DÉLÉP-sporttelepen, ma Gellért Szabadidőközpont). Az UTC-pálya helyén építették fel az uszodának indult Városi Sportcsarnokot, amelyet 1974-ben adtak át.
  5. 2010.02.25, 14:06 - Szeged, Városi stadion
    Úgy tűnik, hogy a hozzászólók fiatalok. Még a 80-as évek elején, a fű (amúgy először sikertelen) felújításáig, a régi betonkaréjokon lehetett szurkolni. Ezek régi Képes Sportban vagy Labdarúgás folyóiratban, ahol a Hímer István féle csapat képe is megjelent, látható. Ezek távolabb voltak, mivel a Nagyerdei Stadionhoz hasonlóan, salakmotorpálya volt (fekete salakkal) a futópálya és a lelátók között. Ezért van mindkét oldalon messze az egyenes lelátó is. A tápéi oldalon (B lelátó) az első két sorban páholyok is voltak. A sikertelen fűfelújításkor alakították ki az új karéjokat,közelebb, és ahogy írták a Zvezda mérkőzésből befolyt pénzből (??? - inkább egy része) betonozták le később.