magyarfutball.hu

Shamrock Rovers FC - Ferencvárosi TC 0 : 2 21:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
tippjáték
tippek
  1. 1 : 2 (1)
UEFA Európa Konferencia Liga 2. selejtezőkör 2. mérkőzés
helyszín : Dublin, Tallaght Stadium
játékvezető : Musiał Tomasz (Lengyelország)
nézőszámok:
  1. fradi.hu: -
  2. shamrockrovers.ie: -
  3. nso.hu: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.08.04, 12:15 (szerk.: 2023.08.25, 16:51)
    Ha ezt a két meccset nézem, azt mondanám, hogy ébredezünk, de még azért nem az igazi, persze nagyon örülök a mai győzelemnek! Vannak még kihagyások, gyengébb is az ellenfél, bár ez a csapat, ahogy elnézem magunkat a nemzetköziben, akár lehetne második is mennyeiben. 6-0, ez szép, és ha azt nézem az első meccsen voltak azért meg nem adott 11-esek, most egy elvett gól, már még szebben hangzik, (mi) örüljünk a következő meccsig, a fiúk dolgozzanak, szokjanak össze még jobban, és lesz ez még sokkal több is!

    A "védelmünk" továbbra is könnyen zavarba hozható. Már régóta csak azon múlnak a kapott gól nélküli meccsek, hogy Dibusz éppen milyen napot fog ki.
    Támadásban hiányzik az összeszokottság és az elképzelés.
    Pontrúgásaink veszélytelenek, kiismerhetők.
    A "játékunk minden, csak nem szórakoztató.
    Ma sem játszottunk jól. Talán egy kicsit jobban, mint a KÍ ellen, de azt nem volt nehéz felülmúlni. Ráadásul az ellenfél is sokkal gyengébb volt.
    Aki azt hiszi, hogy most már minden rendben van, azt érik még kellemetlen meglepetések az NB1-ben is.

    Mentalitásban ég és föld volt Csercse utóbbi meccseken látott csapatához képest, a játék egyelőre továbbra is harmatos. De játékban két hét alatt Rebrov se tett anno csodát. Meglátjuk...

    Ha Ben Romadan és Marquinhos kicsit labdabiztosabb ma, még több lehetett volna.. Sajnálhatjuk nagyon az első körös kiesést , a Máltai csapat se lesz könnyű futnak mint a gép... Ráadásul a play-off ban EL kiesőt kapunk szóval vagy két BL 1 EL vagy egy BL és 2 EL vagy 3 EL -t nyert csapatot kapunk, az kőkemény lesz a "leggyengébb" csoportkörért..

    Sétafocival sima győzelem.
    Viszont a kis brazil, Marki még a sétafoci csapatból is kilógott lefelé egész meccsen. Gyakorlatilag botladozott...
    Aztán a második gólnál döntő érdeme volt, hogy azt a veszett labdát visszakanalazta..... smiley

    Gólpassz Owusunak, Owusu kapufájánál a passz, na meg Mmaee góljánál ha nincs ő, akkor ott sincs gól. Persze na, tőle ilyen ez, amikor csak szar és botladozik.

    Két meccsen, 6-0-ával mentünk tovább az ír bajnok ellen. Oké, a mai meccsen nem sziporkáztunk, de akik most sürgősen edzőt akarnak.... Ilyen meccseken melyik edző keze alatt mutattunk ennél jobbat? Még Rebrov alatt se. Tavaly konkrétan kikaptunk itt 1-0-ra, ugyanúgy 4-0-ás első meccses győzelem után. És akkor vegyük figyelembe, hogy vasárnap megyünk Fehérvárra, akiket meg kell baszni, mert presztízs meccs. Nem kell túlértékelni ezt a továbbjutást, a máltaiak ellen szenvedés lesz, de ne essünk már át a ló túloldalára....

    Igen, hát a letámadás... Az nemzetközi szinten megmosolyogtató. Három ember rohangál elöl, mögöttük 30 méteren senki. Ezt nagyon össze kell rakni, ideje végre a bajnokságban kőkeményen torkára lépni a sok alibiző "cél a kiesés elkerülése" és "alapvetősen jó az iksz, aztán meglátjuk" szarházinak.

    Most jön a neheze,miközben sokan már csoportkört vizionálnak!
    Számunkra is megkezdődik a bajnokság,s a kettős terhelés,s egy két sérülés mindent felboríthat.(lásd tegnap Cisse)

    Változatlanul nincs rendben a csapat védekezése,középpályán nincs igazi védekező emberünk(Romadant és Makrecist vétek nem a posztjukon szerepeltetni ) s egyelőre centerben Varga nem sok veszélyt jelent.
    Szerintem ha néhányan elmennek,akkor egy jobb bekket és egy védekező középpályást igazolni kellene.

    Ahogy én látom, Rebrovi utat próbálgatunk, de a rengeteg technikai hiba miatt nagyon töredezett a csapatjáték ami bizonytalanná teszi a játékosokat és nem merik felvenni a szükséges pozíciót, nehogy rés maradjon mögöttük. Reménykedjünk, hogy Csabáék meg tudják oldani a feladataikat.

    A feröeri saller után szerintem a normálisabb felfogású drukkerek nem vizionálnak csoportkört. Ráadásul ha valaki nézte a meccset azért láthatta higy megint csipkerózsika volt az első jó 10-15 perc. Ha beakad az írek kapufája jóval nehezebb meccs lett volna. Arrol nem is beszélve hogy volt jó pár "erdekes" eredmény ami azt sugallja hogy az európai végek lásd örmény, Máltai, luxemburgi, lett liga igenis felzárkóztak a lányosabb ligák alá mint a magyar. Szóval a neheze msot jön.. érre inkább azt hogy az összes meccs nehez lezs a ni szempontunkbol. Hamrun Spartans kemény lesz azért a Máltai csapatokat sem nagyon verik 3-4golokkal a környező országok csapatai már.

    A mérkőzés tükörképe volt Sigér nyilatkozatának! Egyszer már megvertük őket, nem kell túlpörögni! Csaba! Az első gól ismét kapitális öngól volt, mely attól volt látványos, hogy a második hazai belenyúlástól nagyon megváltozott a lövés iránya! Meg van a kötelező, de egy ilyen gyenge csapat ellen többet nem kell belelátni! Készülni a következőre, mert a tegnapi oda kevés lesz!

    A mai meccsről két dolog jut eszembe
    az első, hogy a mérkőzés legjobbja Makreckis volt. Eszméletlen jo igazolás volt, és még nem is ez az igazi posztja állítolag. Persze Dini védései is nagyon kellettek. Túl sok jo teljesítmény nem volt, de ha egy nemzetközi párharcot lehozunk kapott gol nélkul és 6-0-s összesítéssel, az azért soha nem szorul magyarázatra. Gratulálok a srácoknak!!!
    a második az már inkább negatívabb, és ha nekem a szurkolonak szemet szúr, akkor az edzői stábnak is észre kell vegye, és valamit tenni kell feltétlenul. Valami csapaton belul nagyon nincs rendben! Két példa, hogy érthető legyen. Dini kirúgása Sammy kéri a labdát és nem kapja. Aztán 10 percen belul ez előfordul vagy 4-szer, csakazértis nem kapta... A másik a támadoink. Mindenki megy szalad, de a dicsőség a gol neki kell. Volt egy támadás, Zachi kísérte végig kérte a labdát felemelt kézzel, több játékosunktol sem kapta meg. A végén egy rosz szögből, gyenge lövéssel zárult a támadás. Következő epizodban pár perc múlva Zachi nem is nézte ki van helyzetben, rádurrantotta, az eredmény ugyanaz.
    Ez nem a természetes rivalizálás, ez baj, nagy baj, valami nagyon nincs rendben. Erről árulkodik a játékosok testbeszéde is. Nem tudom mi van a háttérban, valaki tud közelebbit?

    Ezek a nyilatkozatok érzésre olyanok, mintha Csaba már rég tudta és látta volna a problémákat, csak nem merte mondani, vagy nem hallgatta meg senki a nagy arrogancia közepette. Remélem nem az van, hogy tavasz óta eldobta itt mindenki a gyeplőt, mert akkor szar lesz visszajönni. Ma is nagyon sok olyan hiba volt, amit egy kicsit is komolyabb csapat kihasznál. Látszik, hogy nincs minden rendben még, és túl rövid az idő.

    Egyelőre - teljesen jogosan - nagyon óvatosan nyúlt az egész szituációoz, annyit és úgy változtatott, hogy ezzel a kerettel túléljük meccseket. Érdemes megvárni, hogy elkezdjen komolyabban belenyúlni a koncepcióba és akkor megítélni, milyen erő van mögötte. Én drukkolok neki és nem is látom kilátástalannak ezt a dolgot.

    Varga Barna nagyon szépen csinálta a gól előtt, ezeket a visszakészítéseket már az előző meccseken is szépen csinálgatta. Bravo VB, így tovább!

    Ez egy olyan meccs lett, amiben bíztam. Az első félidő elejét még megnyomták az írek, szerencsével azt kihúztuk, majd lefociztuk őket. A két meccsen nyújtott teljesítmény talán elég lehet a máltaiak ellen is, viszont a play offban már közel TOP forma kell, hogy legyen sanszunk a csoportkörre. Ott 20 perc töketlenkedés, mint itthon az írek ellen, és idegenben, nem fér már bele. Szerencsére addig jön a Fehérvár, a Felcsút, 2x a máltaiak. Lesz idő csiszolódni addig. (Gondolom a Kövesd elleni meccset halasztani fogjuk.)

    Remélem Cissé nem sérült meg komolyabban és csak a biztonság kedvéért hozták le, de Knoester tegnap kifejezetten jól szállt be. Maki játékát meg öröm nézni elől is és hátul is.

    Szerintem az írek nem feltett kézzel mentek fel a pályára és egyáltalán nem akarták feladni a meccset, játszották a maguk kőegyszerű, de brusztolós, kemény fizikai kontakton alapuló meccsét és nem nagyon ismertek elveszett labdát. Kellemetlen ellenfél volt, ráadásul ez a stílus sosem feküdt az utóbbi években nekünk. Ne becsüljük le ezt az eredményt.

    Nem is a hozzáállással volt gond, hanem hogy alig voltak jó megoldások. Rossz döntések, rossz labdaátvételek, rossz passzok állandóan. Amit itthon mutattunk, az foci volt. Itt meg megint csak rugdostuk a labdát.

    Egy 4-0 után borzasztó nehezen pörögnek fel a sztárok is.
    Hajtás volt, jó játék annyira nem.
    Még mindig érezni a bizonytalanságot a játékon.
    Egy-egy elleni szituációkban pimasz cselt egyet sem mertünk meghúzni.
    Marquinhos, Lisztes, belefordultak az emberbe.
    Nem akarok konteókat gyártani, de lehet hogy nem maradnak Csabáék, ezt érezni, mert nem volt vagányság a játékunkban.
    Mintha azon görcsölnének, ne hibázzak.
    Persze, hogy ilyenkor hibázol.

    Márki azon kevés támadók egyike, akit a saját tizenhatosa környékén is megtalálsz, illetve letámadja az ellenfelet. Tehát a mentalitással nincs baj. Amúgy megint adott egy gólpasszt Owosunak, ha van VAR, akkor érvényes is. Hogy nem parádézik, az tény, mindenesetre nem szabad Csercsestov taktikáját követni, hogy győztes csapaton változtass gyakorta...

    Pontatlan, nem éles, és az összes támadás rajta halt el..
    Nagyon kell egy jobb hátvéd, mert a Makreckisben nagyon sok potenciált látok, és Márki helyén simán játszhatna, őt nagy fogásnak tartom.
    Már az itthoni mérkőzésen is jó volt

    Makreckis nagyon jó helyen van ott. Középpályán nem élt ennyire. Mélységből jobb megindulnia egy technikás, gyors játékosnak, mert kell neki a terület a lendülethez, ami egy csatárnak nincs meg. Máté Csaba legnagyobb húzása volt...

    Statisztikai adatok a írek elleni Európa Konferencia Liga selejtezőről.

    Az elmúlt csütörtöki találkozón 4-2-3-1-ben játszottunk, 48%-ban birtokoltuk a labdát, a passztempó 16.5, a hosszú passzok aránya 10%, a PPDA 14.8, a passzpontosság pedig 88% volt. A párharcokat 111-101-re hoztuk, 31 labdát szereztünk a Rovers térfelén (Zachariassen és Marquinhos 7-7, Pászka 4), a hazaiaknak ez 24-szer sikerült. 5 eladott labdánk vezetett hazai lövésig (Ramírez 2), mi 4-szer kerültünk így helyzetbe.

    25+3 támadásból 10 lövésig jutottunk, 70%-uk talált kaput (Rovers 26+2 / 11 / 2). Az xG-arány 1.06 – 0.75, az xcG-arány 1.7 – 0.09 volt. A támadópárharcokat jó arányban nyertük (84/40, 48% – Makreckis 13/8, Owusu 12/8). A védekezőpárharcok 62%-át nyertük meg (61/38), a fejpárbajokat 14-20 arányban vitték a hazaiak. A bíró szerint majd 2-szer annyit szabálytalankodtunk (15/8).

    Dibusz 2 lövést (0.09) kellett védjen, mind a 26 passza pontos volt, 1-szer jött ki.

    Makreckis 85 alciójának 72%-a volt sikeres, 84%-kal passzolt, 6 beadásából 4 talált embert, 11 cseléből 8 volt jó. 22 párharcból 12-t nyert. 9 labdát nyert és vesztett, 4 passzt lopott.

    Mmaee 75 akciójának 87%-a volt sikeres, 1 lövéséből (0.22) gól lett. 95%-kal passzolt, 14 párharcból 10-et nyert. 3 labdát vesztett, 8-at szerzett, 3 passzt lopott.

    Cissé 67 percet tudott játszani, 48 akciójának 77%-a volt sikeres. 89%-kal passzolt, 8 párharcból 5-t nyert meg. 4 labdát vesztett, 5-t szerzett.

    Ramírez 46 percet kapott, 37 akciójának 73%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.03). 87%-kal passzolt, 8 párharcából 4-et nyert. 3 labdát vesztett, 1-et szerzett.

    Sigér is 46 percet kapott, 29 akciójának 55%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.13). 10-ból 8 passza volt pontos, 12 párharcból 6-ot nyert. 4 labdát vesztett és szerzett, 1 passzt lopott.

    Ben Romadan 72 akciójának 74%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.01). 94%-kal passzolt, 17 párharcból 6-ot nyert meg. 4 labdát vesztett, 9-et szerzett, 4 passzt lopott.

    Traoré 46 percet volt a pályán, 30 akciójának 57%-a volt sikeres, 79%-kal passzolt, 10 párharcból 6-ot szerzett. 4 labdát szerzett, 1 passzt lopott, Egy második asszisztja volt.

    Zachariassen 64 akciójának 53%-a volt sikeres, 2 lövésből (0.21) egy gólt szerzett, 96%-kal passzolt. 22 párharcból 8-at nyert meg, 9 labdát szerzett, 2 passzt lopott.

    Marquinhos 64 akciójának fele volt sikeres, 1 lövése volt (0.25). 65%-kal passzolt, 16 párharcból 7-et nyert meg. 8 labdát szerzett, 2 passzt lopott. 4 lövést készített elő (0.17).

    Varga B. 67 percet kapott, 47 akciójának 51%-a volt sikeres, 73%-kal passzolt, 23 párharcból 13-at nyert meg, 2 labdát szerzett, 1 passzt lopott. 1 gólpasszt adott (0.13).

    Pászka 48 percet kapott, 34 akciójának 79%-a volt sikeres, 95%-kal passzolt, 7 párharcból 4-et nyert. 2 labdát vesztett, 4-et szerzett, 2 passzt lopott.

    Esiti is 48 percet kapott, 45 akciójának 69%-a volt sikeres, mind a 22 passza pontos volt. 16 párharcából 9-et nyert, 1 labdát vesztett, 5-t szerzett, 3 passzt lopott.

    Owusunak is 48 perc jutott, 2 lövése volt (0.14). 79%-kal passzolt, 2 labdát szerzett, 1 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.25).

    Knoester 27 percet játszott, 22 akciójának 82%-a volt sikere, 94%-kal passzolt, 3 párharcából 2-t nyert. 3 labdát vesztett és szerzett, 1 passzt lopott.

    Lisztes is 27 percet volt a pályán, 22 akciójából 8-at (36%) nyert meg, 1 lövése volt,4 passzából 3 volt jó, 16 párharcból 4-et nyert meg. 1 labdát szerzett, 1 gólpasszt adott (0.22).

    Makreckis 8.11
    Dibusz 7.47
    S. Mmaee 7.14
    Cissé 6.83
    Zachariassen 6.83
    Traoré 6.67
    Ramírez 6.55
    Marquinhos 6.43
    Owusu 6.40
    Ben Romadan 6.35
    Varga B. 6.30
    Pászka 6.08
    Knoester 6.07
    Sigér 6.04
    Esiti 5.94
    Lisztes 5.92

    https://ulloi129.hu/2023/08/03/elo-a-shamrock-rovers-elleni-ekl-selejtezorol-2/
    https://ulloi129.hu/2023/08/05/igy-teljesitettunk-a-shamrock-rovers-ellen-4/
    https://ulloi129.hu/2023/08/09/makreckis-dibusz-mmaee-es-abu-fani-ramirez-makreckis/