magyarfutball.hu

Magyarország - Brazília 1 : 4 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (2 szavazat)

játékvezető: 3.5 (2 szavazat)

hangulat: 5 (2 szavazat)

1...5
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
784. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : De Santis Massimo (Olaszország)
nézőszámok:
  1. sambafoot.com: 28.035
  2. nb1.hu: 45.000
  3. Nemzeti Sport: 45.000
  4. nso.hu: 45.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2014.04.28, 11:16
    Sziasztok
    tegnap kinn voltam a brazil edzésen. Hát, nem ügyetlenek. Nem csináltak semmi extrát, mégis öröm volt nézni őket.
    Viszont fájó szívvel láttam, hogy sok magyar brazil cuccban feszített:-(
    És az se tetszett, hogy a brazilok egy tisztelet kört se futottak. Megtehették volna a 25 ezer kilátogató kedvéért.
    Aztán jöttek a mi fiaink és a stadion szinte teljesen kiürült. Mondtam a cimbiknek maradjunk, mégiscsak a mi rettentően ügyetlen futballistáink.
    És az is kiderült, hogy miért lett üres a stadion: ezek a gyerekek szörnyű ügyetlenek. Az edzés pedig inkább gyakorlás, mint átmozgatás volt.
    Ennek ellenére:
    HAJRÁ, MAGYAROK!!!!!


    minden meccsen ez van 20 éve. az elsö 20perc mesés parádé aztán kikapunk 50 - 0 ra. valaki edzze mar meg ezeket a gyereket.
    jaj de kar az aranycsapat által kiharcolt brazil-magyar mérlegért. jaj jaj


    Le a kalappal! Nem kell ezt az eredményt sem alá, sem túlbecsülni. Jelen pillanatban ennyit tudunk, ha mindenki ellen ezzel az akarással játszanánk, sok válogatott elcsiphető lenne...
    Elöl nagyon lassúak voltunk. Remélem most örülnek a divatszurkolók:-(((


    Kovács Kálmán:" A csapat felállt, a második félidőt végülis x-re hoztuk..."-no comment
    Szabics:"végülis jó teljesítményt nyújtottunk."-kérdem én, akkor mi lenne a rossz, például 8-1??????
    Lassan egy örömünnepet csinál az RTL KLUB, így sosem megyünk semmire, lássuk be, tapodtat sem javulunk, a brazilok láblógatva vertek el....


    A Mágus hozzászólása azt hiszem mindent elárult 0-2-nél: A csapat nem tehet a gólokról.
    Nem hát.
    De én sem.


    Lehet az elszalasztott helyzeteinken keseregni, de akárki akármit mond ez a brazil válogatott a második félidőben már nem akart semmit sem, a 3-0 abszolút megfelelt nekik. A brazilok a világ bármely csapata ellen esélyesek, úgyhogy nem volt ez igazán szintfelmérő, ettől függetlenül a Matthaus féle hozzáállás kezd a csapaton látszani és bízok abban, hogy a selejtezőkre kialakul egy állandó keret.


    Az elso felido elso feleben meg titkon remenykedtem,aztan kicsit meghajtottak a brazilok es vagtak 3 golt.Voltak helyzeteink amit persze nem tudtunk kihasznalni.A donto pillanatokban mindig elszurtuk azt az utolso passzt,nem volt aki megszervezze a jatekot.Torgelle nem jatszott rosszul,de o is majdnem kihagyta azt a ziccert,de szerencseje volt.(azszem les is volt siman) Mind1,bejott a papirforma,csak azert elszomorito hogy egy ilyen felgozzel jatsszo brazil valogatott is siman ver,pedig meg lehetne szoritani oket ha a donto momentumokban nem hibaznanak es hat ok ettol jobbak.Idejottek berugtak szinte az osszes helyzetuket es hazamennek,de legalabb lathattuk oket.Az volna az igazi ha mindennap jatszhatnank veluk!Azert gratulalok mind2 csapatnak!


    Azért nem volt ez rossz.Voltak szép megoldásaink,gólhelyzeteink,gólunk.(Tudom,mi lett a végeredmény...)
    Nos,én igenis látok bíztató jeleket!Torghelle nevű ősparaszt játékosunk jól játszott.és igenis nem voltunk rosszak,csupán a világ legjobbjai ellen játszottunk.
    És mondhat bárki bármit,nálunk a közvetítést néző 200 ember bár a Magyar-BRAZIL miatt nézte meg a meccset,de KIZÁRÓLAG a magyar cselek,szerelések,lövések után hördült fel!Ilyenek vagyunk...vártuk a csodát,nem jött el.De nem csüggedni,mert egy Bulária ellen ez elég lehet!(Ezt egy bolgár haverom mondta!)
    Minig,és mindenhol:MAGYARORSZÁG,ÉS SEMMI MÁS!


    Olyan volt ez, mintha Tysont idehozták volna fénykorába Koko ellen egy show meccsre, aztán ujjongtunk volna a végén, hogy Pistikénknek talán még van esélye a felépülésre.
    Show volt ez semmi más, és egy centivel sem vagyunk előrébb se klub, se válogatott szinten.
    Ne csapjuk be magunkat.Felesleges.Mert szar lesz az ébredés.


    Érdekes meccs, amit kétféleképpen lehet értékelni:
    1. A brazil csapat fél gőzzel leiskolázta a magyar csapatot, amely a második félidőben már a B csapatát játszatta.
    2. A magyar csapat szervezetten játszott, és ha egy kicsit jobb a helyzetkihasználása, szoros meccset játszhatott volna a világ legjobb csapatával.
    Azt hiszem az igazság a kettő között van, de szerintem az első állításhoz áll közelebb.
    Egyénileg:
    Babos (5): nem fogott labdát, bravúrt nem mutatott be, de a gólokról nem tehetett
    Bodnár (5): erőszakosan próbált játszani, de nagyon sokszor mögé kerültek, elsősorban Simek helyére előre futva hibás helyezkedéseivel nehéz helyzetbe hozta a csapatot. látszik, hogz mostanában nem védőt játszik, engem nem győzött meg.
    Stark (6): a védelem legbiztosabb pontja volt, benne lehet fantázia, fizikailag, fejjátékban fel tudja venni a versenyt.
    Lipcsei (4): a kapitány sok tévedése közül a legnagyobb, ezen a poszton tragikusan játszott, középső védőként való játszatása szakmai katasztrófa. Hihetetlen lassú volt, rosszul helyezkedett, a legrosszabb ember volt.
    Pető (4): nem zárta le az oldalát, gyenge, bizonytalan volt végig
    Simek (4): rendkívül rossz felfogásban, állandóan befele mozogva játszott, nyoma sem volt az Újpestben látott elfutásainak.
    Molnár B (4): a másik nagy talány Lipcsei mellett. Nem lehet tudni, mit akar játszani, egyszerűen nem válogatott szintű játékos. Ilyenből még 20 van a posztján, Dárdai két klasszissal jobb nála.
    Tóth B (5): voltak villanásai, Matthausnak látszik, hogy egyik kedvence, de semmi különös. Nem igazolta beválogatása jogosságát.
    Huszti (6): az első félidőben a csapat legjobbja volt, több jó elfutása volt, a két meccs nagy felfedezettje. A második félidőre elfáradt, de benne van fantázia. És ha még be is fejeli nagy helyzetét...
    Gera (4): amit már sokszor írtam, csak megismételni tudom. Papírhuszár. Trükkjei komoly csapatok ellen nem jönnek be, feleslegesen cselez, cipeli a labdát, és ma 5 méterre a tátongó kaputól elesett a labdában. Felejtsük már el.
    Kenesei(4): a pályán volt egyáltalán?
    cserék:
    Szabics (5): érthetetlen, miért nem kezdett, de látszik, hogy nincs játékban. Ezzel együtt nálam kihagyhatatlan, még akkor is, ha ma nagy helyzetben nem a jó megoldást választotta. Viszont fantasztikus labdát adott Husztinak, miután ezer felé küldte a brazil védőt.
    Torghelle (6): üde színfolt volt, nemcsak a gólja, de a harcossága miatt is, emellett adott egy gólpasszt Gerának, amit az eltöketlenkedett. Lehet, hogy mégis neki kellene Szabics párjaként játszani?
    Dvéri (6): jól mozgatta a csapatot, talán ő helyettesítheti a sérült Lisztest.
    Bodor (5): biztosabb volt, mint Pető
    Juhász (5): vele stabilabb lett a védelem, kezdenie kellett volna.
    Herczegfalvi (-): mi a francot keres itt?
    Farkas B (-): nem volt sok ideje, de az biztos, hogy Molnár Balázsnál jobb.
    Összességében Matthausnak abba kellene hagynia a kísérletezést, Dárdait, Fehér Csabát, Lőwöt (akár balhátvédben, hiszen erdetileg az) vissza kellene hozni, a legjobbakat játszatni. Csapatépítés szempontjából szerintem elbesztettünk 4 hónapot, Matthaus most tart ott, hogy megismerte a játékosokat. Talán rájött, hogy LIpcsei nem védő és egynéhány más nyilvánvaló dologra is. Mire rátalál a megfelelő összetételre, vége a selejtezőknek.


    Torgellét én sem bírom, de az az igazság, hogy kétféle lehet a jó csatár lelkialkat: az egyik a halál intelligens és értelmes (Bergkamp, Nistelroy, Raul), a másik meg az ősparaszt (Torgelle).
    Ugyanakkor Torgelle odateszi magát, rohan, megszerzi, megtartja, megjátssza a labdákat - ellentétben a Kenesei nevű futballistának látszó tárggyal. Minden labda, ami felé ment, elveszett. Kétszer elvette Husztitól, ahelyett, hogy megindult volna, hogy kaphassa a labdát, visszahozott magával még egy brazilt Huszti nyakára.
    Az első két gól egyértelműen a fáradtság miatt volt: jött egy holtpont, amikor nem tudtak visszaérni, nem tudták követni a gyors játékot. A brazilok szvsz erre is játszottak, egyszer majd csak nem tudjuk már követni.


    Hát, nehéz jót írni erről a meccsről, a legszebb mozzanat számomra az volt, ahogy Torghelle métereket csúszott a labdáért a gól után, és elkezdett vele visszarohanni a középkezdéshez, látszik, hogy ő az egyetlen, aki kicsit elborulva lépett pályára, kár, hogy ezt ki lehet emelni.
    Babos - egy nagy védés + egy pótyagól 5
    Stark - 5
    Lipcsei - ma nem csinált nagy hibát, de a jó oldalát, amiért egyáltalán érdemes lehet beválogatni, védőként nem tudja megmutatni - 5
    Juhász - elég gyenge volt - 4
    Pető - nagyon hajtott, de hát a képességei keveset engednek... - 5
    Bodnár - soha nem volt igazán jó meccse a csapatban megakadtak rajta a támadások, de a védelemben sem villogott - 3
    Simek - csomó ígéretes akciót elrontott - 3
    Bodor - ki ez? miért? meddig? - 3
    Tóth Balázs - katasztrófa a fiú. Valaki itt szürke eminenciásnak nevezte, tény hogy a Hamar-Dárdai vonal legsötétebb perceit idézi. A jövő nagy alibijátékosa, Halmai legjobb magyar tanítványa - 2
    Molnár - erején felül teljesített, de ez nem jelent sokat - 6
    Huszti - Tudom, hogy ő az új kedvenc, mert nem lehet, hogy nekünk, magyaroknak nincs egy szenzációs tehetségünk, de hát akkor is rémesen, ötlettelen és egysíkú játékot mutatott. Nem lenne rossz, ha ötről a kapuba fejelne. Igaz, hogy hajtott, de nemcsak Böőr és Lőw jobb nála, de még Füzi is, aki legalább 2-3 alkalommal mutat valamit meccsenként. Szegény, majdnem elsírta magát a meccs után, de szerintem nem jobb 5 -ösnél
    Gera - volt néhány jó megoldása, de a döntő pillanatokban óriásit hibázott, Torghelle passzánál (szerintem passz volt, nem lecsúszott lövés), és az első félidőben is jobboldalon üresen érkezett volna a labdájára valaki, csak bele kellett volna, hogy rúgjon... - 6
    Kenesei rémes volt, hihetetlen volt a labdakezelése, ő képtelen 20 métert futni, csak a kapu előtt veszélyes (vagy ha kicsit a csatárok mögött osztogat, mint Gellei alatt néhányszor), de ma erre nem volt lehetősége - 3
    Szabics - szép lett volna a gólpassza, ha gólpassz, érthetetlen, hogy a saját nagy helyzetéből miért akart bombagólt lőni, Kabátnak volt ez a rossz szokása. 6
    Torghelle - egyértelműen a meccs legjobbja, még ha a gólja vicces körülmények között esett is, jól mutatta az akarat és az siker közötti összefüggést. Ő volt az egyetlen, aki igazán küzdött, és bár rengeteg hibát is csinált, ő volt az egyetlen, aki kétszer ki tudta cselezni a brazilokat, és szinte minden alkalommal ugyanazzal az egyszerű, de ügyes mozdulattal le tudott fordulni a védőkről, ami nagy kritikája az elvileg technikásabb Keneseinek és Szabicsnak. 7
    Lehet anyáznismiley


    Most értem haza, értékelni nem szeretnék, majd megteszik helyettem az okosok, inkább pár gondolat a hangulatról: csalódtam, méghozzá pozitívan! A tábort ugyan sikerült szétverni a jegyek idióta elosztásával, viszont néhány kivétellel mindenki a magyarokért szorított, ez talán a TV-ből is lejött. Az első félidőben kifejezetten jól éreztem magam, kár, hogy a másodikra kicsit ellaposodott a meccs.
    Mégis 2 szó a csapat teljesítményéről: megvoltak a helyzeteink, amikkel szorosabbá tehettük volna az eredményt, ugyanakkor nekem úgy tűnt, a brazilok simán rúghattak volna még párat. Feltűnően gyorsabbak, pontosabbak, mint a mieink. Néhány megmozdulás az elején furcsa is volt a magyar focihoz szokott szemnek. smiley)
    HAJRÁ MAGYAROK!!!


    Jól játszottunk és pont.
    itt írta valaki hogy feltünően jobbak voltak nálunk.. naná smiley Hisz ők a világbajnokok így talán ez nem meglepő....
    de zavarba hoztuk mi néha őketsmiley
    Én helyszínen és még itthon is pozitívan látom a meccset jók voltunk és pont.
    A szurkolás meg nos.... Nekem elvileg a B be szólt a jegyem elvileg.. gyakorlatilag U ban voltam és szurkoltam azzal a kevés emberrel aki most a tábor volt.. ennél még Wales ellen is nagyobb volt a tábor igaz mi kevesen is de legalább szurkoltunk és eszünkbe se jutott örülni a brazil góloknál.. de lehet hogy mi vagyunk hülyék.....
    vagy nem?smiley


    A közvetítésre és a közvetítőkre nem pazarolnék karaktert.
    Ami a meccset illeti,egész jól megúsztuk ahhoz képest hogy akár 7-8 gólt is kaphatunk volna.Egy röhögcsélő brazil bé válogatott jött ide.
    A mieink nem voltak rosszak,önmagukhoz képest.Küzdöttek,volt aki próbált cselezgetni,trükközni stb.
    Babos:4 gólt kapott,5-ösnél nem lehet jobb a teljesítménye.
    Stark:végül is jó volt,ő mégazok közé tartozik akiben az ember bízik.Néha rosszul helyezkedik,meg elbúj de alapjában véve nem volt rossz,5-öst kap tőlem.
    Lipcsei:Nos,3 gólt kapott az általa vezérelt védelem,3.5 az itélet.
    Pető:Gyenge volt szerintem,tud ő ennél jobban is játszani sokkal,3-as.
    Bodnár:Jól robotolt,nagyjából ezt tudja,önmagához képest átlagosnál valamivel jobb,5-ost kap.
    Simek:szemmel láthatóan nem látta el a feladatát,gyenge volt,még önmagához képest is,3-as.
    Tóth Bé:Nos,őt nem szeretem alapból,hogy őszintén fogalmazzak fel sem tünt hogy a középpályán van védekező emberünk.Átrohantak rajtunk simán,3.5 a kalkulusa.
    Molnár:Őt sem szeretem,sok labdát eladott,alibi paszok félméterre stb.Küzdeni tudása és sérülése miatt 4-est kap.
    Huszti:ahhoz képest hogy a fraditól elzavarták eléggé jól játszott,aféle kis romlatlan virágszál,még küzd,hajt,hisz a győzelemben.És ráadásul ügyes is,sokkal használhatóbb mint a Lőw.5.5 az osztályzata.
    Gera:Ma sajna gyenge volt nagyon,rátekeredekalabdáraésnemtudjákelvenni taktikája nem jött be,hasznos passzai nem voltak,pár látványos labdaátvételben meg cselecskében kimerült a mai tudománya,4-est kap.
    Kenesei:Ő sem villogott,két szabadrugása volt,egyik be is fért volna ha még a Taffarel véd és nem ez az égimeszelő.Amúgy a szokásosat hozta,azaz semmit,3.5 az osztályzata.
    Cserék:Juhász,bodor,Farkas,Hercegfalvi végig asszisztálták a rájuk mért időt,abszolút semmit nem csináltak.
    Dvérinek kevés idő jutott hogy mozgassa az amúgy is elfáradt magyar csapatot,Szabicsnak jól mozgott,ügyesen cselezett,kár hogy fölvágta a ziccerét.
    Azt hőse számomra Torghelle,utálom de ma klasszis teljesitményt nyújtott,bátran cselezett,küzdött,trükközött,szóval amiket egy válogatott támadótól elvárhatunk.
    Részemről ennyi.


    Elfogultság nélkül irom, hogy az agyonsztárolt Gera am ezőny legrosszabbja volt, keneseivel. Ez nem csak az én véleményem, de a körülöttem ülőktől is ezt szűrtam le - akiket nem ismertem.
    Állandó gyors kontratámadásokat megakadályozta a fölösleges visszahúzásokkal, cselekkel - amelyek ráadásul szinte kivétel nélkül nem jöttek be.
    A kihagyott helyzettel "megkoronázta" a teljesítményét. Zalaegerszegen is bűn rossz volt.
    Észre kéne venni, hogy ami magyar szinten elég, az itt kevés. Nem véletlenül cserélték le.


    Én nagyon haragszom a fiúkra, nem vártam el, hogy focizzanak, de a lelküket ki kellett volna tenni. Nem tették.
    Egyetlen egy ember a kivétel, aki nagyon nagyot nőtt a szememben: STARK.
    Ő volt az EGYETLEN, aki a lefújáskor nem rohant mezt kunyerálni, volt benne annyi becsület. Ez igen! HAJRÁ STARK! HAJRÁ MAGYAROK!


    Nos értékeljünk. A engem kellemes megletésként ért ez a meccs, ugyanis nem voltak NYUSZIK! Az első félidőben, még a Duna Tv-n újra megnéztem, nem a Lipcsei tehetet a gólokról, mert hol ott, hol másutt voltak a hibák, de ez becsúzott itt. Mint írtam, hogy Peti nem védő, hanem középpályás. De ettől független 3 gólt kaptunk. Stark Peti jól játszott, igaz a Brazilok nem erőltették meg magukat a végére.
    Ami pozitiv volt nekem, hogy bátran játszottak a fiúk, kiemelkedik itt Huszti Szabolcs teljesítménye. Sok helyről olvasom és hallom, hogy a Fradiból elküldték, már bocsánat, kölcsönbe adták, hogy bele lendüljön az első osztályba. Ez azért, nagy különbség. Torghelle "Prmitiv" Sanyi, bejött és lás csodát gólt rúgott!
    Simek Peti bün rossz volt, nem érezte a jobbszélt. Itt későbbre a Fehér Csabit tudnám elképzelni e posztra. Gera Zolival mostanság nincs formában, vajon mi lehet az oka? Keneseiről irjak?smiley.
    Konklúzió: A csapat mutatott játékával szépen fejlődik és kezd látszani a Kapitány elképzelése és szépen alakula keret is. A Kína, és Németország elleni meccsre, már a VB selejtező bő keret lesz.


    Lehet bemutató meccs volt ,de valahogy meg kell szerettetni az emberekkel a focit újra és erre remek alkalom volt ez!
    Az azért túlzás,hogy hagytak minket gólt lőni...
    Torghellenel be is jött a védő meg a kapus is,inkább a szerencsének volt az a gól picit köszönhető,de nem a braziloknak.
    Votaz a 20 %65% is!!!!3-0nál már visszavettek az igaz!!!De akkor is legalább belülről látták a fiúk mi az ,ha hirtelen megváltozik a ritmus.Mi az ha egy csapat egyszerre reagálja le a nem várt eseményeket.Soha nem vertük volna meg a brazilokat(tegnap),de azért próbálkoztunk,s ez biztató jel lehet.
    Simek helyeszkedésével néha zavarta a támadásokat.Lipcsei sajnos öreg(pedig szükség lenne 1 öreg rutinos emberre).
    Farkas Balázst meg úgy ahogy van el kell felejteni.Gera megint ügyes volt(picit kéne izmosodnia).Kellemes csalódásaim:
    Tóth Balázs - sokat futott,le a kalappal
    Stark Péter - sokat fejelt/harcolt(lehetne picit gyorsabb)
    Amúgy ez egy közepes meccs volt,néhány zsnei mkozdulattal(ezek90% nem mi voltunk)
    Lesz ez még így se!
    Üdv midenkinek


    Igazából nem lehet egy rossz szavunk sem. Ez az eredmény várható volt. A mutatott játék helyenként kifejezetten kellemes csalódást okozott. Nekünk is volt még 3 olyan ziccerünk, amilyenből a brazilok a gólokat rúgták. Az igazi különbség a helyzetek kihasználásában van. (A technikai tudásban is persze.) Folyamatos letámadással szorosabb eredményt is elérhettünk volna. Torghelle és Szabics ügyesen cselezett, vállalkoztak. Elől nekik kellene kezdeni mindig.
    Nekem legjobban Fehér Csaba és Böőr hiányzik a keretből.
    Az meg ismét bebizonyosodott, hogy imádja a magyar a focit. Mi a TV előtt a gólnál úgy ordítottunk, mint ha vb döntőről lenne szó.
    Az RTL eláshatja magát. Amikor kiírták, hogy Géza brazil szövetségi kapitány... Ennél nincs lejjebb. Egy félórát ezen röhögtünk.


    Szerintem meg Halmosi egy kalap sz@rt ér, egy zselés hajú, beképzelt kis köcsög. Pont, mint Bajzát, azzal a különbséggel, hogy legalább Bajzát tehetséges.
    A tegnapi meccsről:
    Pozitív volt Stark (az a mellel hazatett labda... ott látszott, hogy ebben a gyerekben van kurázsi), Huszti (rendkívül bátor és érett játékot mutatott), Tóth B. (őt eddig nagyon gyengének tartottam, tegnap egész jó volt, sokat hajtott), Torghelle (egy büdös patkány, utálom, de tegnap talán ő volt a csapat legjobbja, nem volt tele a gatyája, mert focizni).
    Negatívum: Gera (az első negyedóra ígéretes megmozdulásai után érthetetlenül visszaesett, az a luft pedig...), Babos (a második gól az ő lelkén szárad, könnyedén meg kellett volna fognia, erőtlen, középre tartó lövés volt - ezzel együtt sokkal jobb, mint Király), Lipcsei (az első gólnál azt sem tudta, hol van, a másodiknál is rosszul helyezkedett - ez nem az ő posztja, ezt már Lettországban bizonyította!), Kenesei (felháborítónak tartottam, mikor a félidőben interjúvolták, még csak nem is lihegett, szaporább levegővételnek nyoma sem volt - életében nem hajtott ez focimeccsen), Bodnár (önmagához képest gyenge volt).
    Az igazság az, hogy a brazilok max. 50, de inkább 30-40%-ot nyújtva aláztak. Ha öttel kellett volna nyerniük, simán nyernek hattal-héttel, csak a biztonság kedvéért. Ez van. Ettől még az első fél órában, amíg bírtuk a tempót, helyenként ügyesen adogattunk, és ez a mai magyar foci sanyarú helyzetében is valami: mertünk futballozni néha!
    Bízzunk benne, hogy a VB-selejtezőkig el tudja hitetni a fiúkkal Matyi, hogy van keresnivalónk, és merjük játszani a focit. Másképp semmi esélyünk (úgy sem sok). Verebes "mágus" mivolta semmi másban nem rejlett, mint hogy képes volt határtalan önbizalmat csepegtetni a játékosaiba. Önbizalomra van szükség most is, úgyhogy
    HAJRÁ MAGYAROK!


    Üdv!
    Többen említették, hogy a barazilok nem adtak ki 100%-ot magukból. Nem tudom, de én mindig úgy látom, mintha nem adnák ki a maximumot. A VB-n is ugyanezzel a hozáállással játszottak, szerintem ôk így tudnak.
    Nekem az tűnt fel a meccsen, hogy a mieink is képesek futballt idézô megoldásokra, kár, hogy ezt más meccseken nem gyakorolják. Nagy hátrány, hogy a lôtt passzokat nem tudjuk megszelídíteni, sôt a távolról ívelt lasztikat sem tudjuk biztonsággal levenni. Tegnap viszont a srácok fejben sokkal gyorsabbak voltak, mint szoktak, sok ötletes megoldás volt. Az, hogy brazil támadásoknál nemigen tudják a védôk, hogy hol a labda, már más, a miénknél némileg magasabban jegyzett válogatottnál is elôfordult már.
    Valaki írta, hogy ez egy brazil b válogatott volt. Ez azért elég vicces meglátás. Kiváncsi lennék, hogy nézne ki az A válogatott?!


    Azért amíg egy edzésen csaknem 30.000 ember van kint, addig nincs nagy baj. A jó focira vevők lennének a népek, szóval ha valami csoda folytán végre tényleg kezdenénk valamit az utánpótlással, lehetne esély.


    Élveztem a meccset,meg jó volt látni azt a pár pofás magyar akciót,de szemmel látható volt az is hogy a brazilok lötyögnek.
    Arról nem is beszélve hogy tudtommal idén még nem lőtt gólt a brazil csapat,eleve nemvolt valami nagy formában.
    Ha a nem túl acélos Paraguay egy gólnélküli döntetlenre képes volt,ráadásul tétmeccsen,akkor nem olyan nagy eredmény ez az 1-4.


    ,,Ha már h3o Babost kritizálja. "...az első két gólt az idiótán összerakott védelem, meg a szánalmas kapus hozta össze." Legfeljebb (de nem biztosan) a 2.-ban lehet benne a kapus, de nem tudom, ki fogta volna meg a lövést.''
    Az első gólt az idiótán összerakott védelem hozta össze.
    Az origóról letölthető az összefoglaló, meg lehet nézni Lipcseit, amint elengedi az emberét, majd ordibálni kezd a többiekkel. A suttyóságon túl, ez mégsem az ő hibája, hanem Matthäusé, hiszen Lipcsei alkalmatlan védőnek. Ha téli üdülése során valóban a Gellei-féle meccseket nézegette, és ezt nem vette észre, az igen gyenge képességekre vall.
    A második gólt pedig nagyrészt a szánalmas kapus hozta össze. Ezen elég nehéz lenne vitatkozni, mgé ha a védelmet is porig alázták a gól előtt.
    Tehát ez a mondat: ,,az első két gólt az idiótán összerakott védelem, meg a szánalmas kapus hozta össze'' azt jelenti, hogy ez a két tényező járult hozzá a brazilok első két góljához és egyszerű, nyilvánvaló dolgok - Lipcsei nem védő, Babosnak nem megy a válogatottban - figyelembevételével talán két gólt is elkerülhettünk volna.

    forrás:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=275760&na_step=30&t=9018358&na_order=
     
  2. avatar: fgymat
    2013.05.31, 22:01
    Budapest, 2004. április 28., szerda (MTI) - A keddi, közel huszonnyolc ezer rajongót vonzó nyilvános edzést követően szerdán a brazil labdarúgó-válogatott szálláshelyéhez tették át "főhadiszállásukat" a szurkolók.
    A Kempinski Hotel előtt legalább százan várakoztak arra, hogy
    megpillantsák a Puskás Ferenc-stadionban 20:30-tól sorra kerülő,
    magyarok elleni barátságos mérkőzésre készülő sztárokat.

    A hazai együttes 11 órától átmozgató edzésen vett részt, majd 13
    órakor következett az ebéd. A válogatott röviddel 18 óra után indul
    el a Margitszigetről a találkozó helyszínére.

    Az MLSZ szerdán áruba bocsátotta a megmaradt jegyeket, amelyeket
    az előzetesen kérvényezők végül is nem vettek meg. Az MTI szerda
    délutáni érdeklődésére a Puskás Ferenc-stadion pénztárában annyit
    közöltek: 16 órakor még kétszáz belépő várt gazdára.

    (folyt.köv.)
    Fél órával a Magyarország-Brazília válogatott labdarúgó-mérkőzés kezdete előtt már remek a hangulat a Puskás Ferenc-stadionban, a közönség folyamatosan érkezik, s tölti meg a szektorokat.
    Mintegy 35 ezren foglalták már el a helyüket, míg sokan éppen a
    bejutásnál tartanak. A több mint 50 éves létesítmény környékét
    ellepték a drukkerek, de a jegyellenőrzés különösebb zökkenők nélkül
    zajlik.

    A Hotel Stadionnál számos jegyüzér próbálta eladni áruját,
    több-kevesebb sikerrel.

    A bemelegítést a magyarok kezdték, s 19:51-kor szinte
    "felrobbant" a stadion. Villogtak a vakuk, s a leglelkesebb
    szurkolók óriási tapssal köszöntötték a játékosokat. A brazilok
    19:59-kor sétáltak ki, természetesen hatalmas hangzavar kíséretében.

    (folyt.köv.)
    Negyvenöt ezer néző előtt az olasz Massimo De Santis sípjelére a következő összeállításban kezdett a két csapat:
    Magyarország:

    -------------

    Babos Gábor - Stark Péter, Lipcsei Péter, Molnár Balázs, Pető Zoltán
    - Bodnár László, Simek Péter, Tóth Balázs, Huszti Szabolcs - Gera
    Zoltán, Kenesei Krisztián

    Brazília:

    ---------

    Dida - Cafu, Juan, Roque Junior, Roberto Carlos - Juninho, Edmilson,
    Zé Roberto - Kaká - Luis Fabiano, Ronaldinho

    (folyt.köv.)

    Barátságos labdarúgó-mérkőzés:

    Magyarország-Brazília 0-3 (félidő)

    ----------------------------------

    Puskás Ferenc-stadion, 45 ezer néző, v.: Massimo De Santis (olasz)

    gólszerzők: Kaká (33.), Luis Fabiano (36., 45.)



    Magyarország:

    -------------

    Babos Gábor - Stark Péter, Lipcsei Péter, Pető Zoltán - Bodnár
    László, Molnár Balázs, Tóth Balázs, Huszti Szabolcs - Gera Zoltán -
    Simek Péter, Kenesei Krisztián

    Brazília:

    ---------

    Dida - Cafu, Juan, Roque Junior, Roberto Carlos - Juninho
    Pernambucano, Edmilson, Zé Roberto - Kaká - Luis Fabiano, Ronaldinho



    I. félidő:

    ----------

    6. perc: Kaká szépen ugratta ki Juninhót, aki éles szögből,
    jobbról 10 m-ről lőtt, Babos bravúrral, lábbal védett.

    9. perc: Kaká passzát követően jobbról, 9 m-ről Luis Fabiano
    rúgott kapura, Babos ismét bravúrral mentett, de a felperdülő labda
    Ronaldinhóhoz került, az FC Barcelona szupersztárja pedig 8 m-ről a
    kapu fölé ollózott.

    16. perc: Kenesei 24 m-es szabadrúgása megpattant a sorfalon, de
    Dida szépen védett a jobb alsó saroknál.

    24. perc: Roberto Carlos parádésan ugratta ki Kakát, aki 12
    m-ről hatalmas helyzetből a kapu mellé lőtt.

    25. perc: Kenesei balról éles szögből kapura csavart
    szabadrúgását Dida a keresztléc segítségével hárította.

    33. perc: Ronaldinho középen Kakát ugratta ki, aki 11 m-ről
    hatalmas erővel a kapu közepébe vágta a labdát (0-1).

    36. perc: Kaká a bal oldalon egy csel után 19 m-ről kapura
    csavarta a labdát, azt Babos éppen Luis Fabiano elé ütötte, aki
    közelről könnyedén gurított a hálóba (0-2).

    45. perc: Roberto Carlos balról, az alapvonal közeléből középre
    vágta a labdát, s Luis Fabiano közelről a hálóba lőtt (0-3).

    A várakozásoknak megfelelően a kezdéstől a brazilok
    irányítottak, helyzeteket is kidolgoztak, de az első félórában
    elhibázták azokat. A rendkívüli technikai tudás révén fölényben
    futballozott a világbajnok, de a lelkes magyarok nem játszottak
    alárendelt szerepet. Sőt, a Mattha:us-csapat a megszerzett labdákkal
    időnként támadásba lendült, s kivívta a lelkes közönség
    szimpátiáját.

    A 33. percben azonban egy szép, de talán elkerülhető góllal
    vezetéshez jutott a brazil együttes, megszerezve idei első
    találatát. Idén Írországban és Paraguayban is gólnélküli döntetlent
    játszott a Parreira-gárda.

    Röviddel később jött a vendégek újabb találata, amihez Babos
    Gábor is "hozzájárult". Ezután visszavett az addig sem túl nagy
    tempóból a dél-amerikai csapat, de a szünet előtt így is könnyedén
    növelte előnyét.

    (folyt.köv.)
    A papírformának megfelelően a világbajnok brazil labdarúgó-válogatott simán, 4-1-re nyert a Puskás Ferenc-stadionban a magyar együttes ellen, így első sikerét aratta a két ország párharcai során.
    Barátságos labdarúgó-mérkőzés:

    Magyarország-Brazília 1-4 (0-3)

    -------------------------------

    Puskás Ferenc-stadion, 45 ezer néző, v.: Massimo De Santis (olasz)

    gólszerzők: Torghelle (57.), illetve Kaká (33.), Luis Fabiano (36.,
    45.), Ronaldinho (76.)



    Magyarország:

    -------------

    Babos Gábor - Stark Péter, Lipcsei Péter (Juhász Roland a
    szünetben), Pető Zoltán (Bodor Boldizsár a szünetben)- Bodnár László
    (Hercegfalvi Zoltán 85.), Molnár Balázs (Farkas Balázs 70.), Tóth
    Balázs, Huszti Szabolcs - Gera Zoltán (Dvéri Zsolt 67.)- Simek Péter
    (Torghelle Sándor a szünetben), Kenesei Krisztián (Szabics Imre 59.)

    Brazília:

    ---------

    Dida - Cafu (Mancini a szünetben), Juan (Bordon 67.), Roque Junior,
    Roberto Carlos (Dedé a szünetben) - Juninho Pernambucano (Julio
    Baptista 61.), Edmilson, Zé Roberto (Edu a szünetben) - Kaká (Alex
    60.) - Luis Fabiano, Ronaldinho (Felipe 77.)

    I. félidő:

    ----------

    6. perc: Kaká szépen ugratta ki Juninhót, aki éles szögből,
    jobbról 10 m-ről lőtt, Babos bravúrral, lábbal védett.

    9. perc: Kaká passzát követően jobbról, 9 m-ről Luis Fabiano
    rúgott kapura, Babos ismét bravúrral mentett, de a felperdülő labda
    Ronaldinhóhoz került, az FC Barcelona szupersztárja pedig 8 m-ről a
    kapu fölé ollózott.

    16. perc: Kenesei 24 m-es szabadrúgása megpattant a sorfalon, de
    Dida szépen védett a jobb alsó saroknál.

    24. perc: Roberto Carlos parádésan ugratta ki Kakát, aki 12
    m-ről hatalmas helyzetből a kapu mellé lőtt.

    25. perc: Kenesei balról éles szögből kapura csavart
    szabadrúgását Dida a keresztléc segítségével hárította.

    33. perc: Ronaldinho középen Kakát ugratta ki, aki 11 m-ről
    hatalmas erővel a kapu közepébe vágta a labdát (0-1).

    36. perc: Kaká a bal oldalon egy csel után 19 m-ről kapura
    csavarta a labdát, azt Babos éppen Luis Fabiano elé ütötte, aki
    közelről könnyedén gurított a hálóba (0-2).

    45. perc: Roberto Carlos balról, az alapvonal közeléből középre
    vágta a labdát, s Luis Fabiano közelről a hálóba lőtt (0-3).



    II. félidő:

    -----------

    48. perc: Torghelle remek cselekkel tört be a 16-oson belülre, a
    jobb oldalon álló Gerához passzolt, aki óriási helyzetben nem
    találta el a labdát.

    53. perc: Kaká 23 m-es lövését Babos bravúrral ütötte szögletre.

    57. perc: Huszti erőszakosan labdát szerzett, majd parádésan
    ugratta ki a bal oldalon Torghellét, aki kapura vezette a labdát,
    először még Didát találta el 13 m-ről, de a kipattanót a hálóba
    továbbította (1-3).

    73. perc: a bal oldalon Torghelle sarkazott Dvéri elé, aki
    futtából 23 m-ről alig lőtt a kapu mellé.

    76. perc: Alex balról ívelt középre, a labda Ronaldinhóhoz
    került, aki egy csellel elfektette Babost, majd az üres kapuba lőtt
    (1-4).

    77. perc: Szabics szép csel után jobbról a hosszú sarokhoz
    emelt, Huszti közeli fejesét Dida bravúrral ütötte szögletre a
    labdát.

    81. perc: Szabics középen nagy helyzetbe került, de 15 m-ről a
    kapu fölé bombázott.

    A várakozásoknak megfelelően a kezdéstől a brazilok
    irányítottak, helyzeteket is kidolgoztak, de az első félórában
    elhibázták azokat. A rendkívüli technikai tudás révén fölényben
    futballozott a világbajnok, de a lelkes magyarok nem játszottak
    alárendelt szerepet. Sőt, a Mattha:us-csapat a megszerzett labdákkal
    időnként támadásba lendült, s kivívta a lelkes közönség
    szimpátiáját.

    A 33. percben azonban egy szép, de talán elkerülhető góllal
    vezetéshez jutott a brazil együttes, megszerezve idei első
    találatát. Idén Írországban és Paraguayban is gólnélküli döntetlent
    játszott a Parreira-gárda. Röviddel később jött a vendégek újabb
    találata, amihez Babos Gábor is "hozzájárult". Ezután visszavett az
    addig sem túl nagy tempóból a dél-amerikai csapat, de a szünet előtt
    mégis növelte előnyét.

    A szünet után a sorozatos cserék miatt a brazilok játéka már nem
    volt igazán veszélyes, igaz, előnyük jelentős volt. A hazaiak a
    nyilvánvaló tudáskülönbség ellenére becsülettel küzdöttek, s a
    közönség óriási örömére gyorsan gólt is rúgtak. Ezután sem
    kapcsoltak azonban nagyobb sebességre a vendégek, a magyarok
    támadásai pedig kevés veszélyt jelentettek.

    A hangulat azonban így is remek volt, noha Carlos Alberto
    Parreira sorra cserélte le csillagait.

    Az utolsó tizenöt perc eseménytelenül telt el, a végén a
    közönség nagy ünneplésben részesítette a két csapatot.

    A brazilok szép bemutatót tartottak Budapesten, ilyen arányban
    is megérdemelten győztek a lelkes, de túl sok hibával játszó
    magyarok ellen.

    (folyt.köv.)
    Carlos Alberto Parreira, a brazil válogatott szövetségi
    kapitánya:

    -----------------------------------------------------------------
    -

    - Nagyon jól játszott a csapatom, bemutatta, hogy mennyire
    technikás. Játékosaim türelmesek voltak, megkeresték, majd meg is
    találták a réseket a magyar védelemben. Ezen a mérkőzésen is
    megpróbáltuk felidézni a karneválok hangulatát. Örülök annak, hogy
    végre legyőztük a magyarokat.

    Lothar Mattha:us, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

    -----------------------------------------------------------

    - Köszönjük a braziloknak ezt a nagyszerű mérkőzést. Mindenki
    láthatta, hogy miben kell még javulnunk. Reális eredmény született,
    a brazilok ennyivel jobbak nálunk.


    forrás:
    MTI
     
  3. avatar: wmisharin
    2012.06.28, 23:17 (szerk.: 2018.01.12, 19:43)
    kép
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2011.04.08, 15:29
    2004.04.26. 10:59
    Lothar Mattha:us, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya keretszűkítést hajtott végre a nagy érdeklődéssel várt szerdai, brazilok elleni barátságos mérkőzés előtt. A világbajnok ellenfél hétfő este érkezik Budapestre.
    Vadócz Krisztián, a másodosztályban listavezető Budapest Honvéd
    tehetséges középpályása Róth Antal U21-es csapatához került, míg
    Kiss Zoltán (Debreceni VSC), Kuttor Attila (Balaton FC) és Sebők
    József (ZTE) visszatért klubjához, Lisztes Krisztiánra pedig sérülés
    miatt nem számíthat a német szakember. A Bundesligában éllovas
    Werder Bremen irányítója a vasárnapi bajnokin szenvedett
    szalagszakadást.
    Az idegenlégiósok közül egyedül a kapus Babos Gábor (NAC Breda)
    nem érkezett még meg, de hamarosan ő is csatlakozik társaihoz, így a
    Vízművek pályáján 17 órakor kezdődő edzésen már minden bizonnyal
    részt tud venni. Délelőtt Mattha:us fakultatív, átmozgató tréninget
    vezényel játékosainak, míg a délutáni gyakorlást megelőzően taktikai
    értekezletet tart.
    Az ötszörös világbajnok brazilok hétfőn 22 óra körül érkeznek a
    Ferihegyi repülőtérre. Nyilvános edzésükre kedden 17 órától kerül
    sor a mérkőzés helyszínén, azaz a Puskás Ferenc-stadionban.
    Carlos Alberto Parreira együttese számára az argentinok elleni,
    június 2-i és a négy nappal később Chilében sorra kerülő
    világbajnoki selejtező egyik fontos felkészülési állomása lesz a
    20:30-kor kezdődő budapesti 90 perc.
    A magyar válogatott veretlen Brazília ellen, a mérleg egy
    döntetlen mellett három győzelem.
    A magyar keret:

    kapusok:
    Babos Gábor (NAC Breda), Szűcs Lajos (Ferencváros), Végh Zoltán (MTK)
    védők:
    Juhász Roland (MTK), Pető Zoltán (Matáv-Sopron), Stark Péter (Győri
    ETO FC), Bodor Boldizsár (Germinal Beerschot)
    középpályások:
    Bodnár László (Arszenal Kijev), Dvéri Zsolt (Videoton FCF), Farkas
    Balázs (Újpest), Gera Zoltán (Ferencváros), Huszti Szabolcs
    (Matáv-Sopron), Lipcsei Péter (Ferencváros), Lőw Zsolt (Energie
    Cottbus), Molnár Balázs (ZTE), Simek Péter (Újpest), Tóth Balázs
    (Videoton FCF)
    csatárok:
    Hercegfalvi Zoltán (Videoton FCF), Kenesei Krisztián (Kouan Peking),
    Szabics Imre (VfB Stuttgart), Torghelle Sándor (MTK), Tóth Mihály
    (Matáv-Sopron)
    A brazilok kerete:

    kapusok:
    Dida (AC Milan AC), Marcos (Palmeiras)
    védők:
    Cafú (AC Milan), Roberto Carlos (Real Madrid), Dedé (Borussia
    Dortmund), Roque Junior (Siena), Edmilson (Olympique Lyon), Juan
    (Bayer Leverkusen), Lúcio (Bayer Leverkusen), Bordon (VfB Stuttgart)
    középpályások:
    Juninho (Olympique Lyon), Felipe (Flamengo), Renato (Santos), Alex
    (Cruzeiro), Kaká (AC Milan), Zé Roberto (Bayern München), Julio
    Batista (Sevilla), Edu (Arsenal), Mancini (AS Roma)
    csatárok:
    Ronaldinho (FC Barcelonea), Luís Fabiano (Sao Paulo), Adriano
    (Internazionale)

    forrás:
    MTI
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2011.01.21, 15:19 (szerk.: 2011.01.21, 15:20)
    Így állt elő az a helyzet, hogy 2000-ben, amagyar–olasz vb-selejtező előtt kérvényt kellett eljuttatni az UEFA-hoz, hogy az európai szövetség külön engedélyt adjon a felső karéj alsó részénekmegnyitására. Ott ugyanis nem voltak támlás székek, miként még 2004-ben, a magyar–brazilon sem, amelyet megelőzően hasonló procedúra zajlott. (A magyar–olaszra végül 53 000, a magyar–brazilra pedig, miután maximálták a kiadható belépők számát, 42 000 jegy kelt el.)

    forrás:
    http://nol.hu/sport/20110108-alom_luxuskivitelben
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2010.02.01, 22:58 (szerk.: 2018.01.12, 19:40)
    programfüzet:
    kép