magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - IFK Göteborg 1 : 1 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
Bajnokok Ligája selejtező
játékvezető : Garcia Aranda José Maria (Spanyolország)
nézőszámok:
  1. sport-forum.de: 5.925
  2. Futballévkönyv '97: 7.000
  3. ifkgoteborg.se: 8.500
  4. tempofradi.hu: 12.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2010.05.25, 13:41
    FERENCVÁROS-Göteborg 1-1 (1-0)

    Hajdú - Telek - Szűcs, Jagodics- Nagy Zs., Miriuta, Arany, NagyN. - Horváth, Nicsenko
    csere: Aranyos, Szeiler, Páling

    A nekik rontani taktikát az elején sikerült betartani, hisz a 7. percben Lisztes nagy erejű lövése egy hátvéd fején landolt. Ápolásra is szorult, viszont a hálójuk sértetlen maradt. Nem úgy a 14. percben, amikor megszereztük a vezetést.

    A 3. szögletünket végezhettük el a jobb oldalról. Miriuta az első kettőt (jól) beívelte. Ennél azonban az arra ólálkodó Nagy Norbi elé tálalt, aki középre kanyarintott. Bent Horváthot teljesen egyedül felejtették, így zavartalanul fejelhetett a hálóba. Izgatottak voltunk, mert a mérkőzés ezen szakaszában a csapat teljesítette az előre beígértet. Halvány remény kezdett pislákolni.

    Sajnos a svédek nem hogy beijedtek volna a góltól, de elkezdtek nagyon-nagyon szervezetten játszani. Semmi extrát nem csináltak (igaz erre nem is képesek), de rengeteg futással megakadályozták a további gólokat.

    Fél óra elteltével Lisztes parádézott egyet. A büntető területen belül esernyőcsel után lőtt, de Ravelli kapus védett. Tulajdonképpen ő az egyetlen ebben a svéd csapatban akinek a nevét egyáltalán érdemes megjegyezni.

    Ahogy teltek a percek, úgy kezdett nyilvánvalóvá válni, hogy ebben a játékrészben már nem fogunk újabb gólt lőni. A nagy iram sajnos kivette a mieink erejét. Talán a második játékrészben.

    Sajnos a kezdet nem olyan lett amilyenről álmodtunk. Habár gólt nem kaptunk, de ezt csak a kapufának köszönhetjük. A vendégek egyik támadója a kapu torkából fejelt egy beadást a lécre. Hajdú és a védelem csak nézte. Attilát aztán le is kellett cserélni mert megsérült, így helyét Szeiler foglalta el. Mindjárt ki kellett lépnie a szögletre. Nagy üggyel-bajjal aztán megkaparintotta a labdát. A következő közbeavatkozása aztán parádézás volt, hisz a jobb felsőbe tartó labdát látványos robinzonáddal hatástalanította.

    A 74. percben még akadt egy sovány helyzetünk, de Horváthot annyira meglepte, hogy eljutott hozzá a labda, hogy csak combbal tudott beleérni.

    Sajnos egyre fogyott az idő és bizony a játékunkban sem volt benne a gól ígérete. Ráadásául a svédek előtt adódtak helyzetek, amelyekből aztán a 87. percben egyet ki is használtak. Jobb oldalon felvezetett labdát Telek feje felett átlöbbőlték, és a középen érkező (Jagodics csak kísérte) csatár a kiszolgáltatott Szeiler felett a hálóba emelt. Még nyerni sem sikerült.

    Illetve majdnem, hisz a 89. perc meghozta a második gól ígéretét. Lisztes ívelése átszállt a védők felett, így Horváth fejelhetett. A nagyszerű fejest már bent láttam (így el is indítottam a videót), de nem, Ravelli visszanyúlt és csak ő tudja hogyan, de kivédte a kivédhetetlent. Ezzel vége is lett a mérkőzésnek - és az (tavalyi már átélt) álmok szertefoszlottak.

    A kapusok ugyan bizonytalankodtak, de nem rajtuk múlott.
    Telek újfent a csapat legjobbja volt, annak ellenére, hogy még ő sem játszott hibátlanul.
    Jagodics gyengén játszott és Szűcs sem tudta tartani emberét. Ha nem kell lecserélni nem biztos, hogy nem állítják ki. Nagy Zsolt. és Nagy Norbert a jobbak közé tartozott miként Horváth is, aki egymaga dolgozott annyit, mint mindenkinek kellett volna.
    Miriuta, Arany, Lisztes belsőhármas nem tudta a játékot folyamatossá tenni. Krisztiánon még mindig látszott a sérülés utóhatása. A másik két fiú - rejtély, miképpen Nicsenko is, aki ugyan robotolt, de a kapura veszélytelen volt.

    Novák Dezső:

    A csapat próbálta megkísérteni a csodát, de most csak erre futotta. A főidőben még volt remény, hisz vezettük. Aztán nem sikerült, de az azért bebizonyosodott, hogy nem itt az Üllői úton vesztettük el a párharcot.

    forrás:
    http://www.ftcbk.eu/2010/05/23/nagy-l-naploja-ftc-1996-augusztus/
     
  2. avatar: fgymat
    2009.05.06, 21:02
    Továbbjutott az IFK Göteborg, 4-1-es összesítéssel.