magyarfutball.hu

Magyarország - Anglia 1 : 3 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (2 szavazat)

játékvezető: 2 (1 szavazat)

hangulat: 5 (2 szavazat)

1...5
Világbajnokság 1982, selejtező
557. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Casarin Paolo (Olaszország)
nézőszámok:
  1. thefa.com: 62.000
  2. englandstats.com: 65.000
  3. Népsport: 68.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.04.27, 13:18
    Na az a Brooking gól…Ott voltam, de talán a youtube-on is fent van. Nem a vas és a háló közé, hanem az akkori spéci vas két ága közé szorult be a labda.
    Félelmetes nagy gólként hűtötte le a majd 70 ezer nagy győzelemre éhes szurkolót, el se hittük, hogy bent van. Béla meg hatalmas termetével, karjaival, tenyerével odaballagva kiütötte onnan a középkezdéshez... Mindenki másnak a csapatból ez max felugorva sikerült volna. Óriási emlék, csak fájó hogy kikaptunk. Ennek ellenére nem volt kérdés, hogy ott leszünk a vb-n. Sosem hittem volna akkor, hogy húszéves korom óta nem mondhatom el ez utóbbit egyszer sem legalább 40 évig..Rossi Úr ugye tovább nem kell már várni?smiley

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2953621
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.07.19, 16:33
    Ron Greenwood: Ki emlékszik ma már a romá­nok elleni fiaskókra, Bázelre, a brazilok megszégyenítő fö­lényére? Ez mára mind , semmivé vált, mert a szakadékszélén megkapaszkodtunk, s ráadásul olyan játékot nyúj­tottunk, amely biztató lehet a selejtező csoportból való továbbjutásra. Korábban is az volt az érzésem, hogy a magyar válogatott nem iga­zán egységes csapat. Túl sok múlik a Müller, Nyilasi, Törő­csik, Kiss négyesfogaton, s ha közülük legalább ketten nem nyújtják igazi tudásukat—, mint ahogy ma jószerint csak Törőcsik veszélyeztetett—, akkor nem lehet különö­sebb baj.

    Mészöly Kálmán: Ügy ér­zem, nem kell szégyenkeznünk. Az angol válogatott a selejtezőcsoport eddigi küzdelmei során még egyszer sem állt fel ilyen erős összeállításban, s egyszer sem nyújtott ilyen csapatjáté­kot. A mieink küzdöttek, haj­tottak, de ezúttal csak ennyire futotta. A harmadik gólt hozó tizenegyest egyébként jogtalannak tartom.

    Népsport, 1981.06.07
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2021.07.19, 16:23
    kép
     
  4. avatar: Garullus
    2019.09.21, 20:17 (szerk.: 2021.07.17, 18:35)
    9 évesen tévén néztem a meccset. Ezt is, meg az Aranycsapat gálát is, ami az előmérkőzés volt. Óriási élmény volt, jónéhány részlet örökre beégett az emlékezetembe. Például Puskás öcsi nagy hasa. Kb. olyan hatása volt a zöld (fekete-fehér tévénken csak gondolatban zöld) gyepen, mint az elhízott Elvisnek a színpadon. Később olvastam, hogy amikor a fellépés előtt az öltözőben a szerelést osztották erős pánikot okozott, hogy Öcsi bácsira egyik gatya sem ment fel, úgy kellett két gatyából összeollózni egyet neki. (Képzelhetjük, hogy abban az időben, amikor egy eredeti Adidas sportcucc kb. olyan értékes volt, mint egy űrruha ez mit okozott a szertárosnak. Na, de megérte.)
    Egy ismerősöm említette, aki már érett, felnőttként ott volt a Népstadionban hogy amikor az öregfiúk bemelegítettek mindenki Puskás hasán élcelődött. Egyszer csak úgy próbából Öcsi bácsi kapura tette a lasztit, de úgy hogy mindenkinek leesett az álla akkora gólt lőtt.
    No, a meccsen is szerzett azután gólt. Egy előredőlős fejessel. Gyerekként bevallom, nekem nem tetszett a mozdulat, mert ahogyan előrepuffant az nem volt valami ruganyos, sportos, de ez csak az én akkori érzésem.

    Ezután jött a magyar-angol. Emlékszem, ekkor játszott előszor a történelem során névfelíratos mezben magyar focicsapat. Ma már ez evidens, de akkor még kurriózumnak számított. Vitray említett is valami olyat, hogy a nagy fociünnep tiszteletére, előző este varrták rá a neveket a mezek hátára.
    Sokminden beugrik a meccsről: Garaba egyenlítő gólja a szünet előtt. Akkor még kb. pariban voltunk az angolokkal, érett a gólunk és reméltük, hogy a második félidőben fordítunk. Azután, emlékszem Kiss Laci kihagyott helyzetére. Ha ezt nézem az összefoglalón, ma is fáj. Bűn volt kihagyni, mennyivel másabb lett volna... Támadgattak a szigetlakók, de annyira nem volt vészes, hanem az a Brooking gól... Most is előttem van, ahogyan beakad a hálótartó vasba. Az volt a furcsa, hogy teljesen váratlanul lőtte kapura, mindenki indítást vagy beadást várt. Gyerekfejjel én elsőre teljesen meg voltam győződve róla, hogy ez nem gól. A bíró mindjárt kirúgást fog ítélni, hiszen valami nem stimmel, a labdának nem volna szabad oda beragadni, ez bizonyára valami vis major helyzet. Annál nagyobb volt a döbbenet, hogy de igen... Ezzel sajnos eldőlt a meccs, ez akkor pontosan érezhető volt még nekem is.
    Végül meg jött a tizenegyes, amitől akkor felforrt a vérem. Tök szabályos szerelés volt, a videó ma is bizonyítja. A büntit Katzirtz majdnem fogta. Jó irányba vetődött, de az a fránya fűcsomó, amin a labda megpattant... Ejh, de el voltam keseredve.
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2017.04.04, 11:18
    1981 Switzerland & Hungary v England - FA Press / Media Guide
    kép
    http://www.ebay.com/itm/1981-Switzerland-Hungary-v-England-FA-Press-Media-Guide-/401302130829
     
  6. avatar: Longinus
    2016.11.24, 08:28
    képVilágsztár a Népstadion gyepén, Keegan vezeti a labdát. Kép: ftcbk
     
  7. avatar: ingersheim
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2013.02.10, 14:32
    De nagyon jó a magyar-angol videó. Mindig az tetszik legjobban a korszakból látható összefoglalókon, hogy visszaköszön a szocialista embertípus mérhetetlen önfegyelme. Gólt rúg telt ház előtt Garaba az angoloknak, és szinte nem is örül neki. Nem volt szokás vagy mi. A ruszkik is ilyen visszafogottak voltak.
    Ma a mezét letépve rohanna ki a nézők közé egy ilyen meccsen a gólszerző. Éljen a szabadság.

    forrás:
    A Sporttárs - http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=90&na_step=30&t=9018358&na_order=
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2009.02.08, 18:13 (szerk.: 2021.07.17, 18:36)
    25 évi távollét után, tíz napja, május 28-án érkezett haza Puskás Ferenc. A találkozó előtti öregfiúk mérkőzésen pályára lépett Ő is, és rúgott három gólt, ismét itthon, ismét a Népstadionban.

    Az első félidő közepéig nagyszerűen helytálltunk, de akkor elég volt egy pillanatnyi kihagyás és a vendégek máris vezettek. Ezután nagy akarással, de sajnos meglehetősen szervezetlenül támadott válogatottunk. Nem törődtünk az előkészítéssel, csak azzal, hogy minél gyorsabban kiegyenlítsünk. Ívelgettük a kapu elé a labdákat pedig már régen tudjuk (Puskás Ferenc biztosan emlékezett rá!), hogy az angolok ellen "laposan" érdemes játszani, hiszen kiválóan fejelnek. Most is hárították minden próbálkozásunkat. Illetve mégsem mindet, mert Garaba Imre a félidő utolsó percében egyenlíteni tudott.

    A második játékrészben hatalmas bombával ragadta újra magához a vezetést a vendég csapat. Nagy energiával, elszántan támadtunk ezután, de nem sikerült ismét egyenlíteni, sőt... Garaba Imre szerintünk teljesen szabályos becsúszó szerelése után a játékvezető 11-est ítélt, amit biztosan értékesítettek is. Ezzel eldőlt a mérkőzés sorsa.

    Amikor a világbajnoki selejtezők esélyeit latolgatták, természetesen számoltak az angolok jó teljesítményével. Így elkeseredésre nem volt ok, legfeljebb bosszankodásra, mert úgy látszott, hogy a csapat többre is képes lett volna.

    forrás:
    mafoci