magyarfutball.hu

Magyarország - Svédország 2 : 7 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
244. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Miesz Adolf (Németország)
nézőszámok:
  1. nso.hu: 35.000
  2. hem.passagen.se: 38.000
  3. Nemzeti Sport: 39.000
  4. huszadikszazad.hu: 60.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2010.12.07, 17:40
    Borongós, hűvös őszi vasárnap borult Budapestre. Az Üllői-út zöldgyepe körül 60.000 főnyi közönség zsibong és izgatottan várja az egyetlen idei nemzetközi labdarúgó mérkőzés megkezdését...

    forrás:
    http://www.huszadikszazad.hu/sport/katasztrofalis-vereseget-szenvedett-a-magyar-csapat
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
     
  4. avatar: fgymat
    2009.01.06, 20:32
    Az első mérkőzésen otthonukban sikerült legyőzni a svédeket, ezért most mindenki bizakodik. Akkora ez a bizaokdás, hogy még Horthy Miklóst (aki nem volt éppen foci rajongónak mondható) is kicsábítják a mérkőzésre. Arról valahogy elfeledkeztek a nagy bizakodás közepette, hogy az a győzelem egy svéd öngóllal született meg. Az is érthetetlen, hogy miért nem az akkor győztes csapat játszott. Kimaradt Sárvári-Spielmann, Bodola, Olajkár II., pedig mindegyikük jól bevált. Sőt Szusza sem került volna a csapatba, de a közvélemény nyomása akkora volt, hogy végül nem lehetett kihagyni. Sárosi György dr.-nak ez a találkozó volt a válogatottban a búcsúfellépése.
    Volt felkészülés is. Edzőtáborozás, három edzés. A pálya talaja sáros, sikos volt.

    A találkozó kezdete után a svédek támadtak a csatáraik majdnem akadálytalanul vezethették támadásaikat. A kellemetlen talajon a védőink nem tudtak érvényesülni. Vagy leragadtak, vagy csak csúszkáltak. Negyedóra elteltével egy szöglet utáni kavarodásban a vendégek a vezetést is megszerezték. Nem kellett azonban sokat várnia a szurkolóknak és a nyomásukra a csapatba került Szusza egy nagyszerű fejessel kiegyenlítette az állást. Látták a vendégek is, hogy ez a 19 éves fiú a legveszélyesebb csatárunk és ettől kezdve jobban vigyáztak rá. Előszőr fejenrúgták, majd Emanuelsson olyan erővel "támaszkodott meg" a fején, hogy még a bőr is lejött a homlokáról. A félidő második részében sérülése miatt le is kellett mennie a pályáról, de öt perc múlva már újra a küzdelembe vetette magát, a fején egy hatalmas kötéssel. Éppen amikor visszatért a pályára a svédek ismét vezetéshez jutottak. A következő támadásnál azonban Zsengellértől Szusza kapja a labdát és még éppen a szünetet jelző játékvezetői sípszó előtt okosan becsúsztatja a svéd kapuba.
    A második félidőben már a fiatal középcsatár sem olyan aktív, mint addig. De el is fáradhatott, hiszen az első félidőben szinte egyedül kellett cipelnie a csapatot és a sérülése is komolyan akadályozta. Fejjel már nem nagyon mert a labdához érni. Még így is Ő az egyetlen aki próbálkozott, aki hajtott, aki küzdött, aki lőtt. De csapat nélkül... Válogatottunk sok hibával, lendület és energia nélkül, szinte megadó lemondással játszott, miközben a svédek sorra rúgták a gólokat. A közönség egy ideig próbálta lelkesíteni, előre hajtani a játékosokat, azután szitkozódott, füttyült, majd elment. A találkozó végére jó ha feleannyian voltak a stadionban mint az elején.

    A svédek alaposan visszavágtak a szeptemberi vereségért. A magyar foci egyik legsúlyosabb kudarca. Egyetlen pozitívuma volt csak ennek a 90 percnek: Szusza élete egyik legjobb játékét nyújtotta. Ám mint tudjuk: egy fecske nem csinál nyarat.
    Két nappal a mérkőzés után a szövetségi kapitány is, ahogy a nézők egy része a találkozón, elhagyta a helyét.


    forrás:
    mafoci