magyarfutball.hu

Beogradski SK - Újpest FC 4 : 2 17:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Közép-európai kupa (Mitropa kupa), Elődöntő
helyszín : Belgrád, Stadion Gradski Beogradskije
játékvezető : EIBA (Csehszlovákia)
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 16.000
  2. MTI: 25.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2014.04.24, 18:18 (szerk.: 2016.04.22, 14:33)
    MTI: A belgrádi csapat megérdemelten győzött az Ujpest ellen. A BSK csapata minden részében pompás játékosokból állott, akik kifogástalanul oldották meg a feladatukat. A csapatban kilenc játékos játszott, akik az angol csapat ellen győztes jugoszláv válogatott tagjai voltak.
    A mérkőzés rendkívül nagy melegben folyt le, a meleget az Ujpest játékosai kevésbé bírták, mint a belgrádi fiúk. Az első gól a 18. percben esett, amikor Szalay hibájából a belgrádi középcsatár Bozovic biztos helyzetbe került és lövése védhetetlenül vágódott Sziklai kapujába. 1:0. A 22. percben újból Bozovic volt eredményes, mert szerencsés lövése a kapufáról pattant a hálóba. 2:0. A 41. percben Zsengellér átadásával Kocsis lefutott és közvetlen közelről megszerezte az ujpestiek első gólját. 2:1. Az első félidő hátralevő idejében a belgrádiak támadtak többet, de az ujpesti védelem a helyén volt.
    A második félidő első gólja a 3. percben esett, újból Bozovic volt a gólszerző. A belgrádi csapat szabadrúgást rúgott a 16-os és a kornervonal érintkezésétől. A jól ívelt labdát a belgrádi jobbösszekötő a kapufának fejelte. A visszapattanó labdát Bozovic közelről a hálóba lőtte. 3:1. Ujpesti támadások következtek a váratlan gól után. Kállai lövése a 8. percben a BSK 16-osán belül egy védőjátékos kezét érintette, a bíró 11-est ítélt, amelyet Zsengellér értékesített. 3:2. Ujpest csatársora több szép támadást vezetett, azonban a befejezés mindig elmaradt. A 36. percben Bozovic ártatlannak látszó lövésébe, amely a jól helyezkedő Sziklai felé tartott, az egyik ujpesti védőjátékos a lábát beletette, a labda azon irányt változtatott és az ujpesti kapu ellenkező sarkába gurult (balszerencsés öngól). 4:2. A mérkőzés utolsó perceiben az ujpesti csapat minden igyekezete mellett az eredményen szépíteni már nem tudott.
    A BSK csapata a KK második fordulójában szombaton játszik Ujpesten az Ujpest FC ellen.
     
  2. avatar: fgymat
    2011.03.04, 20:48
    Mérkőzés utáni nyilatkozatok:
    Guttmann Béla
    Rossz napunk volt, Pesten majd javítunk.


    Mészáros István
    A BSK "lekvárgólokat" kapott. A tizenegyes szerintem nem volt jogos. Először is az eset kívül történt a tizenhatoson, másodszor pedig a kezezés nem volt szándékos. Egyébként mindkét csapat idegesen játszott. A BSK lelkesebb játékával megérdemelte a győzelmet.

     
  3. avatar: Giovanni
    2010.09.05, 18:05 (szerk.: 2015.08.21, 08:57)
    kép
    Győri Nemzeti Hírlap, 1939. július 11.