magyarfutball.hu

Kispest FC - Ferencváros FC 0 : 4 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.09.12, 18:06
    Ferencváros— Kispest 4:0 (2:0)
    Móré mesterhármast csinált
    Góllövő: Móré, Móré, Móré, Lázár
    Üllői út, 12.000 néző. Bíró: Szél László
    Ferencváros: Háda — Polgár, Korányi, — Laki, Sárosi, Bán — Mikes, Kiss, Móré, Lázár, Kemény. Kispest: Vági — Szemere, Rozgonyi — Havas, Somlai, Rátkai — Ujvári, Szabó II., Nemes, Déri, Serényi.
    Mindkét csapatot figyelmeztetik az öltözőben arra, hogy ne reklamáljanak, mert a dolognak súlyos következményei lehetnek.
    Az Üllői út porát a szünetben fellocsolják, de csak a Kispest felé eső kapu előtt. Sárosi választ Rozgonyival szemben térfelet és a város felé eső kaput szemeli ki, így a ferencvárosi csatársor a fellocsolt pályarészleten játszik. Jól is kezd a zöld-fehér csatársor. Már a 2. percben kapufára fejeli Kiss Kemény beadását s a visszapattanó labdát Móré lőné, de az utolsó pillanatban kornerre mentenek előle. Serényi kap jó labdát, de Polgár Metcalfszerű gyorsasággal ered utána és kornerre szereli.
    A 4. percben gólt ér el a Ferencváros Kemény beadását Vági fogni akarja, de Kiss és Mikes egyesült erővel megzavarja. Kirúgják a kezéből a labdát, amelyet Lázár élesen lő az üres kapura. A vonalon álló Rozgonyi beleteszi ugyan a lövésbe a fejét és egy pillanatra elhárítja a veszélyt, de csak egy pillanatra, mert máris Móréé a labda,
    a center cselez egyet és 10 méterről védhetetlenül lő a balsarokba. 1:0!
    A gól után Vági fekve marad a földön és a kispestiek ölben viszik ki a kapu mögé. A fejébe kapott rúgást a kispesti kapus, helyére Rozgonyi áll tartalékkapusnak, de bizony a védelem így Rátkaival, mint hátvédpótlékkal nagyon bizonytalan és hajszálon múlik az újabb gól. Kispest szerencséjére Vági a 7. percben visszatér.
    Nemes szép labdájával Ujvári fut, de lövése túl magas. Kornerek esnek itt is, ott is. Móré a 7. percben fütty után lesgólt rúg. Majd a 24. percben
    Kemény szép beadását a feltűnő kedvvel játszó ferencvárosi center pontosan a jobb sarokba fejeli. 2:0!
    A gólt újabb Móré-bombák követik, egyik szebb, mint a másik. Közben olykor Kispest is szóhoz jut, de a féllábas balszárnynak nem megy valami jól. A taccsbíró hibás jelzései megzavarják a bírót és heves tüntetés követi néhány hibás lefütyülését.
    A játék most jóideig a mezőnyben folyik. Déri jut lövéshez, de nagyon elhibázza a kaput. Nem jól játszik a kispesti csatársor, a Ferencváros sem erőlködik már és így nagy a lanyhaság. Szabó II. bombája kerülgeti a ferencvárosi kaput. Móré ad jó labdát Mikesnek, s a bíró igen helyesen a határbíró zászlólengetése dacára sem állítja meg a támadást.
    Mikes azonban remek helyzetéből félre lő.
    A 40. percben Serényi keresztlabdájával Ujvári fut el jól, a beadását azonban lesben kapja Nemes Azután az ítélet után tiltakozik egy kicsit Serényi és Nemes, de a bíró most is jól látta a helyzetet. A Ferencváros sokkal jobban játszik. Kiss szépen hozza előre a labdát, jól szökteti Mikest, a jobbszélső azonban kissé döcögősen futballozik. Mikor nagy nehezen végre beadja a labdát, akkor bent Lázár véteti magát észre, rossz lövéssel. A ferencvárosi védelem könnyedén veri vissza a rendszertelen kispesti támadásokat. Csendesen, izgalmak nélkül csörgedezik a játék. A 44. percben jó Sárosi passz után Kiss lő, de úgy látszik, hogy a ferencvárosi csatársorban csak Móré veszélyes a kapura. Az utolsó percben Serényi kornert harcol ki, de a szögletrúgásra már nincs idő.
    Álmosan kezdődik a második félidő. Főleg a bekkek játszanak. Nem sok átgondolt akció látható. A közönség elégedetlenkedik, amikor Sárosi oldalt, sőt hátra is passzolgat. öt perc után a ferencvárosi közönség hajrázással próbál életet venni a csapatába.
    A 7. percben végre egy kis izgalom:
    Lázár viszi előre a labdát, magas átadását Móré fejeli vissza balra és Kemény nagyszerű helyzetben kapja a labdát. Ámde róla is kiderül, mint a kispesti balszárnyról, hogy a jobblábát gyengécskén tudja csak használni.
    A 9. percben Háda fog szorongatott helyzetben labdát, utána pedig Serényinek van kitűnő helyzete, de emberbe lő. Korányi gáncsolja Szabót a 16-oson valamivel kívül, a szabadrúgást Nemes kapu mellé irányítja, meg kell azonban állapítani, -. hogy Szabót a rúgás kivitelében a közvetlen közel álló Korányi zavarta és ezt a bíró elnézte.
    Támad a Ferencváros, de borzasztó magasan játszik A halfból lett csatárok folyton felemelik a labdát, ahelyett, hogy leszorítanák. A 13. percben Nemes labdájával szépen, kiugrik Serényi, Háda rosszul fut ki eléje és csak az a szerencséje, hogy Serényi az üres kapu fölé emeli a labdát.
    Mikes támad és ívelt labdája Vági feje fölött majdnem beesik a kapuba. Negyedóra után a sántító Déri és Serényi helyet cserél, így valamivel élénkebb lesz Kispest. A védelemben azonban Vági most is bizonytalankodik. A 25. percben egymásután két kornert ér el a Kispest. Ujvári beadását Serényi egy gondolattal kési le, de Dérinek a kornervonalról leadott lövése Háda hasa alatt akad el. A 27. percben Móré szép labdával indítja útnak Keményt, a szélső pontosan centerez a kapu elé futott Móré mellére,
    a center maga elé ejti a labdát, aztán a jobb sarokba helyezi. 3:0-ra vezet a Ferencváros.
    Kemény is alig fölé ment bombával javít osztályzatán, majd a 30. percben Lázár is csinál valami csatárhoz illőt: Mikes jó beadását kapura akarja fejelni, de elvéti, viszont a labda ott marad előtte s ideje is van rá, hogy
    nyugodtan becélozzon ő is a jobb sarokba. 4:0!
    A Kispest egészen visszaszorul. Déri hozza fel egyszer a vendégeket, de sántítva még lassúbb a szokottnál. Az utolsó 5 percben mégegyszer erősít a Kispest, korner után Nemes jó fejesét Háda helyett Bán fejeli ki a kapuból.
    Azután Serényi ívelt beadása kényszeríti Hádát öklözésre. Az utolsó percben Ujvári pompásan átjátssza Korányit, remek labdát gurít középre, de itt sorban átlépik a túlontúl önzetlen kispesti belsők és végül is elvész a remek helyzet. Kispest még a becsületgólt sem tudta megszerezni.
    Nemzeti Sport, 1935. április 8.