magyarfutball.hu

Pécs-Baranya FC - Ferencvárosi FC 4 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1929/1930, 18. forduló
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.06.01, 21:59
    Ferencváros— Pécs-Baranya 4:4 (3:3)
    Remek kezdés után már 3 :0-ra vezetett a Ferenncváros, a Baranya lelkesedése mégis elhódította az egyik pontot
    Góllövő: Toldi, Toldi, Takács II., Kocsis, Teszler, Darvas, Takács II., Darvas
    Pécs. 6000 néző. Bíró: Bíró Sándor.
    Ferencváros: Háda — Takács I., Papp — Lyka II., Bukovai, Óbecsei — Táncos, Takács II., Zilahy, Toldi, Kohut.
    Pécs-Baranya: Szulik — Iványi, Krebsz — Palkó, Halas, Foór — Kovács, Teszler, Kautzky, Kocsis, Darvas.
    Ferencvárosi támadás a meccs bevezetője s Toldi lövése mindjárt Szulikhoz kerül. Baranya előretörése Darvas offszájdján akad el a 2. percben. A szabadrúgást Takács I. hosszan előre rúgja, öccse kapásból és fordulásból kiadja jobbra a labdát, Táncos elmegy Foór mellett, remek beadása, Toldi fejére száll, aki pompás gólt szerez. 1:0.
    A gyors eredményt változatos játék követi. Baranya nem hagyja magát, ő is támad, védelme pedig szilárd, ha a Fradi ostromol. A 6. percben Foór Kautzkynak ad, aki balra játszik, a helyzet fenyegető, de Háda ölébe kapja a labdát. Egy pillanat s már Szuliknak kell lábbal menteni, aztán Baranya balszárnya ront előre, alig lehet tartani. A Ferencváros csatársorában már most kitűnik a hiba: Zilahy sehol sincs, összevissza futkos a pályán, nem találja a helyét. A 12. percben Darvas nagy offszájáról szalad el, a bíró nem akadályozza. A helyzet kitűnő, de Háda ráveti magát a labdára és elcsípi, Darvas pedig nagyot esik a kapuson keresztül, meg is sérül. Kohut mellé lő, majd a Takács—Táncos pár vezet támadást, aztán Táncos rúg fölé szabadrúgást. A 16. percben Darvas visszajön, mindjárt csúnyán bele is szalad Hádába. Kiállítás járna érte, de a bíró beéri figyelmeztetéssel.
    Két Baranya-korner jelzi, hogy a hazai csapat nagyon élénk. A 18. percben Kovács hosszú labdájára Háda kifut, a levegőből akarja elfogni, de kiejti, Darvas viszont nem talál az üres kapuba! Válaszul a Ferencváros eldekázik egy pár támadást, majd Kovács és Kautzky fut le és Kautzky fölé rúg. Igen változatos a játék! A 20. percben gyors ferencvárosi roham fut előre,
    a 16-osnál Toldi elé kerül a labda, aki a bal alsó sarokba lő. 2:0. Szulik hiába veti magát.
    A gól után Toldi Kohutot szökteti, a szélső kicselezi Iványit, Krebsz azonban már ott van s alaposan összeütközik a Vilivel. Kohutot kiviszik. 21. perc: A balszárny bénulása után újra a jobboldal veszi át a szót s remek dolgokat csinál. A 22. percben Takács II. pompásan átemeli a labdát Foóron, s aztán élesen a hálóba vágja. 3:0.
    Három góllal vezetnek a zöld-fehérek, de a hazai csapat most sem adja meg magát! Takács I. hibázik s máris Kocsis lő kapura. A labda a kapufáról balra pattan Darvas elé, aki rosszul találja el. A leperdülő labdára Kocsis fut rá s csaknem a kapu szájából a hálóba lövi. 25. perc, 3:1.
    A 28. percben Kohut visszajön, de erősen sántít. A Ferencváros kornert rúg, a baranyai védelem nehezen szabadít fel. A 31. percben Kovács pompás labdát kap, az ötösig megy, jól lő, Háda csak kiütni tudja a labdát, amely Teszler elé pattan. Az összekötő mellé lőne, de a labda az egyik befutó ferencvárosi védő lábán megakad s újra Teszleré lesz, aki most már a kapuba ragasztja. 3:2.
    Az iram óriási, a küzdelem remek!
    Takács II.—Táncos helycserés támadása után Táncos tiszta helyzetbe kerül, de Szulik eléje fut és akaszt. Kohut nagyon respektálja Krebszet, Darvas-Kovács: ofszájd Takács— Táncos: korner, baranyai balszárny, ugyancsak korner. Ebből azonban gól is lesz: Bukovai előbb kifejeli a sarokrúgást, de a labda ott megy ki taccsra a ferencvárosi kapu közelében. .. . Kovács dob be, a labdát Kautzky a kapura húzza, az ívelt lövés Takács I. és Háda közt balra csúszik, ahonnan Darvas a jobb sarokba küldi! 3:3.
    Irtózatos iramban rohan tovább a játék. Táncos—Takács kombináció után Takács II. fölé lő, Baranya-támadás — hazaadás, aztán újabb Takács-lövés, amit Szulik kornerra üt. A kornerból Zilahy — nagy helyzetben — mellégurít.
    A második 45 percet is ferencvárosi támadás indítja el, Halas le nem fújt hendsze azonban Baranyát hozza fel. Háda Kautzky fejesét fogja, Táncost nehezen szerelik, majd Szulik kap magas labdát. Kovács beadását Háda csípi el. A játék tehát ugyancsak változatos.
    Kohut bead, Táncos Szulik orra elől Takácsnak ad hátra, de a kis Takács mellé lő, 8. perc.
    Aztán a Ferencváros balszárnya viszi a labdát, Toldi jobbra ad s Takács kapásból alig valamivel a felső sarok mellé lő. Darvas faultja,
    Takács II. offszájdja, Kocsis két faultja tarkítja most a játékot. Az iram alább hagy, a faultok azt jelzik, hogy Baranya fárad ... A csatársorok játékából eltünedezik a koncepció.
    A 16. percben Szulik kifut, Toldi a kapura emeli a labdát, de Krebsz már a vonalon áll és ment. Utána Teszler faultol, a szabadrúgást Szulik és Palkó egyesült erővel menti. Majd Teszler újra faultol s most Kohut rúg a kapu elé, Szulik vetődve a vonalon akasztja meg a labdát, amit Krebsz futás közben tovább rúg a Lyka II.-hoz, Lyka Bukovainak ad, Bukovai kicsit viszi a labdát, aztán a balra húzódó Takács II-höz passzol, aki balról védhetetlenül lő az ellenkező sarokba. 4:3.
    A zöld-fehér jobbszárny támadása elől Halas pánikszerűen hazáad és Szulik csak nagy nehezen tudja karrierre ütni a labdát. Korner után Kohut lapos lövését védi a kapus. A 23. perc tumultusában Teszler megsérül,kiviszik. Baranya hallsára nagyon lelankad, de a Ferencváros a csökkenő iramot mégsem frissíti fel. Takács dribliiskolát mutat be, de helyzet nincs. A 27. percben Teszler visszajön és rögtön faultol, a szabadrúgás után Takács II. kiugrik, Szulik az utolsó pillanatban ment. Öt perc múltán megint Takács lőhetne gólt, de gurítása nagyon gyenge. Kirúgás után Kovács Teszlérnek ad, akit elfut a labdával, a bekkek rosszul helyezkednek s nem érik el Az összekötő az ötös sarkáról ferdén lő, Háda kiüti Darvas elé, az meg bekotorja: 4:4.34. p.
    A Ferencváros, észbekap, rohamoz. Takács lő. Szulik kornerre véd s a baranyai kapu csak nehezen szabadul fel. A közönség lelkesen buzdítja fiait, de újabb ferencvárosi roham felel a buzdításra. Zilahy Takácsnak ad, aki elől Szulik megint kornerre ment.
    A 40. percben Baranya is támadó akciót kezd, de Kovács jó beadását Darvas fölé fejeli.
    Sok taccs következik. Baranya most már szívesen húzza az időt, de a Ferencváros is úgy mozog, mintha feladta volna már a harcot. Foór mókázása nagyon tetszik aközönségnek. Aztán Táncos fut el s ekkor jelzi a bíró sípja a meccs végét
    .
    Nemzeti Sport, 1930. április 7.