magyarfutball.hu

Vasas - UTE 0 : 3 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 2. forduló
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 5.000
  2. nela: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2018.04.03, 10:49 (szerk.: 2018.04.03, 11:02)
    kép
    Nemzeti Sport, 1922. szeptember 09.

    UTE - Vasasok 3:0 (2:0) Hungária-ut. — Bíró: Biró S.

    Az UTE tartalékos -védelme is elég volt ahhoz, hogy a kombinációs Vasas csatársort sakkban tartsa, csatársora pedig az ötletes támadások egész sorozatával kedveskedett a jó futballra áhítozó közönségnek. Mindegyik csatára jó formát játszott ki: Paulusz gyors és beadásai gyönyörűek, Kósa technikás és fürge, Priboj meglepő jól dobta előre a szárnyakat, Schaller energikusan küzdött, Szidon pedig kényelmesen, de annál eredményesebben működött. A halfsorban Baubach volt jó, míg a két szélső halfot láttuk már jobbnak,is. Fogl II. közel van régi nagy formájához. Kelecsényi II. jó technikájú, ambiciózus fiú. Remete bizonyságot tett arról, hogy a kapus rezervoár Újpesten kimeríthetetlen.

    A Vasas védelem ma bizonytalan volt, bár Zatykó még mindig nagy klasszis. A halfsor nem tudta parírozni az UTE csatárok meg-megújuló támadásait. Gottliebből kiütközött néhány csúnya gáncs, a két szélső szorgalmasan, de szürkén dolgozott. A csatársorba csak Katzer és Szentmiklósi volt veszélyes, utóbbi lövéseit azonban nem kísérte szerencse. Himmer csak időnkint mutatott valamit. A többi gyenge.

    Veszedelmes UTE-támadások vezetik be a félidőt. Az első gólt a 17. perc hozza, amikor Szidon kornerét Baubach befejeli. A 31. pereben Szidon lövi Priboj beadásából az UTE második gólját.

    Szünet után a közönség egy kis csoportja, elég ízléstelenül, "bú"-gással igyekszik zavarni Fogl II. rúgásait. A bíró kényszerszünete sem tudja ezt megszüntetni. A 18. percben Schaller passzából Szidon rúgja szép, csavart lövéssel az UTE 3. gólját. A 37. percben Zatykó durván fellöki Schallert, majd nyomban sértő kifejezéssel illeti; utóbbiért kiállítja a bíró.
    Biró Sándor mintaszerűen bíráskodott.

    UTE: Remete—Fogl II., Kelecsényi II. —Kelecsényi I., Baubach, Peics—Paulusz, Kósa, Priboj, Schaller, Szidon.
    Vasas: Ziska—-Zatykó, Stengl—Klein, Gottlieb, Tomecsko—Katzer, Takács, Rucskai, Szentmiklósi, Himmer.

    Nemzeti Sport, 1922. szeptember 11.
     
  2. avatar: heimo
    2018.04.03, 10:44 (szerk.: 2018.04.03, 10:44)
    UTE—Vasas 3:0 (2:0) Hungária-ut — 5000 néző. Bíró: Bíró Sándor.

    Az újpesti csapat jóvátette mai győzelmével a bajnoki mérkőzések megnyitóján a Törekvéstől szenvedett vereségét. Klein kapus helyett az ifjúsági csapatból előrukkolt Remete védte a kaput, egyébként a csapat a múlt heti felállításban szerepelt. A még büntetés alatt álló Fogl III. helyett Kelecsényi volt Fogl II. partnere. Az UTE főereje ma a csatársorban rejlett. Úgy Paulusz, mint a baloldalon Szidon és Schaller számos veszélyes helyzetet készítettek elő, de hűségesen egészítette ki őket Priboj is, aki szokatlan agilitásával sokszor szerzett nehéz perceket az ellenfél, még amúgy sem viharedzett kapusának. A halfsor már kissé gyengébben egészítette ki a támadást, de még mindig elég erős volt ahhoz, hogy állandóan sakkban tartsa az előretörekvő ellenfelet. A hátvédek megfeleltek a bizalomnak és Fogl II. különös dicséretet érdemel azért, hogy a közönség egy részének ízléstelen viselkedése, amellyel válogatott hátvédünket folytonosan zavarni igyekezett a játékában, nem reagált. Remete a kapuban nagyszerűen szerepelt.

    A Vasasok csapatában hiányzott a támadás lelke, a sérülése miatt távol maradt Jellinek, akit Rucskay helyettesített,Nyergest a kapuban Sisska helyettesítette, tegyük mindjárt hozzá, nagyon gyengén. Stojka jobbhalf helyét Klein töltötte be.

    A csatársor sokszor adott ízelítőt kombinációs képességéből, de a tehetetlen halfsor nem tudta annyira támogatni, hogy eredményesen is szerepelhettek volna. Az első félidő első felében is mintha már kifulladtak volna, állandóan elmaradtak a csatárlánctól. A hátvédek közül Stengl volt a jobb s Zatykó nagyon bizonytalanul játszott, sőt a befejezés előtt annyira durva volt egy Schaller ellen erőszakos fellépésével, hogy a bíró kiállította.

    A játék egyébként elejétől végig gyors tempójú és változatos volt, de az újpestiek állandó fölénye nem volt elvitatható. Az első gólt a 17. p,-ben a Schaller által lőtt kornerből Baubach érte el szépen irányított fejesével. A 31. p.-ben a Priboj által előretolt labdát Szidon küldte a kapuba. A II. félidő 17. percében szöktetésből érte el Szidon az UTE harmadik gólját.

    Sporthírlap, 1922. szeptember 11.
     
  3. avatar: heimo
    2018.04.03, 10:37
    A bajnoki mérkőzések simán folytak le; meglepetés ezek között az UTE nagy goalarányú győzelme a Vasasok felett.

    UTE—Vasas 3:0.

    Az a nézetünk a mérkőzésről, hogy a Vasasok már eleve számoltak a vereséggel. Lélek nélkül játszott a csapat, a máskor megbízható védelem is föltűnően hibázott, a födözetsor még az első félidőben kifulladt, a Jelinek nélkül játszó csatársor tehetetlen volt. Ezzel szemben az UTE nagy ambícióval küzdötte végig a mérkőzést. A védelme kifogástalan volt, a födözetsor szintén, de szorgalmasan dolgozott és
    nagyon jó napja volt a csatársornak.

    Népszava, 1922. szeptember 12.
     
  4. avatar: heimo
    2018.04.03, 10:33 (szerk.: 2018.04.03, 10:33)
    A vasárnap lezajlott elsőosztályú bajnoki mérkőzések között a legérdekesebb és a legtartalmasabb az UTE—Vas- és Fémmunkások SC meccse volt, a melyben az UTE 3:0 (2:0) arányban legyőzte ellenfelét. Lendületes, gyors és fair játékban volt része a közönségnek. Az UTE egészséges csatárjátékkal örvendeztette meg híveit, de kifogástalan volt a védelme is, különösen a debütáló fiatal új kapuvédő, Remete. A csatázósorban Paulusz és Priboj játéka emelkedett ki. A födözetsor jó helyezkedésével aratott elismerést. A Vasas Fémmunkások SC csapata teknikai készültség dolgában felülmúlta az újpestieket, de gyönge fizikummal rendelkező játékosa- olyan kemény csapattal szemben, mint a minő az UTE is, nem állhatja meg a helyét sikerrel. Elsőrangú játékos például Szentmiklóssy, de hiába, mert Fogl II.-vel szemközt még akkor sem érvényesülne, ha a kitűnő hátvédő történetesen nincsen is legjobb formájában.

    Könnyebb súlyú csapatokkal szemben a "Vasasok" jól meg fogják állani a helyüket s bizonyára nem egy sikert könyvelhetnek majd el a most folyó bajnokságban. Az UTE első gólját kornerből Baubach fejelte, majd Szidon két szép gólja alakította ki a győzelmi arányt.

    Budapesti Hírlap, 1922. szeptember 12.
     
  5. avatar: heimo
    2016.08.30, 19:05 (szerk.: 2016.08.30, 19:05)
    A football vasárnapja mindössze egy örvendetes meglepetést hozott: az UTE feljavulását. Az újpesti csapat annak ellenére, hogy védelme erősen tartalékos volt s Vogel III. is hiányzott, nagyon szép munkát nyújtott. Csatársora fürgén vitte a labdát és biztosan lőtt, a Vasasok egy pillanatra sem voltak veszélyesek és végül az UTE három góllal bizonyította be fölényét.


    Az Est, 1922. szeptember 12.