magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - UTE 1 : 3 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.07.30, 16:36
    Az Újpesti Torna Egyesület 3:1 (1:1) arányban legyőzte a Ferencvárosi Torna Club csapatát. A vasárnap lezajlott bajnoki mérkőzéseknek ez a legjelentősebb és legérdekesebb sportbeli eredménye. Egy régi, több-kevesebb sikerrel dolgozó, szorgalmas és komoly vezetés alatt álló egyesületnek szimpatikus előretörését hirdeti az UTE szép győzelme.

    Az UTE — FTC meccsét az üllői-úti sporttelepen ötezer főnyi közönség nézte végig izgatott kedvben. Az első gólt már a negyedik percben megszerezte Szidon , kisvártatva azonban az FTC kiegyenlítő gólhoz jutott. Ez azonban csak ajándék-gól volt. Nikolsburger lövését Knoll védte, de a labdát kiejtette a kezéből. A bíró, a ki ötven méternyire állott az UTE kapujától, gólt ítélt, mert nyilván úgy látta, hogy a labda túljutott a kapuvonalon. Az újpesti játékosok tiltakoztak a bíró döntése ellen, levonultak a pályáról, majd visszatértek és folytatták a játékot. Mindezt a közönség is hangos vélemény nyilvánításokkal kísérte pro és kontra. A küzdelem folyamán lassankint kidomborodott az UTE felsőbbsége, a második félidőben Priboj két szép gólt lőtt s végezetül a nézők azzal a megállapítással távoztak, hogy az UTE rászolgált az értékes győzelemre.


    Budapesti Hírlap, 1920. november 30.
     
  2. avatar: heimo
    2016.07.30, 16:22
    Az FTC veresége az Újpesti TE csapatától az egyetlen feltünéstkeltő sportesemény. Bár az UTE még veretlen, általában azt hitték, hogy az FTC legalább döntetlent ér el.


    Pesti Hírlap, 1920. november 30.
     
  3. avatar: heimo
    2016.07.30, 16:15
    FTC—UTE. Sportszempontból is értékes a találkozás, de főleg az a körülmény teszi értékessé, hogy az e mérkőzésen szerzett pontok nagyon jelentősek a helyezés szempontjából. A mérkőzés megnyerésére a FTC-nek adunk nagyobb esélyt, de ha a Vogl testvéreknek jó napjuk lesz, úgy a mérkőzés eldöntetlen marad.


    Népszava, 1920. november 28.

    I. osztályú bajnokság. UTE-FTC 3:1.

    Erős küzdelem után váratlan győzelmet aratott az UTE csapata. Az eredmény nem kifejezője a mutatott játéknak. A két csapat egyaránt kivette részét a játékból. Meglepően jó játékot mutatott az UTE-halfsor és a győzelem megszerzésében övék az oroszlánrész. Priboj visszatérése az UTE csatársorát nagyban emeli. Az FTC, csatársorától eltekintve, jó formát mutatott.


    Népszava, 1920. november 30.
     
  4. avatar: heimo
    2016.04.22, 13:37 (szerk.: 2016.04.22, 13:46)
    Vasárnapi mérkőzések. A hideg téli időjárás dacára hét elsőosztályú bajnoki mérkőzést tartanak vasárnap, hogy a túl hidegre fordult „őszi" programmot lebonyolíthassák. A legérdekesebb match színhelye az Üllői-úti pálya, ahol az FTC és az Újpesti Torna Egyesület csapatai találkoznak. Amelyik csapat vereséget szenved, az a bajnokságban döntő szerepet többé nem játszhat. A győzelemre, véleményünk szerint a Ferencvárosiaknak nagyobb esélyük van.

    Pesti Napló, 1920.november 28.