magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Budapesti TC 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.09, 00:07 (szerk.: 2022.03.15, 12:00)
    FTC — BTC 2:1 (1:0)

    Üllői-uti pálya, 3000 néző
    Bíró : Bíró Sándor

    A régi FTC—BTC mérkőzések puskaporos hangulatát varázsolta vissza másfél órára a mai találkozás. A játék első pillanatától Kezdve egészen a mérkőzés végét jelentő bírói sipjelzésig nem szűnő izgalom viharzott végig a tribünökön, az ideges hangulat azonban sze­rencsére nem ragadt át a játékosokra s bár a játék mindvégig erős, sőt erélyes volt, nem durvult el. A játék folyamán az FTC egy árnyalattal jobbnak bizonyult s igy az eredmény közel jár az igazsághoz, bár ha eldöntetlenül végződött volna, sem lett volna igazságtalan.

    A játék különben egyike volt a legérdekesebbeknék és legszebbeknek, amelyeket az utóbbi hetekben láttunk. Kombinációs csatárjáték, tetszetős egyéni akciók, hibátlan vé­delmi munka biztosították mindvégig a játék érdekességét.

    Csajkának nem volt nehezebb védenivalója; a kapott gól védhetetlen volt Megbízható, jó munkát végzett a két hátvéd, Takács és Hungler. A fedezetsorban Blum klasszikus játéka magaslott ki, mely a mezöny legjobb emberévé avatta. Ezerszer feldicsért nagy képességei és tudása ma is teljes mivoltában pompázott s nyujtott élvezetet a nézők ezreinek. Kitűnő munkát vegzett a jobbhalf Obitz is, ellenben Szabó oly gyönge játékot produtált, mintha önmagának árnyéka lett volna. Sem helyezkedése, sem labdaszedése nem elégített ki a passzaival sem volt szerencséje. A csatársorban ismét játszott Tóth elég rissen, lendületesen. Jól dolgozott a balszélső Wiener II. is, de a csatársor legjobb embere a centercsatárt játszó Kertész volt, aki valóban lelke volt a csatársornak s két szép góljával külön sikert is aratott. A Matkovits—-Nikolsburger jobbszárny rendes formáján alul játszott.

    A BTC jó játéka dicséretet érdemel. Palcseknak a második gólt védenie kellett volna. Nagyszerű volt a két hátvéd, Gruber éa Kőszegi II. különösen az előbbi, aki sorozatos gyengébb játékai után ezuttal teljesen hibátlanul végezte munkáját. A fedezetsorban Kanyaurek végzett ugy a védelemben, mint a támadásban nagyszerű munkát, a második félidő 30. percében kiállitották. Jó védelmi munkát végzett Bélteki és Horváth, aki Kanyanrek kiállítása után mint centerhalf is megfelelt. A csatársorban a két szélső, Hajdu és Szánthó II vitt lendületet a já­tékba, mig Pócznak nem voltak sikerült momentumai. Az összekötök közül Schwenk volt a jobbik, mig Kőszegi nehezen tud a jobbösszekötő szerepébe belehelyezkedni.

    A vezetö gólt az FTC éri el a játék 14. percében Wiener beadásából Kertész szép lövése révén. A BTC a második félidő 4. percében a Hungler handse miatt megítélt tizenegyesből egyenlít ki. Szánthó védhetetlen lövésével. A győzelmet jelentő gólt Kertész fejeli a második félidő 28. percében Tóth ideális korneréből.

    Sporthirlap, 1920. november 22.