magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - UTE 6 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2017.03.15, 19:51
    Az utolsó bajnoki mérkőzés.

    Vasárnap lesz a szezon utolsó bajnoki mérkőzése. Azután nyári szünet következik, mely július 7-étől- augusztus 14-éig fog tartani. A holnapi nap egyetlen bajnoki mérkőzése az Üllői-úti sporttelepen kerül eldöntésre a Ferencvárosi Torna Club és az Újpesti Torna Egylet csapatai között. A mérkőzés a helyezések szempontjából fontos s azért mindkét csapat nagy erővel fog küzdeni a győzelmet jelentő pontokért. A mérkőzés 6 órakor kezdődik.


    Pesti Napló, 1918. július 07.

    A szezon utolsó bajnoki mérkőzése hatalmas meglepetéssel végződött. A Ferencvárosi Torna Club 6:0 (2:0) arányban legyőzte az Újpesti Torna Egylet csapatát, melylyel még a múlt vasárnap 1:1 arányban eldöntetlenül játszott. Az FTC. hétezer néző előtt, imponáló stílusban vívta ki a megérdemelt győzelmet, melylyel biztosította magának a bajnokság második helyét. A gólokat Tóth (2), Bódis (1), Pataki (2) és Nemes (1) rúgták.


    Pesti Napló, 1918. július 09.
     
  2. avatar: heimo
    2017.03.15, 19:41 (szerk.: 2018.04.02, 17:28)
    Holnap az üllői úti sporttelepen zajlik le az utolsó bajnoki mérkőzés: a FTC és az UTE lesznek az ellenfelek. Két héten belül másodízben találkoznak a csapatok, mert az őszről elmaradt mérkőzésüket is most kellett dűlőre vinniük.- A múltkor 1:1 arányban döntetlen volt az eredmény, akkor azonban a Népszigeten folyt le a meccs s ez valamelyest előnyt jelentett az UTE-nek. Most tehát a FTC győzelme a valószínűbb.

    Budapesti Hírlap, 1918. július 07.

    Az Üllői-úti sporttelepen 7000 főnyi közönség jelenlétében vasárnap zajlott le az évad utolsó bajnoki mérkőzése, a mellyel végére ért az 1917-1918- évi hadibajnokság. A küzdelem rendkívül heves iramban folyt s a FTC 6:0 (2:0) arányú győzelmét hozta. A FTC csatázósora finom, intelligenciára valló játékot produkált s ez biztosította a részére a fényes győzelmet. Az UTE védelmének kemény napja volt tegnap s valóban nem rajta múlott, hogy a súlyos vereséget az egyesület el nem kerülhette. Kiemelkedett a FTC együtteséből Pataki. Játéka elsőrangú élvezetben részesítette a közönséget pártállására való tekintet nélkül.

    Budapesti Hírlap, 1918. július 09.
     
  3. avatar: heimo
    2017.03.15, 19:32 (szerk.: 2017.03.15, 19:33)
    FTC-UTE 6:0 (2:0) — Üllői-úti pálya — 7000 néző. — Biró: Gerő Ferenc.

    Minden várakozást felülmúló, hatalmas gólaránnyal győzött a zöld-fehérek pompás formát mutató csapata, mely mai győzelmével a bajnokság előkelő második helyét okkupálta. A mérkőzés a nagy gólkülönbözet ellenére is egyike volt a szezon legérdekesebb bajnoki meccseinek, mert a mérkőzés első percétől kezdve szinte az utolsó pillanatig oly öldöklő, heves iramot diktált mindkét csapat, aminőt a szezon derekán, is csak ritkán látunk.

    Mielőtt a két csapat tagjairól személy szerint szólnánk, meg kell állapítanunk, hogy a két csapat között a mezőnyben koránt sem volt hat gól differencia, de a kapu előtt, határozottság, intelligencia és lövőképesség dolgában a zöld-fehérek csatársora toronymagasságban felette állott az újpestiek támadó sorának s így az a körülmény, hogy az FTC minden akciója tervszerű kombináció eredményeképpen jól irányított lövésekkel nyert befejezést, viszont az UTE támadásai csupán céltalan egyéni próbálkozásokból állottak, volt szülő oka a nagy vereségnek s tette megérdemeltté az FTC idei rekord gólarányú győzelmét.

    Az FTC csapatában a Szamosi—Kiss—Wiener közvetlen védelemnek nem volt nehéz dolga, mert az előtte játszó Wilhelm-Megyessy-Virág halfsor fáradhatatlan agilitással, lankadatlan szorgalmával már csirájában elfojtotta az újpestiek támadásait, úgy hogy a hátvédeknek jobbára csak a tiszta labdák jutottak. A három jó half közül mint legjobbat Wilhelmet kívánjuk külön is megdicsérni. A csatársor jelenlegi összeállításában hatalmas játékerőt képvisel, s az őszi szezonra félelmetes ellenfélnek ígérkezik. A két szélső Nemes és Bódis gyors lefutásaival, pontos beadásaival excellált, viszont a Tóth—Pataki—Gábor belső trió szép lapos passzokon alapuló összjátékával érdemelte ki a közönség meg-megújuló tetszésnyilvánításait. Különösen Pataki játéka volt elsőrangú. Pataki hétről-hétre javulva ma már valósággal ideális center csatárjátékot produkált. Tóth meglepő lelkesedéssel és ambícióval dolgozott, hatodik gólja felejthetetlenül szép volt. Gábor egyelőre inkább csak igyekezetével, mint képességeivel szolgált rá az elismerésre.

    Az UTE csapata váratlanul igen gyönge játékot produkált s nagyarányú vereségével igazolta be, amit idáig csak suttogva mertek állítani, hogy a szezon végére letört. Az a körülmény, hogy a csatársorban az öreg Novákot kellett játszatni, s hogy az új centerhalf, Krajcsovics is teljesen csődöt, csak gyenge mentség, mert a csapat teljes egészében oly gyenge formát mutatott, hogy még azok a játékosai sem elégítettek ki, akik pedig különben mindenkor kifogástalanul funkcionálnak. Így a védelem sem volt szokott biztos mozgású, határozott, inkább túlerélyes, hellyel-közzel durva volt. A fedezetsor középfedezet nélkül nem tudott megfelelni feladatának, míg a csatársortól nem láttunk egyetlen tervszerű akciót sem, céltalan egyéni akciókban, értelmetlen csapkodásban merült ki egész tevékenysége. A sok rossz játékos közül még Vogl II., Milosovits és Priboj elégítettek ki leginkább.

    A 6. percben Pataki észszerű passzából lövi Tóth az első gólt. A 36. percben Tóth szökteti Nemest, akt lefutja az egész UTE védelmet s a Csajka által üresen hagyott újpesti hálóba a második gólt lövi. A második félidőben már a 3 percben gólhoz jut az FTC Csajka hibájából Bódis révén. Rövid fél perc leforgása után Pataki négyre szaporítja a gólok számát. A 22. percben az off-side helyzetből induló Bódis a félpályán lefut és gólt lő. A 37. percben lövi Tóth a nap legszebb gólját.


    Sporthírlap, 1918. július 08.