magyarfutball.hu

Kaposvári Kinizsi - KISTEXT SK 2 : 0 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1958/1959, 15. forduló
nézőszámok:
  1. Népsport: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.13, 18:49
    Egy idényre való gólhelyset maradt ki...
    K. Kinizsi-Kistext 2:0 (1:0)
    Kaposvár, Dózsa sporttelep. 2000 néző. Vezette: Horváth J.
    K. Kinizsi: Rapp — Szigeti, Szili, Gergely — Márkus, Mózsi — Tóth, Szentgróti, Ács, Kelemen, Horváth. Edző: Király Tivadar.
    KISTEXT: Katona — Kemény, Orosz II., Sárosi — Szabó, Tóth — Hús, Kalmár, Merész, Majszki, Török. Edző Szalai István.
    Gyönyörű, szép, napsütéses időben került sor az őszi szezon utolsó mérkőzésére. Szinte tavaszias fuvallatt simogatta a kisereglett szép számú közönséget. Ezt nevezik »eszményi« futballidőnek. Bár a pálya talaja kissé csúszós volt, de ez túlságosan nem befolyásolta a játékot.
    Mindkét csapat számára komoly tét forgott kockán. A Kinizsinek azért kellett a két pont, hogy megkapaszkodhasson a középmezőnyben, a KISTEXT-nek meg azért, hogy elkerüljön a veszélyes kieső zónából. A hazaiak magukban, a vendégek önbizalom hiányában a szerencsében bízva léptek a pályára.
    Széllel szemben kezdett a Kinizsi. Már az első percben hatalmas gólhelyzetet hagytak kihasználatlanul. Tóth elfutott egy előrevágott labdával, vagy tíz méterre maga mögött hagyta őrzőit, de idegességében a kapus kezébe lőtt. Tovább támadott a Kinizsi. A 4. percben egy gyors támadást a KISTEXT védői csak szögletre tudtak hárítani.
    A szögletet Szentgróti laposan lőtte a kapu elé, ahol Tóth ritkán látott ügyes csellel közvetlenül a kapu előterébe továbbította a labdát az ott tanyázó Horváth elé, aki közelről védhetetlenül a kapu jobb sarkába lőtte: 1:0 a Kinizsi javára.
    A gól után alacsony színvonalú mezőnyjáték alakult ki. Mindkét csapat sok hibával játszott. Különösen sok rossz passzot lehetett látni. Időnkénti rohamok és támadások jelentettek némi színt. A 25. percben Szigeti középre ívelt labdájával Mózsi elfutott, kapura lövése azonban elakadt a védőkben, a visszapattanó labdát Horváth és Kelemen lőtte ismételten kapura. Ebben a percben szinte pergőtűzként zúdultak a lövések Katona kapujára, de minden esetben elakadtak. A 27. percben Szentgróti kiugrott a KISTEXT-vé- delem sorfala közül, már csak a kapussal állt szemben, de a csatár nyolc méterről csúnyán fölé lőtt. Tipikus gólhelyzet volt.
    A 31. percben csaknem gólt kaptunk. Török, a vendégcsapat balszélsője elfutott, begurított labdája Szigeti lábára került, aki gyengén a ll-es ponton tanyázó Merész lábára pöccintette. Szerencse, hogy a középcsatárt meglepte a váratlan »ajándék«, és hirtelenjében elhamarkodva kapu fölé emelte a labdat. Ma'jd két perccel később Hús bombáját védte Rapp elvetődve. A Kinizsi-védelem'tétovázott, s ez egymásután két szöglethez juttatta a vendégeket.
    A második félidő hetedik percében Tóth ismét elfutott védői mellett, már mindenki gólt látott, de a jobbszélső 12 méterről kapu mellé lőtt. A 12—19. perc közötti Időszakban négy szögletet rúgott a hazai csapat. Értékesíteni azonban egyiket sem tudták. A 25. percben a mérkőzés legszebb akcióját láthattuk.
    A védelem szép, pontós adogatásokkal felhozta a labdát, Márkus Ácshoz játszott, a középcsatár egy csel után a szabadon álló Kelemen elé gurított, aki 14 méterről habozás nélkül a hálóba lőtt. 2:0-ra vezet a Kinizsi.
    A Kinizsit fellelkesítette a második gól, s ettől kézdve szebbnél szebb támadásokat vezetett. A 28. percben Tóth a hálóba lőtte a labdát, de a játékvezető les címén nem adta meg. Majd két szöglet jelezte a Kinizsi tartósuló fölényét. A 38. percben ismét nagy gólhelyzetet hagytak ki a hazai csatárok. .Horváth ügyesen tisztára játszotta magát, lerázta védőit, éfi az utána loholó Orosz Il-t is
    vagy nyólc méterrel maga mögött hagyta, azonban a kapussal szemben tehetetlennek bizonyult; rosszul időzített, hosszú szökteté- sére Katona kifutott így a labda elhagyta a játékteret.
    Az utolsó 10 percben feljöttek a vendégek. Sokszor zavarba hozták a Kinizsi védelmét. Különösen a két összekötő — Majszki és Kalmár — volt veszélyes.
    ördöngős cseleikkel sokszor két- három védőjátékost is kicseleztek, de sok felesleges cselükbe végül mindig belefulladtak.
    A 41. percben Majszki elfutott, Rapp és Szili közösen csak nagy üggyel-bajjal tudták megaka dályozni a góllövésben: labdaja hajszállal kerülte el az üresen hagyott kaput. A védelem ezúttal egy kissé elaludt. A vendégek még egykét akciót vezettek, s ezzel veget ért a mérkőzés.

    Forrás: Somogyi Néplap, 1958-12-16