magyarfutball.hu

Budapesti TC - Budapesti AK 2 : 0 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.15, 23:30 (szerk.: 2021.07.16, 13:17)
    BTC — BAK 2:0.

    (Üllői-úti pálya.) A két csapat erőviszonyainak megfelelően eldöntetlen eredménynyel kellett volna ennek a mérkőzésnek végződnie, sőt az első félidőben az volt az általános impresszió, hogy a BAK fog győzni, a mely az első háromnegyed óra folyamán határozott fölényben volt.A második hafl time-ban azután a BTC rendszertelenül,de élénk temperamentummal támadó csatársora erős munkát adott a BAK védelemnek, a melyet az legalább olyan bravúrral látott el, mint a BTC védelme, mégis a piros-fehérek voltak a szerencsésebbek, mert két goallal a maguk javára döntötték el a küzdelmet. Sajátságos vélet­len, hogy mind a két goalt a osapat leggyengébb embere Sali rúgta, a ki azonkívül alig avatkozott a játékba, mert a hány labda egyébként hozzá jutott, nem tudott vele mit kezdeni.

    A BTC-nél Kőszegj ezúttal határozottan felülmúlta Szendrőt, igen jól érvényesült Ficzere agilitása, mig a csatársorban Dobó, de különösen Horváth mutatott kitűnő formát. A BAK-nak a kissé erőszakosan dolgozó Ludwig egyik legjobb embere, mig a halfsornak Korda az erőssége. Szury lassú mozgású, elegendő labdatechnikájasincsen, játékmodora pedig brutális Valaki, még pedig egy ízléstelen valaki a tribünről egy ízben a »Regula«-jelzővel tisztelte meg.) Válogató bizottság még nem téve­dett úgy, mint a miénk, a mikor a nyári football túrán Szuryt vittéki ki második czenterhalfnak. Schaffer olyan pompásan oszt labdát, mint eddig egy magyar középcsatár sem, partnerei azonban, Wolensky kivételével, mindent hibáztak.
    Az első félidőben, daczára a BAK majdnem állandó fölényének, goal nem esik. A BTC két goalját a második half time 30. és 34-ik perczében rúgta. György egy labdára való rávetése alkalmávala fején annyira megsérült, hogy az utolsó tiz perczben nem játszott és helyette Salzberger hátvéd állt be a goalba.

    Biró : Schubert M. Ferencz.

    Az Újság, 1912. október 22.