magyarfutball.hu

MAFC - UTE 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 7. forduló
játékvezető : Schiller Gyula
nézőszámok:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.05, 20:47 (szerk.: 2022.04.06, 09:35)
    UTE - MAFC 1:0 (0:0)

    Üllői-uti pálya
    Bíró: Schiller Gyula

    Az UTE Paulusz és Schaller helyén tartalékkal állott fel. Schallert sportszerűtlen életmódja miatt maga a klub nem állította be csapatába, Paulusz pedig beteget jelentett. Az UTE-nek, amely Bluhonnal és Milosovitssal helyettesítette standard-játékosait, ilyenformán már a startnál csökkentek az esélyei a kompletten felálló és az utóbbi időben egészen szép stílusban játszó műegyetemi csapattal szemben. Az UTE hivei azonban még ebben a tartalékos csapatban is bíztak.

    A mérkőzés azonban erős csalódást hozott a fanatikus UTE híveknek. A tartalékos UTE árnyéka sem volt a komplett UTE-nek; a csatársor szárnyaszegetten csak ingadozott a mezőnyben, s a csatárok tehetetlensége károsan befolyásolta a csapat többi részének hangulatát is. így történt, hogy még az UTE máskor rendíthetetlen védelme is bizonytalanná vált, s ha a MAFC csatárok nem tartanák a rekordot a lőni nem tudásban, ugy bizonyára nem sorozná sikeres napjai közé a mai napot az UTE.

    A MAFC a mérkőzés egész folyamán egyenlő ellenfele volt az UTE-nek, s ha talán nem is volt annyit ellenfele térfelében, mint az ő nála, de feltétlenül jobb helyzetei kínálkoztak a góllövésre, mint annak. Ezek a helyzetek azonban Lukács késedelmeskedése miatt sorra kihasználatlanok maradtak, Gaug számos lövése pedig a kapufa fölött haladt el.
    Az UTE mégis a II. félidőben Priboj egyéni akciója és szépen helyezett lövése révén a győztes gólhoz jutott.

    Ez a győztes gól ebben az esetben nem jelentette egyben elismerését az UTE tudásának, tisztán azt, hogy az UTE-nek balsorsában is vannak játékosai, akikre bizton számíthat. Ilyen volt elsősorban Priboj, aki látva társai, gyámoltalanságát, ismételten vállalkozott egyéni kitörésekre, amelyek közül egy azután sikerrel is járt. Méltó partnere volt Szidon, akinek okos centereit belül nem tudták kihasználni. Kósa jobbszélen eleinte nem találta a helyét, rendes posztján beleójött, de csak passzaival használt. Bluhonnak még sokat kell tanulnia, Milosovits pedig nem való a csatársorba. Egyetlen előnyük, hogv agilisak. Kitünően dolgozott az UTE halfsor, különösen a két szélső half, Kelecsényi és Peics; Baubach időnkint eltűnt. Fogl II. ezuttal is áttörhetetlen volt; Fogl III. ellenben sokat hibázott. Remetének nem volt dolga.

    A MAFC csapata szép stílusban játszik, de kissé lassan és erélytelenül viszi keresztül akcióit, módot adván az ellenfélnek a közbelépésre. Legjobb volt ezuttal is a közvetlen védelme. különösen Rupricht, de Gruber sem hibázott. Bartzer néhány szép védéssel tűnt ki. A halfsorban Alm volt a legjobb; Havas formán kivül van, s visszaesést láttunk Müller játékán is. A csatársorban Gaug játéka fejjel kiemelkedik, kivüle senki sem játszik értékes csatárjátékot. Lövőtudományok fogyatékossága miatt pedig komolyan félteni kell a MAFC- ot a kieséstől. Egyénileg Lukácsnak kitűnő technikája, Kelly, Gyuricskó agilitása és Gárdonyi rutinja jó tulajdonságok, de nem elegendők a meccs megnyerésére.

    Az első félidőben változatos a játék, de inkább az UTE támad, a kornerek és szabadrugások egész sora megy a MAFC kapura, de a MAFC védelem jó áll a lábán, s mindent véd. A MAFC-nak van egy jó alkalma a gól elérésére, de az üresen álló Lukács késik, s leszerelik.

    A II. félidő elején az UTE erős iramot diktál, azután visszaesik, s a MAFC hosszu ideig hiába ostromolta az ujpesti kaput. Lukács 3 lépésről sem tud gólra lőni. Az ostrom alól felszabadulva Priboj több ízben szökik, többször leszerelik, végül is azonban a 29 percben Kósa átadásából helyezett lövését Barczer nem tudja védeni.A MAFC-ot lehangolja az eredmény, s alábbhagy a tempóval, s középjáték folyik a mérkőzés végéig.

    Schiller ítélkezéseiben többször tévedett, amit azután a közönség tulhangosan konstatált.

    Sporthirlap, 1922. október 30.