magyarfutball.hu

Kispesti AC - Nemzeti SC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 3. forduló
játékvezető : Nagy László
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.01, 14:00
    NSC-KAC 1:1 (1:0)

    Hungária-ut. — Biró: Nagy László.
    A jobb csatársorral rendelkező NSC izgalmas viaskodása Kispest kitűnő védelmével.
    NSC: Gallowich — Havas, Török — Széles, Tímár, Weinberger — Rémay III, Zsíros, Rémay II, Spitz, László.
    KAC : Varga — Saguly, Dudás — Raix, Gyurkovits, Buday— Gresch, Eberhardt, Körmendy, Fürstner, Gulyás.


    Az első félidőben

    a KAC játszik a nappal szemben. Az NSC kezdi a játékot s anélkül, hogy az ellenfél érintené a labdát, Rémay II, Zsíroshoz passzol, ez vissza Rémaynak, utóbbi Spitznek, Spitz kapásból Lászlót szökteti, aki lefutja a KAC meglepett védelmét, majd a kapu felé kanyarodik, s az ellenkező lábbal 4 lépésről védhetetlen gólt lő. (1 : 0).
    A meglepett KAC vehemens támadásba kezd. Gresch lefut, szélről kapura lő, de Gallowich ment. A KAC következő támadása Gulyás lesállásán akad meg. Gresch következő lefutásából centerez, Eberhardt nyílt lövése a felső lécről pattan autra. Most Spitz ayönyörű driblinggel átkígyózik a KAC védőjátékosok között, végül Rémay II-hez továbbit, aki élesen kapu mellé lő. A 16. percben Spitz biztos gólt hibáz, tiszta helyzetben Rémay III. beadását elszalasztja. Rémay III kornerét Rémay II. mellé fejeli. Raix faultolja Lászlót. Körmendy és Fürstner helyet cserélnek. Változatos, heves iramu játék folyik. Gulyás nagyszerű centerét Eberhardt szintén biztos gólhelyzetben elkéslekedi. A félidő végén Rémay II. váratlan éles lövését Varga kornerre védi. A korner eredménytelen.

    Helycsere után

    Spitz gyors, szemmel alig követhető cselezésével kezdődik a játék, s végül Rémay III. messze kapu mellé lő. A támadást Gresch gyors lefutással viszonozza, centeréből nagy kavarodás keletkezik az NSC kapuja előtt, de a KAC belső csatárai elrontják a kitűnő gólalkalmat. Weinberger faultolja Gulyást, a szabadrugást
    a 10. percben Raix a kapu felé irányítja, Havas Eberhardt lába elé stoppolja a labdát, aki 8 lépésről bábozás nélkül a kapu jobb sarkába vágja. (1:1.)
    A győzelem reményétől megfosztott NSC elkeseredett támadásba kezd. Rémay III. lefutja a védelmet, beadásából Rémay II. biztos gólját Saguly magát eldobva a sarokból kirugja. Gresch támadása eredménytelen kornerrel végződik. Eberhardt és Gallowich összefutnak, amiből Gallowich könnyen megsérül, de pár pillanat mulva rendbe jön. Zsíros gyenge lövését Varga fogja. Most Spitz ismét dribliz, átsiklik a KAC védelmén, de hosszan vezetett labdáját Varga kifutással elkaparintja. . Az utolsó percben Széles két veszélyes szabadrugása és három korner veszélyezteti Varga kapuját, de a szívósan védekező és autra játszó KAC hátvédek sikeresen operálva megmentik csapatuknak az egy pontot.

    Sporthirlap, 1924. szeptember 15.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.27, 15:28
    NSC-KAC 1:1 (1:0)
    Hungária-ut. Bíró: Nagy László.
    NSC: Gallovich — Havas, Török — Széles, Timár, Weinberger—Rémay III., Zsíros, Rémay II., Spitz, László.
    KAC: Varga— Saguly, Dudás — Raix, Gyurkovics, Buday— Gresch, Eberhardt, Körmendy, Fürstner, Gulyás.

    Góllövők:
    (1:0) László (25 másodperc)
    (1:1) Eberhardt (55 p.)
    Nemzeti Sport, 1924.09.15.