magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Hungária FC 3 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 6. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 10.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.28, 22:07
    A Kautzkyval nagyon feljavult Nemzeti megérdemelten jutott a két ponthoz a második félidőben Orth nélkül játszó Hungáriával szemben

    Nemzeti—Hungária 3:2 (2:1)

    Nemzeti. Gallina — Havas, Szendrő — Hossó, Volentik, Bartos — Rémay III., Odri, Kautzky, Bihámi, Czétényi — Hungária: Fehér — Oláh, Mandl — Rebró, Kléber, Schneider — Haar, Konrád, Orth, Skvarek, Hirzer

    Bíró: Viczenik Ede.

    A mérkőzés
    a Nemzeti lendületes támadásával kezdődik és bár a Hungária is vezet egy eredménnyel kecsegtető rohamot, az elfogulatlan szemlélő máris látja, hogy a meccs kimenetele vajmi bizonytalan a kék-fehérek számára. A 6. percben be is következik az első kellemetlen meglepetés.
    Kautzky nagy lendülettel viszi előre a labdát, a bekkek előtt lecsúsztatja, a jó helyzetben levő Czétényinek, aki magas lövéssel az ellenkező sarokba küldi (1:0).
    A 9. percben mégis sikerül a fürge Skvareknek egérutat nyerni, a labdát nyugodtan letolja Orthnak, aki stoppolja és helyezve belövi. (1:1).
    Most szépen felépített Nemzeti-támadások következnek, az egyikből Ódri a kapu mellé lő. A Hungária most újra nekilendül, de Orthnak Havassal való összecsapása — amely közben Orth rúgást is kap — megakasztja az akciót. Hirzer, majd Skvarek rontanak ezután felesleges driblingjeikkel és Konrád késlekedése is megállít egy jól indult támadást.
    A 35. percben Orth kinyúl egy labdáért, közben a térde megrándul. Kiáll, majd ismét visszatér, de rövid idő múlva
    kénytelen végleg elhagyni a pályát.
    A 39. percben a Nemzeti balszárnyának támadásából Kautzkyhoz kerül a labda, forgolódik vele, lövéshez igazíthatja, közben a Hungária védelem tétlenkedik és
    a szemfüles Czétényi a tumultusból kikerülő labdát jobblábas csavart lövéssel a bal felső sarokba vágja. (2:1).
    Most izgalmas jelenet következik. Gallina rávetéssel véd egy labdát, miközben a nagy rössel előretörő Skvarek véletlenül megrúgja. A Nemzeti kapusát kiviszik, de hamarosan rendbejön és folytatja a játékot. Két eredménytelen korner a Nemzeti és egy a Hungária részéről fejezi be a félidőt.
    A második félidő a Hirzer— Skvarek-pár lendületes támadásával kezdődik, Hirzer gurítva lő, Konrád rástartol a sarok felé futó labdára, de offszájd címén lefújják. A 4. percben Konrád erős lövését Gallina kiüti, Hirzer kiugrik, de az újra vetődő Gallina leszedi a lábáról a labdát.
    A 10. percben Skvarek egyéni játékkal a 16-osig dolgozza fel magát, innen erős magas lövést küld a kapura, s a labda Gallina feje fölött a hálóba jut. (2:2).
    A négy kék-fehér csatár, de különösen Hirzer és Skvarek agilitása győzelmi reménységeket kelt a Hungária-hívőkben, ám a Nemzeti -újít és mind veszélyesebben rohamozza a meg-megingó védelmet.
    A 20. percben Ódri elhúz Schneider mellett, beadja a labdát, a ráfutó Oláh hibáz és Kautzky a 16-ról erős magas lövéssel meg-szerzi a győztes gólt. (3:2)
    A Hungária csapatán most máig idegesség lesz úrrá. Oláh és Rebró részéről néhány fault is történik. A Nemzeti azonban megtartja nyugalmát és támadóakciói még mindig veszélyesek. Csak az utolsó percekben hagy alább a Nemzeti tempója. Aki a Hungáriát most már a szerencséje is elhagyja, nem tudja kihasználni támadó fölényét, amelyet a Nemzeti a védelemre való tömörüléssel ellensúlyoz.

    Sporthirlap, 1927. október 24.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.03, 16:29 (szerk.: 2018.12.03, 18:03)
    Üllöi-út. 10.000 néző. Bíró: Vicenik Ede.

    Nemzeti: Gallina — Havas, Szendrő — Hossó, Volentik, Bartos — Rémay III., Odri, Kautzky, Bihámi, Cétényi I.
    Hungária: Fehér — Oláh, Mandl — Rebró, Kléber, Schneider — Haar, Konrád II., Orth, Skvarek, Hirzer.

    1:0 Czétényi (6 p.)
    1:1 Orth (12 p.)
    2:1 Czétényi (? p.)
    2:2 Skvarek (54 p.)
    3:2 Kautzky (64 p.)

    Hungária trénere: Feldmann Gyula

    Nemzeti Sport, 1927.10.24.