magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Pécs-Baranya FC 3 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.07.30, 17:11
    III. ker.—Pécs-Baranya 3:2 (1:1)
    Szép és jó iramú meccs, a III. ker. jobb csatársora révén győz
    Góllövő: Kautzky, Zilahi, Dömötör, Kautzky, Schiller
    Üllői út, 18.000 néző. Bíró: Antalics.
    III. ker.: Fehér —Király, Biró — Beretvás, Lutz, Magyar — Schiller, Zilahi, Kormos, Lengyel, Dömötör.
    Pécs-Baranya: Jandala — Réder, Kővári — Palkó, Somogyi, Foór — Kovács, Ardai, Kautzky, Halas, Kocsis.
    A III. ker. kezd élénk széllel szemben, de így is ő vezeti az első támadásokat. Jandala bátor kifutással ment Dömötör elől. Baranya is összedi azonban magát hamar. Somogyi jól oszt labdát s változatos játék alakul ki.
    Mind a két csapatban van stílus és a futball, amelyet játszanak, nívós.
    Kocsis csavart labdája ível Fehér kapuja fölé. Mégis az óbudai csatársor tartja jobban a labdát s Dömötör veszélyes támadásokat vezet. A 12. percben Dömötör kornere Lengyel elé kerül s ő a 6-osról emberbe lő. A szépen kombináló III. ker. lassan fölénybe kerül, míg a Baranya csak szórványosan támad, de akkor huszárosan. Kormos harcikedve tűnik most fel, a 21. percben hatalmas kapufát lő. A 24. percben feljön a Baranya, Kocsis ügyesen támad,
    a 16-oson belül kézzel akadályozzák, utána fel is lökik,
    de a bíró tétován, sőt tétlenül szemléli az eseményeket. A közönség, amely eddig meglehetősen közönyösen figyelte a játékot, most hevesen tüntet a vidéki csapat igaza mellett. A Baranya bele is lendül. Kocsis beadását Fehérnek bátor közbevetéssel kell ártalmatlanná tennie, majd korner után Palkó 20 méteres remek, váratlan bombája teszi próbára. Mégis majdnem a III. ker. lövi a vezető gólt, de Kormos a 6-oson, lövőhelyzetben kézzel érinti a labdát. A Baranya lendülete nem szakad meg s a 37. percben meg is van az eredménye.
    Kocsis lefut, félmagasan ad a kapu elé Kautzkynak, akitől elpattan a labda, de még így is előbb éri el, mint a kiugró Fehér s a kapus mellett közelről hálóba emeli. (0:1).
    A gól után a III. ker. fekszik bele. Kormos szépen kiugrik, szabályos akció, a bíró a 6-oson tiszta helyzetben indokolatlanul megállítja.
    A III. ker. egyenlítése sem késik soká
    Dömötör elfut, begurít s Zilahi haladéktalanul lő a sarokba.(1:1).
    Idő: 45 perc és 15 másodperc. A bíró még újrakezdés előtt jelzi a félidő végét.
    Most Óbudát segíti a szél s már az első percben élesen lő kapu mellé Kormos. A pécsiek lendületes ellentámadása kornert hoz s ezt nem egészen tisztán tisztázza a III. ker. Somogyi pompás játéka még a két egyformán jó halfsorból is kitűnik. Remek az iram, mind a két kaput állandóan veszély fenyegeti. Kautzkyt nehezen szerelik a 6-oson, utána Halas jó helyzetben stoppol, de a kis Beretvás elrúgja a labdát az orra elől. A III. ker. támad, a lövések azonban mind rosszak, gyengék, Zilahi mellé fejel. A 15. percben óbudai kornert Kormos faultja tesz eredménytelenné. Kovács kitör, a bíró fütyül és rövid gondolkozás után — szabadrúgást ad Baranya ellen. Jó iramban, de események nélkül folyik a játék és meglehetősen váratlanul esik Óbuda vezető gólja. A 21. percben
    Magyar szabadrúgást ível a kapu elé, Zilahi balra fejeli s Dömötör kapásból védhetetlenül bevágja. (2:1).
    A III. ker. diktálja most az iramot. Lengyel szabadrúgása elakad a sorfalban. A 26. percben Jandala kirúg, Dömötör utána csúnyán lerúgja a kapust, a bíró azonban beéri figyelmeztetéssel. Az eredmény: kezd a játék eldurvulni. Palkó próbálja a kölcsönt visszaadni Dömötörnek.. A 29. percben
    Somogyi küld szabadrúgást az óbudai kapu elé, a labda Lutz feje felett a lesben álló Kautzkyhoz kerül, aki nyugodtan bevágja. (2:2).
    A III. ker. nem lankad s ostrom alá fogja a pécsi kaput. Jandala kifutva elveszti a labdát, de a bekkek javítanak. Szabadrúgások kerülgetik Jandala kapuját. A 34. percben Lengyel bombáját csak kapu fölé tudja tolni Jandala.
    A kornert Dömötör félmagasan csavarja a közelebbi kapufához, ahol Schillerről feltűnés nélkül gólba csúszik a labda. (3:2).
    Még tart az iram, Óbudának még egy kornere akad, de most már jobban vigyáznak Schillerre. Az utolsó percben Baranya támad, Kocsis nagy lövése azonban elkerüli a sarkot egy kevéssel
    .
    Nemzeti Sport, 1930. november 10.