magyarfutball.hu

Budai 11 - III. Kerület FC 3 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.30, 19:37
    Budai „11” - III. ker. FC 3:3 (3:1)
    Pozsonyi, a Budai „11” balszélsője kartörést szenvedett
    Góllövő: Fenyvesi (11-esből), Polgár, Hegyes, Rökk (11-esből), Blaskó, Fenyvesi
    Üllői út, 300 néző. Bíró: Simonyi.
    Budai „11”: Fábián — Wéber,Fekete — Magda, Burger, Schuster — Rökk, Sztancsik, Polgár, Hegyes, Pozsonyi.
    III. ker. FC: Dénes — Győry, Biró — Steiner, Lucz, Réti — Fenyvesi, Blaskó, Egri, Kármán, Dormos.
    A III. kerület kezd, de az első támadást a Budai „11” vezeti. A következő akció az óbudaiaké, de Wéber hazajátszik Kármán elől. A 4. percben pompás óbudai kombinációt látunk: Egri Blaskóhoz játszik fejjel, az óbudai jobbösszekötő (szintén fejjel) visszajátszik Egrihez, ő elhúz Fekete mellett, kapura tör, az idejében érkező Wéber erélyesen szereli.
    bíró túlszigorúan 11-est ítél, Fenyvesi áll neki a büntetőnek és védhetetlenül behelyezi a bőrt a jobbsarokba. 0:1.
    A fekete-fehérek vezetnek kétszer egymásután szép támadást, de Biró mindkétszer elegánsan szerel. A 9. percben Steiner jó előreadását Egri fejjel továbbítja kapura, de Fábián nagy nyugalommal véd. Majd Burger szabadrugását Polgár fejjel továbbítja Sztancsikhoz, aki egészen közelről mellé helyez. Nagy helyzet volt.
    A másik oldalon Egri próbálkozik kétszer is, de előbb fölé lő, majd Fábián védi lövését. Élénkülnek a Budai „11” támadásai és már a 20. percben meg is van az egyenlítés.
    Magda szökteti Rökköt, a jobbszélső jól szalad el, beadása is pompás, jól jön lábra Polgárnak, aki kapásból védhetetlenül bevágja a labdát. 1:1.
    A gól után is a budaiak maradnak frontban , Dénes bebizonyíthatja, hogy jó formában van. Rökk lövését védi nagy nyugalommal az óbudai kapus, majd Schuster tör előre, de az ő lövése is Dénes zsákmánya. A következő Budai „11”-támadásnál azonban már nem tudja hálóját megmenteni. Polgártól indul a támadás, a budai center Sztancsikhoz játszik, ő Hegyest teszi ki,
    a fürge fekete-fehér ósszekötő kiugrik a két hátvéd között, Dénes eléje szalad, de hiába, mert Hegyes mellette a hálóba helyezi a labdát. 2:1. (20. p.)
    Az óbudai választámadást Burger szöletre akasztja, de ezt Fenyvesi mögé helyezi. Schuster vét hendszet, ezt Blaskó sorfalba lövi. A 35. percben Rökk szalad el nagyon jól, de beadását lekésik a belsők. Egy perc mulva Győry kornerre szereli Pozsonyit, ebből Polgár fölé fejeli a labdát. Hegyes-Polgár—Rökk akciót a budai szélső nagy lövéssel fejez be, de Dénes jól helyezkedik. A 40. percben a Budai „11” újabb támadását Burger indítja el. A budai centerhalf
    Schusterhez játszik, ő Pozsonyihoz emel, Pozsonyi elhúz Győry mellett, Dénes kifut, mert ezt tartja egyetlen mentségnek, Pozsonyi őt is driblizi, Dénes rádobja magát, Pozsonyi karjára esik, a bíró 11-es ítél. Pozsonyit kiviszik,
    Rökk lövi a 11-est, Dénes meg sem kíséreli védeni. 3:1.
    A félidő végéig még növelhetné a Budai „11” a gólarányt, de Rökk szögletrugását Polgár éppenhogy fölé fejeli.
    Szünet után a Kerület nagy erővel kezd, kornert ér el, de ez nem hoz eredményt. Azután Burger faultolja Egrit. Biró lövi a szabadrugást, Schuster röviden Lucz elé emeli a labdát, az óbudai centerhalf Blaskóhoz játszik, akinek lövése arasszal süvít a léc fölött. A csonka Budai „11” most nagyon beszorul. A 10. percben Egri faultolja Wébert s bírói figyelmeztetésben részesül. Tovább tart az óbudai fölény, de még most is erőtlen a csatársor. Burger miatt újabb kornerhez jut az óbudai csapat, de Fenyvesi rugását Fábián kiöklözi a mezőnybe. A budaiak lefutásokkal kísérleteznek.Az egyik ilyen lefutásból Rökk majdnem gólt ér el, de az 5-ösről sem talál a kapuba. A 25. percben Sztancsik hibájából szalad jó támadás a fekete-fehérek kapuja ellen. Fenyvesi kerül jó helyzetbe, beadását Fábián felugorva kiöklözi, közben összeütközik Egrivel, a budai kapus elterül, a bíró nem állítja mega játékot és Blaskó a földönfekvő Fábián felett gólba lövi a labdát. 3:2.
    A budaiak élénken protestálnak a gól miatt, de a bíró a két határbíró megkérdezése után helyben hagyja ítéletét. Fábiánt közben kiviszik, Rökk áll be a helyére. Néhány pillanatig folyik a játék, aztán Fábián visszatér. A bíró eddig is sokat bizonytalankodott s most szembetűnően erélytelenné válik. A Budai „11” erősen húzza az időt, de hiába, mert
    a 35. perc meghozza az óbudaiak egyenlítő gólját. Schuster nagy hibájából Fenyvesi kerül igen jó helyzetbe és lövése nem is téveszt célt. 3:3.
    A gól után újra Fenyvesi vezet támadást, de beadását Wéber kornerre menti. Fenyvesi jól irányít a sarokról, Kármán fejel, de Fábián jól véd. Gyors egymásutánban újabb két nagy helyzete van a kerületnek, de előbb Magda, majd Fábián ment. Az utolsó előtti percben Polgár kitör, beadása Bíróról kerül a kapu mögé. Rökk lő szögletről és ebből Schuster a felső lécnek lövi a labdát. Az utolsó pillanatban még Sztancsik eldönthetné a meccs sorsát, de mellélő.

    Nemzeti Sport, 1933. november 27.