magyarfutball.hu

Attila FC - Kispest FC 3 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1933/1934, 10. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.30, 19:11
    Kispest—Attila 4:3 (3:3)
    Hét megadott, három meg nem adott gól Miskolcon
    Góllövő: Nemes, Magyar, Serényi, Magyar, Magyar, Rátkai, Szabó
    Miskolc. 800 néző. Bíró: Gombos.
    Kispest: Gergő — Szemere, Rozgonyi — Rátkai, Somlai, Keresztes — Mikes, Szabó, Nemes, Szepes, Serényi.
    Attila: Hidasi — Miskolci, Bán — Szabó II., Buzássy, Virág — Bohus, Szabó I., Seper, Balogh, Magyar.
    Kispest kezd, de mindjárt az Attila támad, Bohus ofszádbon áll. A 2. percben Magyar kerül óriási helyzetbe, de három lépésről mellé bombáz. A 6. percben Bohus lövésszerű beadását védi Gergő. A 8. perc meghozza az első gólt. A Kispest ideális W-alakban támad, Somlai hosszú labdával kiteszi a szélre Mikest, aki levágtat, bead és a két hátvéd között
    a legjobb helyen várakozó Nemes kapja a labdát. Nem sokat habozik, kiugrik a bekkek között és a hálóba vágja a labdát. 1:0.
    Kispest öröme nem tart soká. A 9. percben Szabó I. fut le, Bohushoz passzol, az továbbadja Magyarnak és a szemfüles szélső közvetlen közelről éles lövéssel egyenlít. 1:1.
    Szabó II. egy összecsapásban megsérül és kiviszik. Csak hat perc mulva tér vissza, de akkor is sántikálva és a meccs végéig csak statisztál. Nagy csapás az Attilára. A 10. percben újabb gól esik. Serényi fut le és egy ártatlannak látszó beadást ível a kapu felé. Hidasi kinn áll a kapuból, futna visszafelé, de már késő,
    a szépen szálló labda elrepül felette és a tulsó kapufáról a hálóba pattan. 2:1.
    A válasz most sem késik soká. A 12. percben Magyar csaknem a félpályán kapja a labdát, kicselezi vele Somlait, utána Szemerét is, már csak a kapus van előtte,
    Gergő kifut, de Magyar egy gondolattal gyorsabb és mire Gergő odaérne, már a kapuba tolja a labdát. 2:2.
    Gergő már csak labda nélkül tudja elvágni a góllövőt.
    Most gyors egymásutánban három érvénytelen gól esik, de a bíró mindegyiknél fütyült előbb és így leírásuk fölösleges. A 13. percben fault után a Kispest, a 14.-ben ofszájd után az Attila, a 16.-ban ofszájd után újra a Kispest hálójában a labda, de a bíró valamennyit érvényteleníti. Az érvényes gól sem késik soká. A 21. percben az Attila vezet szép támadást. Bohus lefut, beadását Seper fejjel hosszan adja
    Magyar elé, aki biztos lábbal berúgja harmadik gólját is. Mesterhármas! Az Attila vezet, 2:3.
    A sántító Szabó II. miatt most az Attila felforgatja a csapatot. Szabó II. jobbszélső, Bohus összekötő, Szabó I. pedig half lesz.
    A 31. percben Kispest kornert ér el, amelyből Szepes fölé lő. A 34. percben Virág a kaputól jó messze fölöslegesen kézzel fogja a labdát. A szabadrugást Rátkai irányítja, az ívelt labdára Hidasi kifut, de elvéti a tempót, a labda elszáll fölötte és behull a kapuba. 3:3.
    Óriási kapushiba.
    Hidasi most már egészen megzavarodik. A 37. percben ismét kifut, kiejti kezéből a labdát, de szerencséjére Serényi nem éri el. A 39. percben Szabó II. beadását Balogh kapásból élesen lövi, már-már gólt kiáltanak a szurkolók, de a lövés a kapufáról visszapattan.
    A 45. percben a Kispest előtt nyílik nagy helyzet. Serényi lövését a vetődő Hidasi kiejti, éppen Mikes elé, a válogatott szélsőnek azonban egy lépésről eddig megmagyarázhatatlan ügyességgel sikerül a kapu mellé tenni a labdát.
    Az Attila ismét az eredeti összeállításban vonul ki. A 2. percben kornert ér el, az 5.-ben Hidasi védi Szabó lövését. A 10. percben szabadrugás után
    Seper a hatosról élesen eltalálja a kapufa tövét. Rögtön rá a Kispest ér el kornert.
    A 13. percben esik a győztes gól. Belső tologatás után Bán hosszú fejessel igyekszik elhárítani a veszélyt, de a magasan szálló labda éppen a 16-oson tisztán álló Szabóhoz jut, aki senkitől sem zavarva éles, félmagas lövéssel gólt lő. Hidasi meg sem mozdulhatott, 4:3.
    Az Attila elkezdi a csereberét. Szabó II. Miskolci helyett bekk, majd újra jobbszélső lesz, később, a 23. percben Bohus megy bekknek, Miskolci halfnak és Szabó I. is a csatársorba vonul.
    A 18. percben Magyar fejese kapu fölé száll. A 22.-ben Serényi támadja Hidasit, de ő bánja meg, mert megsérül.
    Az Attila nagy hajrába kezd. A 34. percben Gergőt Seper megrúgja, a bíró feldobja a labdát, a kavarodásból korner születik. A miskolci fölény igen nagy, a bekkek a Kispest térfelében tanyáznak.
    A 36. percben csúnya összecsapás a Kispest kapuja előtt. Tízen is vannak egymás hegyén, hátán, a tribünről pofonokat is látni. A bíró is odaszalad, de mivel nem tudja megállapítani, hogy ki is a hibás, nem állít ki senkit. Seper lő még élesen mellé, majd a 44. percben Szabó I. hatalmas lövését védi Gergő kornerre, hogy ezzel — csekély vigaszul — az Attila javára billenjen a kornerarány (3:2).

    Nemzeti Sport, 1933. december 11.