magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Nemzeti SC 8 : 3 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.01, 21:36
    F. T. C.—N. S. C. 8: 3.

    (Millenáris pálya.) Mintegy háromezer főnyi közön­ség előtt folyt le a gyönyörű, nagyrészt változatos, rend­kívül heves iramú mérkőzés. A N. S. C. a második félidő tizenötödik perozeig teljesen egyenrangú ellenfele volt a zöld-fehéreknek, a mikor is 3 : 3 volt az eredmény. De a mikor a nemzetiek a negyedik, illetve egy perczre rá az ötödik goalt kapták, teljesen visszaestek, úgy hogy bajnokcsapatunk tetszés szerint győzött. Hozzájárult a N. S. C. nagy goalarányu vereségéhez az is, hogy, egyik legjobb embere, Feldmann a második félidő huszadik perczében kiállt.
    A mérkőzés elején a N. S. C. van frontban. Schlosser a hetedik perczben húsz méterről váratlan goalt rúg, a mit három perczczel később megtold még egygyel. Felállás után Tóth lefut és gyönyörű goalt ló (12. p.). Változatos játék után ismét Schlossernél a labda, a ki természetesen a hálóba rúgja (29. p.). F. T. C. harmadik goalja után a N. S. C. nyomul fel s mintegy nyolcz percznyi támadását Kovács goalja fejezi be.
    Félidő 3 : 2.
    A második félidő első két perczét a N. S. C. Feldmann nélkül játszsza. A harmadik perezben Feldmann beáll, ugyanakkor Bodnár a kiegyenlítő goalt rúgja. Kiegyenlítés után a zöld-fehérek erősen szorongatják a N. S. C. hálóját, Weisz ismét megszerzi a vezetést (18. p.), majd egy perczczel később Pataky rúg szépen helyezett goalt. Feldmann kiáll és a tiz emberrel játszó N. S. C. annyira visszaesik, hogy bajnokcsapatunk Schlosser révén a 21. és 38. perczekben, Pataky révén pedig a 31-ik perez­ben újabb három goalt ér el, az utolsó négyet Borbás precziz beadásaiból. Hlavayt a biró a 44-ik perczben kiállítja. Biró: Szüsz Hugó

    Az Újság 1910 szeptember 13.