magyarfutball.hu

Kispesti AC - Vasas 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 6. forduló
játékvezető : Nagy László
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.500
  2. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.23, 21:22 (szerk.: 2022.03.24, 17:19)
    Vas- és Fémmunkások SC — KAC 1:0 (0:0)

    Sárkány-utcai pálya, 2500 néző
    Biró: Nagy László

    A nap legszebb mérkőzése, amely meghozta a Vasasok első győzelmét és a KAC első vereségét: A játék képe szerint egyenlő ellenfelek állottak szem­ben, a Vasasok azonban többször voltak frontban. Mentségére szolgál a KAC-nak, hogy a minap lejátszott FTC mérkőzés még a lábukban volt. A fáradtság különösen a csatársor já­tékán volt észrevehető. Varga a kapu­ban több biztos gólnak látszó labdát bravurosan védett; a két hátvéd közül Mészáros volt a jobb aki egyuttal a mezőny legjobbja is volt. Nélküle csa­pata sulyos vereséget szenvedett volna. Saguly sérült karjával csupán statisz­tált. Michalek balhalf tetszett a leg­jobban, bár nem sokkal maradt mö­götte Stalmach középfedezet sem, Raix jobbhalf gyenge volt. A csatársor volt a KAC gyenge része. Egyedül Eisenhoffer—Jenny balszárny volt kielégitő; a másodikban ők is visszaestek.

    A győztes Vasasoknál Tapfer a kapuban jól végezte feladatát. A hát­védek közül Zatykó volt a jobbik, bár Stengl sem maradt sokkal mögötte. A fedezetsorban Tomecskó balhalf játéka tetszett a legjobban. Gotliebb jó de felesleges foultjaival csupán csapatá­nak ártott. Klein lassan beleilleszkedik a csapatba. A csatársorban Katzer balszélső feltűnő jó játékát kell első­sorban kiemelnünk. Hihetetlen gyors, kitűnő lövő és jól centerez. Koffler jobbszélső is kitünően megfelet, Jelli­nek. valamint Kelchem és Rucskay nem játszottak feltűnően, de igyekez­tek a csapatnak hasznára válni.
    KAC támadással kezdődik a játék s a KAC egymásután két kornert ér el. Eisenhoffer lövését Tappfer pom­pásan védi, majd Vargának akad dolga Katzer lövésével. A 14. percben Kelchein közelről hibáz, ugyancsak a kapu fölé lő a biztos helyzetben lévő Rucskay is. A játék tovább is változatosan fo­lyik, Csontos lövését Tappfer fogja, majd Boldog egyedül lefut s kapufát lő. A 44. p-ben Jellinek két méterről Vargának lövi a labdát. Vasas kornerrel végződik az első félidő. A II. fél­időben a Vasasok a támadók. A 9. p-ben Gottlieb Eisenhofferbe talpal a miért a biró kiállítja. A 16. p-ben Kelchein gyönyörű lövése hajszál­nyira jut a kapu fölé. A 18. percben Sándort durvaságért kiállítják. 22. p-ben Vasas korner,. 25. p-ben Eisenhoffer fejese hajszálnyira jut a kapu fölé. A 34. p-ben KAC korner. A 37. p-ben Koffler lövését Varga kornerre menti. A 43. percben Kotfler lefut, lövését Varga csupán öklözéssel tudja menteni de a labda Katzer elé kerül aki 2 méterről a Vasasok győztes gólját lövi.

    Sporthirlap, 1921. október 17.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.21, 14:20 (szerk.: 2018.09.22, 10:00)
    Kispest. — Bíró: Nagy László.

    Az I. félidő az első negyedórától, amikor némi KAC fölény volt észlelhető, változatos iramban folyt le. A Vasasok csaknem kizárólag Katzerra dolgozva veszélyes helyzeteket értek el, de ezeket sorra elhibázták, egymásután a kapu fölé küldve a lövéseket. Jellinek egyízben 2 lépésről Varga kezébe lőtte a labdát. Ép ily eredménytelenek voltak a KAC-szélsők által vezetett támadások is.
    A II. félidőben a Vasasok fokozták az iramot. Az egyenlő erők küzdelmében fölényről szó sem volt. A támadást azonnal ellentámadás követte. Az erős iramra először Gottlieb fizetett rá, akit a bíró veszélyes játékáért kiállított. Nemsokára alattomos rúgásáért Sándor is ugyanarra a sorsra jut. A 38. percben a Vasasok elleni
    szabadrúgást végezni akaró Saguly hirtelen összeesik. Nem lehetett kivenni Katzer rúgta-e meg. Az ügyeletes rendőrtisztviselő a játékba avatkozik, s Katzer kiállításától, amit a bíró megtagadott — csak a KAC kérelmére tekint el. Ezután Koffler lefut, a beadása Katzerhoz kerül, aki védhetetlenül a hálóba küldi. A KAC támadásai már eredménytelenek maradnak.

    Vasas: Tappfer—Zatykó, Stengl—Klein, Gottlieb, Tomecskó—Koffler, Kelchen, Jellinek, Rucskai, Katzer.
    KAC: Varga—Saguly, Mészáros—Raix, Stallmach, Mihalek— Boldog, Csontos Sándor, Eisenhoffer, Jeny.

    Nemzeti Sport, 1921.10.17.