magyarfutball.hu

Paksi Atomerőmű SE - REAC 2 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1991/1992 , 21. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.200
  2. Tolnai Népújság: 1.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.14, 07:01
    Atomerőmű SE-REAC 2-1 (2-1)
    Paks, 1200 néző. V: Bajkai
    Paks: Hujber - Nagy Z., Blatt, Kákonyi, Szabó B. - Mikolics (Erdélyi a 83. percben), Márkus, Nagy L., Orosz - Khalzov (Juhász a 74. percben), Vörös. Edző: Pusztai László
    REAC: Gáspár - Szöllősi, Gubucz, Simon, Arató - Kertész (Markóczi a 2. percben), Szeibert (Borostyán a 63. percben), Csernák, Harasztia - Juhász F., Kenesei. Edző: Szokolai László
    Szerencsétlenül indult a REAC szempontjából a mérkőzés, hiszen a 2. percben cserére kényszerültek. Ezután viszont „kisütött a nap", amikor a 8. percben vezetést szereztek: Kákonyi röviden adott hátrafelé, Kenesei lecsapott a labdára, elhúzta Blatt mellett, aki a 16-oson belül akasztotta a támadót. A 11-est Szeibert magabiztosan értékesítette. 0-1. A 15.perc- ben Orosz mélyről indította Khalzovot, ő egy csel után Nagy L. elé tette a labdát, aki mintegy 16 méterről igazítás nélkül lőtte ki a jobb alsó sarkot. 1-1. A 35. percben Vörös szerzett labdát egy kavarodás után, betört a 16-oson belülre, ahol Arató lerántotta. Ez is 11-es. A büntetőt Szabó B. a bal felső sarokba vágta. 2-1. A 38. percben Szeibert szabadrúgását Szöllősi mindenkit megelőzve megcsúsztatta az ötösön, de az kevéssel a hosz- szú sarok mellé ment. A 44. percben Szabó B.húzta meg a baloldalt, beadását Vörös Nagy L-hez továbbította, akinek újabb szép lövését azonban védte Gáspár.
    Az 53. percben Márkus indította jó labdával Khalzovot, ő lefordult védőjéről, Mikolicshoz továbbított, de a középpályás mintegy 16 méterről az üres kapu fölé lőtt. A 62. percben Orosz remek kereszt- labdával dobta támadásba a jobb szélen felfutó Mikolicsot, aki egy igazítás után telibe találta a kapufát. A 64. percben jobb oldali beívelés után Simon emelkedett a legmagasabbra, de közeli fejesét Hujber a mezőnybe öklözte. A 75.percben Vörös szöktette Khalzovot, aki lefutotta őrzőjét, majd a 16-oson belülre érve csúnyán a kapu fölé lőtt. Egy percre rá Csernák 18 méteres szabadrúgását hárította Hujber. A 84. percben Vörös húzott el a bal oldalon, mintaszerű beadását Juhász senkitől sem zavartan először a kapusba fejelte, majd a kipat- tantó labdát estében a kapufára lőtte. A 89. percben Márkus vezette fel a labdát, jó ütemben adott Vörös elé, aki két szép csel után már a kapust is elfektette, végül azonban ez a helyzet is kimaradt. A mérkőzés lefújása után Simon megsértette a játékvezetőt, ezért kiállították.
    Az elmúlt vasárnaphoz képest semmit sem változott a mérkőzés koreográfiája, hiszen itt is a vendégek jutottak gyors előnyhöz. Ezután azonban összekapta magát az atomos csapat, és csak rajtuk múlott, hogy nem lett nagyobb különbségű a győzelmük. Jók: Orosz, Márkus, Vörös, illetve Gáspár, Kenesei.
    Pusztai László: - Mindent összeraktunk a pályán, ami a jó futballhoz szükséges, mégis a kapu előtti pontatlanságunk szoros eredményt szült.
    Szokolai László: - Nem tudtunk élni korai előnyünkkel, így megérdemelt hazai győzelem született.

    Forrás: Tolnai Népújság, 1992-04-13