magyarfutball.hu

Paksi Atomerőmű SE - Ajkai Bányász SK 1 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1991/1992 , 27. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.06, 21:59
    Paksi Atomerőmű SE - Ajkai Bányász SK 1: 2 (0:1)
    Ajka: Dávid - Nagy L., Mészáros, Orbán, Treier - Horváth, Bakos, Kovács P., Gazsó - Kovács Z., Bartalos (Lakics a 88. percben). Edző: Fördős József
    Atomerőmű SE: Hujber - Erdélyi, Gracza (Juhász az 54. percben), Nagy Z., Szabó B. - Tóth (Kádár az 54. percben), Márkus, Nagy L., Kákonyi - Vörös, Khalzov. Edző: Pusztai László
    A 10. percben Bartalos kapott remek indítást, betört a 16-oson belülre, de a lövés pillanatában Gracza szögletre szerelt. Két perc múlva Nagy László szabadrúgásába
    Gracza szerencsétlenül ért bele, így a labda a tehetetlen Hujber mellett vágódott a kapuba. Öngól! 0-1. A 19. percben Vörös forgatta be védőjét a 16-os vonalán, de a csatárt Khalzov megzavarta, így odalett a helyzet. A 21. percben Kovács Z. futott el a jobb szélen, kicselezte a kifutó Huj- bert, azonban Nagy Z. szögletre mentett. A 24. percben Kha'lzov nagy helyzetben fölé lőtt. A 37. percben Nagy L. 13 méteres lövésébe Mészáros önfeláldozóan belevetődött. A 41. percben Kovács Z. beadását Gazsó öt méterről mellé fejelte.
    Szünet után a 46. percben Nagy Z. átadásával Tóth fordult kapura, lövését Dávid védte. A 60. percben Már- kus-Kádár-Nagy L. akció végén sakk-matt volt a vendégvédelem, de Khalzov az ötösről'fölé fejelt. A 69. percben Erdélyi beadását Juhász fejelte kapura, Dávid azonban hárított. A 73. percben Gazsó már csak Hujberrel állt szemben, a paksi kapus azonban lábbal mentett. A 75. percben egy paksi szögletrúgás utáni kavarodásból Juhász a bal alsó sarokba lőtt. 1-1. Négy perc múlva Horváth állította be a végeredményt. 1-2.
    A gyorsan bekapott gól sokkolta a hazaiakat, míg az Ajka foggal-körömmel védte a megszerzett előnyt. A kontratámadásaik rendre veszélyt jelentettek Hujber kapujára, bár ebben a bizonytalankodó atomos védelemtől is „sok segítséget kaptak". Dicséret illeti a vendégek jó játékkal is párosuló akaratát. Jók: Horváth, Dávid, Kovács Z., illetve Erdélyi, Nagy L.
    Fördős József: — Rendkívül nehéz helyzetünkben csodálom játékosaink győzniaka- rását. A Paks az egyetlen csapat, amelytől négy pontot tudtunk szerezni. Ügy látszik, a mumusuk vagyunk.
    Pusztai László: — Az első góllal olyan lelki előnyhöz juttattuk ellenfelünket, amelyet ezúttal nem tudtunk kiegyenlíteni.

    Forrás: Tolnai Népújság, 1992-05-25