magyarfutball.hu

Kispest FC - Bocskay FC 1 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.05.13, 23:10
    Bocskai—Kispest 3:1 (1:1)
    Pompás mérkőzésen, kiváló játékkal győztek a debreceniek
    Góllövő: Eőri, Szabó II., Vincze, Eőri
    Kispest 4000 néző. Bíró: Gerő
    A Kispest választ, a Bocskai kezd.
    Kispest: Gergő — Szemere, Rozgonyi — Mikes, Somlai, Rátkai — Szabó I., Szabó II., Nemes, Szepes, Serényi.
    Bocskai: Alberti — Vágó, Janzsó — Palotás, Gyulai, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Eőry, Hevesi.
    Markosé az első akció, lefut, bead, Teleki kapu mögé fejel. Kispestnél Szepes szökteti Szabó I.-et, a szélső beadása azonban rossz. Utána Szepes Nemes elé fejel, Nemes lő, Alberti véd. Markos fut el, bead, Hevesi ravaszul csavart labdáját Gergő kiüti, Teleki fölé lő.
    Az 5. percben Gyulai előread Eőrinek, ez szökteti Hevesit,
    a szélső visszajátszik Eőryhez, aki úgy tesz, mintha tovább akarná passzolni Teleki felé, de aztán váratlanul lő és
    tíz méterről leadott bombája a balra vetődő Gergő mellett a hálóba repül. 1:0.
    Veszélyes kispesti támadás Serényin akad el. Nagy helyzetből csúszik le a szélső lábáról a labda. A 9. percben Eőry—Teleki—Hevesi akció végén Telekihez kerül a labda, akinek kétszer is nagy alkalma nyílna a góllövésre, de előbb gyengén, majd fölélő.
    A 15. percben
    Markos Teleki elé ad, a center három méterről lő, de lövésébe Gergő beleveti magát.
    A játék pompás. A Bocskai ragyogóan kombinál. Kispest ritkábban, rapszodikusabban, de szintén veszélyesen támad, csak Szabó I. játsza a kerékkötő szerepét. A 18. percben Rátkai buktatja Markost. A 21. percben újabb szabadrúgás Kispest ellen — eredménytelenül. A 22. percben Nemes balra húzódva Szabó I.-nek ad előre labdát, a szélső kicselezi Keviczkyt, lefut, bead,
    Szabó II-nek lábra jön a labda és tíz méterről irtózatos lövést küld a hálóba. 1:1.
    Szabó I. ezzel a lefutással sokat törlesztett. Veszélyes a következő kispesti támadás is. Alberti a 16-oson túl fut ki a kispesti balszárny elé, elvéti a labdát s a meleg helyzetben Vágó rúgja ki a labdát.
    Egyre élénkebb az iram, a küzdelem kiegyenlített. Remek Rátkai —Nemes—Serényi-kombináció után a 26. percben a Bocsaki jön fel.
    Eőri lövése kornerre pattan, a szögletről berúgott labdát Gergő kiüti, Teleki Eőri elé fejel, ez kapásból lő emberbe.
    Somlai ügyeskedik. Néhány finom szerelése és húzása nagy tapsot kap.
    A 29. percben Vincze Markost futtatja, a szélső beadásából Teleki lő közelről, a labda kipattan Gergő kezéből, most Eőri lő, de a kispesti kapus szépen véd. Teleki lyukra ugratja Eőrit, az összekötőn három védőjátékos van, mégis kiugrik, lő, Gergő bátran előreveti magát és megmenti a kaput. Fekve marad, élesztgetik, szerencsére nincs baj. Keviczky szerel most kornerre kispesti támadást. 32. perc: Egy percre rá már a Bocskai-belsők törnek előre,
    Eőry keresztben leadott éles lövését Gergő ujjai hegyével érinti, a labda Markos elé száll s ő a hálóba lövi. A lövés közben azonban élesen szól a bírói síp, a gól Eőry lesállása miatt érvénytelen.
    Szabó II. éles mellé lövése, Markos és Vincze lesállása a 36. perc két eseménye. A 40. percben Rátkairól jut szögletre a labda, Markos beadását Teleki fejjel Vincze elé továbbítja, Vincze bombája a felső kapufa jobb sarkát találja el,
    onnan lepattan s Gergő megfogja a labdát. Kispesti szabadrúgás után Mikes—Szepes—Serényi—Szabó I. a labda útja, a szélső tiszta helyzetből kapásból mellé lő, majd ugyanezt teszi az utolsó percben Teleki.
    A második félidő első negyedórája fordítottja az első félidő elejének. A Kispest támad most vehemensen. Nemes erős lövését Alberti védi. A 9. percben Gyulai hátulról löki Nemest, a szabadrúgás eredménytelen. A 17. percben Vágó gyertyát rúg, Serényi Nemeshez játszik, a center a tisztán álló jobbszárny felé tolja a labdát, de Alberti merész belevetődéssel tisztáz. Rátkai, aki most adja ki utolsó erőtartalékát, sokszor égeti Markost. Most két alkalommal Serényi tör előre, de előbb Vágó kézzel tartja fel, majd második akciójánál összeütközik az egyik Bocskai-védővel és pár percre kiáll.
    Az iram egyre erősödik. A Kispest-játékosokon szemmel láthatóan jelentkezik a fáradtság. Mintha ólomlábakon járnának. Most feljön a Bocskai. A 23. percben Teleki ugrik ki, lő, a
    labda szögletre perdül, ebből Hevesi lő, a labdát Gergő megfogja. A 24. percben Rátkai kézzel tartja fel Markost a 16-oson belül, a bíró azonban messze áll, nem látja. A 26. percben Eőri hátulról kiverekszi magának a labdát, Telekiben játszik, ez
    ragyogóan kiteszi Vinczét, aki három lépést tesz a labdával, aztán 15 méterről remek lövést küld a kapu jobb sarkára. Gergő hiába veti magát 2:1.
    A Bocskai támadásai a gól után sem szűnnek meg. A 29 percben Rátkai csak faulttal tudja Telekit akasztani, a szabadrúgást a 16-osról Vincze lövi, Gergő kitolja a labdát.
    Serényi most helyet cserél Szepessel
    és összekötőbe megy. De vesztére, mert rövidesen újra megsérül. Kiviszik, noha pár perc mulva viszszatér, most már végig csak sántikálva asszisztál. A Bocskai roppant lendülettel, valósággal oroszlánstílusban ostromol. A 32. percben Vincze kihasználja Rozgonyi gikszerét, szökteti Markost, akit Rátkai az utolsó pillanatban csak önfeláldozó bedobással tud szögletre szerelni. A sarokrúgásból Teleki fejese kapu mögé surran.
    A 35. perc megpecsételi Kispest sorsát.
    Eőri indítja el az akciót, azzal, hogy mokányul verekszik a labdáért, meg is szerzi. Leadja Markosnak s a szélső hat lépésről lő. Az éles labdát Gergő kiejti s
    a ráfutó Eőri a földön fekvő kapus felett a hálóba emeli a bőrt. 3:1.
    A Bocskai ostromzárja ezután sem szűnik meg. Rozgonyi annyira „kivan”, hogy nem is tudja hazaadni a labdát, amely kornerre fut. A 40. percben Markos éles beadását Mikes az ötös vonalon kapus módjára ölbe fogja.
    Vitathatatlan tizenegyes,
    a Kispest nem is tiltakozik ellene, megadja magát sorsának. Teleki rúgja a büntetőt helyezetten, de gyengén.
    Gergő dobja magát és kiüti a félmagas labdát.
    Az utolsó öt percet is debreceni támadások töltik ki, de ezek a támadások már az eredménnyel való megelégedettség bélyegét viselik magukon.

    Nemzeti Sport, 1934. március 5.