magyarfutball.hu

Somogy FC - Phöbus FC 2 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1933/1934, 15. forduló
ground : ?
attendance:
  1. nela: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.05.14, 19:01
    Phöbus-Somogy 2:2 (1:0)
    Nagy iram, reális eredmény
    Góllövő: Solti, Kocsis, Péter, Kocsis
    Kaposvár, 1000 néző. Bíró: vitéz Karsay
    Mátéffy kiadatása nem érkezett meg és helyette Győrfyt játszatja a Somogy. A Phöbusnál is kétséges volt, hogy Sólyom játszik-e, de a center végül mégis vállalta a játékot. Már az öltözők előtt sorsol a két kapitány és Sólyom a meglehetőserős szél elleni oldalt választja..
    A két csapat így áll fel:
    Phöbus: Juhász — Szilágyi, Tőrös — Szádovszky, Péter, Titkos II. — Béky, Szikár, Sólyom, Solti, Tárnok.
    Somogy: Váli — Velez, Joós — Murát, Boros, Foór — Galambos, Berecz, Sófalvy, Győrfy II., Kocsis.
    Az első visszavert Phöbus-támadás után rögtön gólt érnek el a vendégek. Békyt kiteszik, a szélső lefut, puha magas beadása
    Solti felé száll és az összekötő éles fejese meglehetős nehéz szögből védhetetlenül vágódik az oldalhálóba. 1:0.
    A Phöbus a szél ellen is szépen kombinál, a Somogy támadásaiban kevés az erő és a céltudatosság. Győrffy jó helyzetben földbe rúg. Nehezen alakul ki valami, végre a 22-ik percben Boros megunja a csatárok meddőségét, előretör, lövése ellenfélről Sófalvy elé pattan, akinek 16 méterről leadott vad bombáját Juhász alig bírja kornerre tolni.
    A Phöbust Sólyom pompás fejesei vetik frontba, de a kapu előtt is helyén van ez a fej és Váli alig tudja az utolsó pillanatban leöklözni róla a labdát. Berecz lövése mellé száll, majd Tőrös gyakori megingását szemléli a helyi közönség meglepetéssel és - elégtétellel.
    A Somogy éledni kezd. Galambos—Berecz támadás után utóbbi bombája a felső lécet találja. A bíró többször téved a Somogy kárára és a tribün nem fukarkodik a pfujokkal. Győrffy két lépésről mellé lő, majd Bereczet állítja meg jó helyzetben — teljesen érthetetlenül — a bírói síp. Természetesen ezt sem nézi némán a kaposvári közönség. A Phöbus halfsora kezdi kevésbé állani a küzdelmet. Sófalvy nagyon agilis, a félidő végén Galambos lő mellé.
    SZÜNETBEN
    az a hír okoz nagy meglepetést, hogy a bíró nem hajlandó tovább vezetni a mérkőzést. Bemegy hozzá a két elnök, de sikertelenül kapacitálja, csak akkor veszi kezébe a sípot, amikor az ügyeletes rendőrtisztviselő kijelenti, hogy teljes garanciát vállal testi épségéért.
    Két rossz Somogy-lövés után a Phöbusnak támad nagy helyzete, de előbb a belsők előtt elgurul a labda, azután Sólyom rug Tárnok beadásába nagy lyukat.
    Győrfy tehetetlen, semmire sem használható. A 10. percben Solti négy lépésről oxfordoz kapura, de Váli ment. A 14. percben
    Győrfy kimegy jobbszélre és ettől Győrfy, Galambos, Sófalvy, Berecz, Kocsis összeállításban sokkal akcióképesebb a Somogy csatársora.
    A 21. percben Bereczet Tőrös kornerre szereli. A szögletrúgás után pattog a labda a kapu előtt, végre
    Kocsis elé kerül, aki a szélről Juhász feje fölött beemeli a kapuba. 1:1.
    A jó példa hat: Sólyom és Solti is helyet cserél. A Phöbus támad és kornert is ér el.
    A 23. percben a Somogy-védelem előrevágott labdája a bírót véletlenül altesten találja. A labda Péter elé pattan, a bíró leguggol, de int, hogy tovább és
    Péter a leálló Somogy-védelem és a megdermedt Váli mellett belövi a második gólt. 2:1.
    A bíró a gólt megadja, azután elterül a földön és úgy kell felmasszírozni. A közönség persze nem a leghízelgőbb megjegyzésekkel kíséri az élesztést.
    A kiegyenlítés azonban nem soká várat magára. A 24. percben Győrfy II. ügyesen lefut a szélen és sikerült beadását a Phöbus-védelem kapkodása közben
    Kocsis középmagas lövéssel a hálóba küldi. 2:2.
    A közönség most kezdi észrevenni, hogy a meccset nem kell elveszteni. A csapat is keményen játszik, durvaságok is kicsúsznak. A bíró nem elég erélyes és amikor fütyül, sokszor fordítva ítél
    Joós miatt szabadrugás, Béky labdáját Péter fölé vágja. A Somogy már az időt húzza, bár még korai a dolog. A 40. percben Berecz lapos lövése száll mellé. Solti egymásután két kornerrel veszélyeztet. A közönség már a vonalnál áll és kórusban kiabálja, hogy „idő-ő-, de a bíró csak a 49. percben fújja le a mérkőzést.

    Nemzeti Sport, 1934. március 5.