magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Nemzeti SC 3 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.05.12, 19:19
    Nemzeti-III. ker. FC 3:3 (1:0)
    A nemzeti már 2:0-ra vezetett
    Góllövő: Szecsei, Szecsei, Beretvás, Blaskó, Sáros, Tuli
    Nagyszombat-utca, 1000 néző. Bíró: Kohányi
    Nemzeti: Gallina — Tompa,Szendrő — Tuli, Odry, Vadas — Palágyi, Balogh, Bihámy, Szecsei, Vajda.
    III. ker. FC: Dénes — Győry, Biró — Steiner, Lucz, Beretvás — Fenyvesi, Blaskó, Sáros, Egri, Schwarcz.
    Az első negyedóra váltakozó mezőnyjátékkal telik el. Nincs különösebb iram. Feltűnő sok a gixer. A kerületi védelmet a nap és az enyhe déli szél zavarja. A labda hol a Dunába repül, hol a túlsó oldalon fut ki. Állandóan cserélni kell. A 17. percben végre Schwarcz előtt jó helyzet nyílik, de a szélső ront. Odry egy összecsapás után sántikál. Nem veszélyes. A 18. percben esik az első gól. Bihámy hosszú labdával szökteti Vajdát, ez elhúz Steiner mellett és Szecseinek ad, akire Biró rohan. Ám Szecsei jobblábbal megeresztett lapos lövése a vetődő Dénes hasa alatt a jobbsarokba repül.
    1:0
    a Nemzeti javára. Biró kíméletlen beugrása folytán Szecsei megsérült. Kimegy. Rövidesen a Kerület is lőhetne gólt, de Blaskó két méterre a kaputól kézzel üt a labdába. A 21. percben Szecsei visszajön. A Nemzeti-támadások nagy része lesálláson akad el. Egyik csapat sincs fölényben. Egri és Sáros helyet cserél. Szecsei két szép lövése a következő percek eseménye. A 33. percben Palágyi ütközik össze Bíróval. Egy percre kiáll, Tuli már harmadszor buktatja Schwarczot. A megítélt szabadrugásból Blaskó lövése Vadasról kornerre pattan, ebből Blaskó fejesét fogja Gallina. A 44. percben érdekes akció: Palágyi lövése száll Dénes kapujára. Egyszerre ugrik érte a kapu előtt Dénes és Bihámy. Amikor a két test éppen a levegőben összeütközik, szól a síp. Közben Dénes kézbefogja a labdát és Bihámy lendületétől mindketten beesnek a labdával együtt a kapu jobb sarkába. A labda már a bíró füttye után jutott át a kapu síkján. A Nemzeti gólt reklamál, de eredménytelenül.
    A Nemzeti vezérkara sorra hívja fel a szakértő szemtanukat, hogy Bihámy gólja a 44. percben szabályos volt, mert a labda már Déneskezében volt, amikor Bihámy testtel belökte őt a hálóba.
    Szünet után Sáros visszaáll centerbe. Lucz hibáz sorozatosan. A 2. percben ő szökteti szépen Palágyit, aki bead s Szecsei bevágja.
    2:0-ra vezet a Nemzeti.
    Végre a Kerület is előrelendül. Schwarcz szökik, Tuli felvágja. A szabadrúgást Beretvás ívelten lövi, mely a rosszul ugró Gallina fölött a felső léc alatt a hálóba esik.
    2:1.
    Sáros—Fenyvesi akció Gallina kezébe jut. Sáros kirugja a kapus kezéből a labdát. Tuli a gólvonalról rugja vissza a mezőnybe. Most nagyon erős az iram és kemény a játék. Mindkét kapu többször jut veszélybe. A 17. percben Balogh faultja miatt szabadot rug a kerület. Tompa elhibázza a labdát. Schwarcz a vonalról beadja s Blaskó 10 méterről a jobb sarokbalövi.
    2:2.
    A 22. percben Tuli Schwarczot leteríti. Kiviszik, de egy perc mulva már vissza is jön. A 26.perctől vehemens kerületi támadások jönnek, de nincs eredményük. Palágyi remekül elhúz Biró mellett. Az első Nemzeti-sarokrugás lesz belőle. Biró megrugja Palágyit. Kohányi figyelmezteti.A 35. percben Fenyvesi egy labdával balra kanyarodik. Tuli csinnbe teszi. Sáros lő szabadon. A labdája kimegy. Kohányi azonban ismételtet, mert a Nemzetiek közel álltak. Megint Sáros lő. A labda a belső kapufán puffan, a vetődő Gallina érinti ugyan, de nem tudja megakadályozni, hogy a hálóba ne jusson.
    2:3
    Vezet a Kerület. A Nemzeti a 40. percben egyenlít. Szabadrugás után Szecsei a vonalról visszafejel. Bihamy és Tuli fut rá. Utóbbi belövi.
    3:3.
    Szinte az utolsó pillanatban vagyunk. Egri—Schwarcz—Egri a labda útja. Egri lövése kapura tart, be is suhan, de a bíró egy gondolattal előbb már jelezte a meccs végét.

    Nemzeti Sport, 1934. március 8.