magyarfutball.hu

Budai 11 - Attila FC 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1933/1934, 13. forduló
attendance:
  1. nela: 500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.05.08, 19:51
    Attila—Budai „11“ 1:1 (1:1)
    Az Attila többet támadott, de csatársora nem tudott egyetlen kombinációs gólt se összehozni Gólok: Mester (11-esből), Hegyes
    Üllői út, 500 néző. Bíró: Hertzka Pál.
    Attila: Hidasi — Bán, Sziklai — Miskolci, Buzássy, Virág — Bohus II., Szabó I., Opata, Mester, Magyar.
    Budai „11”: Fábián — Wéber I., Ligeti — Magda, Burger, Schuszter — Rökk, Sztancsik, Wéber II., Hegyes, Fekete.
    A pálya nagyon jó, egy-két puhább pont van csak rajta. A Budai választ, az Attila kezd erős szél ellen.
    Ormos vezet támadást, Ligeti kézzel akasztja meg a 16-os előtt három méterrel. A szabadrugást Ormos a sorfalba lövi. Fekete szökik, Miskolczi a kapu torkába irányítja a labdát, a kapus kiüti Ormos elől. Állandóan az Attila támad az erős szél ellenére is.
    A 6. percben van az első budai támadás. Rökk a balösszekötő helyéről lő, de Ligeti a helyén van. A Budai a támadó fél, feltűnő sok a rossz passz. A 11. percben Schuszter Szabó I.-nek lövi a labdát, aki a lepattanó labdát balszélre adja, de Mester kirugja a kornervonaton.
    A 13. percben Schuszter majdnem félpályáról leadott hosszú lövése Hidasi kezéről kipattan kornerre. Miskolczi szökteti Bohus II.-t, Ligeti hátulról szorosan követi és elgáncsolja. Nem látszik szándékosnak a dolog, de a bíró 11-est ítél. Szabó áll neki, gyengén a balsarok felé helyezi, Fábián fogja a lövést.
    Szép Attila csatárkombinációk követik egymást. Burger kornerre ment és a szögletrugást Fábián kiüti. Változatos támadások, jó iram.
    A 25. percben Bán hendszet vét, Burger kapu fölé lövi. Különösen Bohus tűnik fel és sokszor jó támadást vezet. Schuszter lök, miatta szabadrúgás, amit a budai védelem elhárít. A 30 percben Miskolczi labdája veszélyes, de Fábián résen van.
    A 34-ik percben Bohus viszi a labdát, Wéber I. elvetéssel hendszet vét éppen a 16-os vonalon belül. A bíró 11-est ítél. Mester áll neki, éppen oda lövi, ahova az előbb Szabó nem tudta belőni. Mester lövése élesebb ésutat talál a hálóba. 1:0.
    Ormos tűnik ki, faultolja Ligetit. A 38. percben Buzássy kézzel fogja a labdát, a megadott szabadrugást Rökk a sorfalba vágja.
    A 39. percben Hegyes megy a centerbe, Wéber II. támadás után fölé lő. Sziklai felszabadító rugása Hegyesről élesen a kapura pattan, de Hidasi résen van. Egy perc mulva, baloldali támadás végén,
    Wéber labdájával Hegyes kiugrik és 10 lépésről helyezve a tulsó sarokba félmagasan belövi a kiegyenlítő gólt. 1:1.
    A 42. percben Burger rugást kap, két percre kiáll. Váltakozó támadásokkal telik az idő. Rökk lesálláson kap egy labdát, szaladna, de a bíró sípja a félidő végét jelzi.
    A Budai „11” újra Wéber II.-t teszi a centerbe. Lendületes budai támadások vezetik be a félidőt. Rökk már az első percben szögletrugást vív ki, ezt ő irányítja kapu mögé. A budai balszárnyról bejövő labdát
    Rökk jó helyzetben emeli kapu fölé.
    Most az Attila balszárnya viszonozza a látogatást, ő is csak szögletrugást ér el. Ezután az Attila szorongat, de csatárai túlságosan tologatnak. Mester szép zsinórlövése kissé magas. A 11. percben Rökk szerencsével elhúz, bombáját Hidasi szögletre tolja. Két perc mulva Fekete kerül tiszta helyzetbe, de Hidasiba lövi a labdát.
    Most erős budai bombázás következik,
    de a miskolci védelem résen van. Szép Opata—Bohus támadás után Fábián leüti a labdát. A 19. percben Bohus átmegy Ligetin. Fábián kifut, de Bohus nagyon eltéveszti az üres kaput. Rökköt a 16-os előtt felvágják, a szabadrúgásból vehemens budai támadás alakul, de gólveszélyig nem megy el. A 24. percben
    Buzássy megsérül, kimegy a jobbszélre.
    Miskolci lesz a centerhalf és Szabó hátramegy jobbhalfnak. Bohus az összekötőbe húzódik. A 27. percben Miskolci remek lövését Fábián feltolja szögletre. Váltakozó támadások következnek. Buzássy lövése zavarba hozza Fábiánt, de végül is a labda ura marad. Schuszter lábáról kimenő labda újabb Attila-kornert eredményez. Opata—Bohus támadása veszélyes. Buzássy átteszi a labdát, de Magyar közelről félre rugja a labdát.
    Erős Attila-offenzíva következik, egy szögletrugásnál többre azonban nem viszik a piros-kékek. Közben a Budai is veszélyes, de jóval gyérebben. A rossz passzok különben minden akciót elfojtanak. Az utolsó percekben hullámzó a játék.

    Nemzeti Sport, 1934. február 19.