magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2013/2014 Nemzeti Bajnokság I (OTP Bank Liga) 1 Szombathelyi Haladás 6 46
2012/2013 Nemzeti Bajnokság I (OTP Bank Liga) 1 Szombathelyi Haladás 8 44
2011/2012 Nemzeti Bajnokság I (OTP Bank Liga) 1 Haladás-Sopron Bank 8 38

összes eredmény, részletek »

címer: Szombathelyi Swietelsky-Haladás

Az 1919-ben létrehozott vasi sportegyesületben többek között a labdarúgás is szerepelt az alapító sportágak között. A vidéki bajnokság nyugati kerületében kezdték meg a küzdelemsorozatot a zöld-fehérek, majd az 1926-os profizmusra váltást követően rögtön sikerült is megnyerni a nyugati alszövetség bajnokságát. A feljutásért országos körmérkőzésekre került sor: egészen 1935/36-ig nem járt itt sikerrel a csapat, ám ekkor a Diósgyőri VTK-t Győrben legyőzte a Haladás, és ezzel az NB I-be jutott.

Az első találkozó a Hungária körúton volt 1936. augusztus 23-án: a Nemzeti FC 5–1-re győzte le a vasiakat, a gólunkat Gazdag Gyula szerezte. Az első hazai mérkőzésen Kispest FC 9–4-re nyert.

Egy szezont követően búcsúzott a Haladás, ahogy a következő esztendőkben is: 1941, 1943, 1960, 1972, 1979, 1990, 1992, 1994, 2000, 2002.

A Budapest-központú magyar futballban nagy szó volt, ha valamelyik vidéki együttes jól szerepelt. A Haladás két alkalommal, 1947/48-ban (7. hely), és 1976/77-ben (5. hely) érte el a „vidék legjobbja” címet. Utóbbi helyezés 2009-ig a Haladás történetének legjobb bajnoki eredménye volt.

Az 1981/82-es idényben a Közép-európai Kupában (Mitropa Kupa) volt érdekelt a Hali. 1981. november 4-én Milánóban 2–0 arányban maradtunk alul az AC Milan gárdájával szemben. 1982. április 7-én pedig az olasz piros-feketék vendégszerepeltek a Rohonci úton. A mérkőzést 1–0-ra az olasz gárda nyerte. Az akkori Haladás játékosa volt a mostani technikai igazgató, Vörös Csaba.

1983-ban Magyar Olimpiai Válogatott néven szerepelve, a Haladás megnyerte az Indiában megrendezett Nehru-kupát. A döntőben Kína válogatottján kerekedtünk felül 2–1 arányban.

2002-ben az elveszített kupadöntők és az újabb kiesést követően, Bíró Péter személyében új tulajdonos érkezett a klubhoz, ám az üzletember cserben hagyta a csapatot 2004 nyarán. A Lombard tulajdonosa elvitte a gárda élvonalbeli indulási jogát Pápára. Szombathelyen a semmiből kellett néhány nap alatt előteremteni az új klub alapjait: a városvezetők Dobány Lajost jelölték a feladatra, aki 2010 júliusáig ellátta az ügyvezetői teendőket. A futballcsapat Szombathelyi Haladás néven az NB II-ben tudott elindulni.

A 2006/2007-es szezon előtt 5%-os tulajdonrészt vásárolt a Haladásban a Séllei Árpád és Buti Róbert által fémjelzett Haladás Marketing Kft. 2007. július 1.: az Illés Béla és Halmai Gábor irányításával működő Halmill Team Tanácsadó Kft. szerzett 44%-os tulajdonrészt. A többségi tulajdonos azonban továbbra is Szombathely Megyei Jogú Város maradt.

A szombathelyi gárda, 1919-es alapítása óta a 2008/2009-es idényben érte el legjobb bajnoki eredményét, egy harmadik helyezéssel, mely ráadásul Európa Liga-indulást is ért. Ezzel a helyezéssel a Haladás új rekordot állított fel az NB I történetében: újoncként még egy csapat sem tudott ennél jobb eredményt elérni. A volt UEFA kupa küzdelmeiben két selejtezőkörben lépett pályára a Hali. Az első párharcban a kazah Irtysh Pavlodar gárdáján sikeresen túljutott, ám a második körben a svéd IF Elfsborg már búcsúztatta a vasi zöld-fehéreket.

Kupagyőztes még nem volt a Haladás, háromszor jutott a döntőbe, de mindannyiszor alulmaradt ellenfeleivel (Újpest kétszer, Ferencváros) szemben. (1975, 1993, 2002)

Unger Richard, 2010.08.03

szezon értékelés

 1. 2009/2010
  A 2008/2009-es szezonban elért bronzérem Európa Ligás indulást jelentett a Szombathelyi Haladásnak. A sorsolásnál nem volt szerencséje a vasiaknak: kazah ellenfél jutott az első körben. A továbbjutást sikerült, ám a svéd IF Elfsborg már túl nagy falatnak bizonyult.

  Az EL-szereplés miatt mindössze két hetet pihenhettek a fiúk, a nyári alapozás így elmaradt. A bajnokságot katasztrofálisan kezdte az együttes: hét forduló után négy ponttal az utolsó helyen állt a Hali, Csertői Aurél lemondott, Róth Antal érkezett a helyére. A szezon végére összekapta magát a csapat és a tizenkettedik helyen zárta a 2009-es évet.

  A téli átigazolási időszak szenzációját a vasiak produkálták: sikerült hazacsábítani a Hull City AFC bal oldali játékosát, Halmosi Pétert. A tavasz is nehezen indult a zöld-fehéreknek: négy meccsen három pontot szerzett a Haladás. Ám ezek után megtáltosodott az együttes: a 19. forduló után már nem kapott ki a bajnokságban. Stabilizálta helyét a középmezőnyben az együttes, végül a nyolcadik helyen végzett - ez a vasi csapat történetének tizedik legjobb helyezése.
  Unger Richard, 2010.08.03.
 2. 2010/2011
  A szezonra Róth Antallal kezdte meg a felkészülést a Szombathelyi Haladás. A szakember a hagyományos Király Kupán is győzelemre vezette a zöld-fehéreket, megelőzve a Paksi FC-t. A Magyar Labdarúgó Szövetség azonban megkereste Róthot és az olimpiai (U-21-es) válogatott szövetségi edzői posztját ajánlotta fel számára. A szerződéssel rendelkező trénert elengedte a Haladás, és egy héttel a rajt előtt Csertői Aurélt hozta vissza a padra. A régi-új edző bemutatkozása fényesre sikerült: az ausztriai edzőtáborból Szombathelyre csábított Werder Brement 2–1-re verte meg a Hali. Oross Márton és Nagy Gábor talált a brémaiak hálójába.

  A bajnokságban azonban katasztrofálisan indult Szombathelyen: 9 mérkőzésen mindössze 4 pont volt a vasiak neve mellett, győzelem egy sem! A 16. helyen szerénykedő csapat edzőjéhez ultimátumot intézett a vezetőség: az Újpest és a Siófok elleni meccseken legalább 4 pontot kellett volna szereznie a Haladásnak. A Megyeri úton elszenvedett vereség után azonban felállították a padról Csertői Aurélt. A karmesteri pálcát Aczél Zoltán kezébe adta a Szombathelyi Haladás tulajdonosi köre, aki a Siófok elleni 4–0-s győzelemmel mutatkozott be. Az őszből hátralévő 6 mérkőzésből a négy hazait megnyerte a Haladás, így a 15. helyen zárta a 2010-es évet.

  Halmosi Péter a télen - most már végleg - hazatért Szombathelyre, ráadásul Nagy II Gábor személyében rutinos, külföldet is megjárt védő is csatlakozott a kerethez. Az első tavaszi fordulóban Zalaegerszegről rabolt ponttal már elkerült a kiesőhelyről a zöld-fehér csapat. 2011 első négy hazai meccsén a maximális 12 pontot begyűjtötte a Hali, így klubrekord fűződik az esztendőhöz és Aczél Zoltánhoz: még sosem nyerte meg nyolc, egymást követő hazai meccsét a Haladás! Mivel idegenben azonban továbbra is vékonynak bizonyult az együttes, sokáig nyitott volt a bennmaradás kérdése. A 27. fordulóban a Vasas legyőzése után bizonyossá vált: az MTK otthonában egy pont szerzése esetén nem esik ki a Haladás. Az egyből három lett (és az első idegenbeli siker), majd a Fradi elleni iksszel és a debreceni győzelemmel egészen a nyolcadik helyig kúszott fel a Haladás a tabellán, ami a vasiak 75 éves NB I-es történetének tizedik legjobb szezonja!
  Unger Richard, 2011.07.05
 3. 2011/2012
  Ahogy azt már évek óta megszokhatták a szombathelyi drukkerek: nem volt nagy játékosmozgás a Haladásnál. Távozott a kevésbé meghatározóak közül Lengyel Dániel és Lattenstein Norbert, míg az érkezési oldalon csak Búrány Zoltán szerepelt. Azonban marketing-szempontból volt előrelépés Vasban: névadó szponzor, a Sopron Bank állt a Haladás mellé.
  A harmadik éve megszokott koreográfia szerint indult a zöld-fehérek szezonja, azaz pocsékul, hiszen az első három találkozójukat elveszítettek. Augusztusra így újabb játékosok után néztek Tóth Miklósék, és az ex-szombathelyi Horváth András mellett a Videotontól kölcsönvették Goran Vujovicot is.

  Az első pontot az Illovszky-stadionban szerezte a Haladás Sopron Bank, majd az ősi rivális Zalaegerszeg ellen végre már győzni is tudtak Keneseiék. Az Aczél-csapat ezek után a Ferencváros otthonából is elhozta a három pontot, így kicsit stabilizálni tudta magát a zöld-fehér csapat. Az alsóház azonban sűrűnek bizonyult, így nem tudtak a vasiak a középmezőnyhöz csatlakozni. Az ősz végén pedig a bundabotrány miatt is érintett lett Szombathely: a korábbi edzősége idején történtek miatt a Videoton–Haladás Sopron Bank kupameccset követően Aczél Zoltánt vették őrizetbe az ügyészség nyomozói. Hiába nem volt köze a befolyásolt találkozókhoz a szombathelyieknek, mégis rendkívül "kellemetlen" helyzetbe került a zöld-fehér egyesület.

  A vezetőedzőtől kénytelen-kelletlen megvált a Haladás Sopron Bank és helyi tréner mellett döntöttek a vezetők: Artner Tamásra bízták a csapatot. Mint utóbb kiderült: jól választottak.

  A tavaszt a Győrrel kezdte a Haladás, és egy jó iramú meccsen 1–1-re végeztek, minek után a 2008/2009-ben a szombathelyieket bronzéremig vezető, ekkor azonban az ETO-t dirigáló Csertői Auréltól megvált Tarsoly Csaba. A Haladás lendületbe került: legyőzte a Vasast és az FTC-t, 0–2-ről állt fel a Videoton ellen – a tavaszt hat veretlenül megvívott meccsel indították. A bajnokság hajrájában történelmi verést mértek a Paksra (5–0), újonc kapusokat avattak (Gőcze Gergőt és Mursits Rolandot), és 0–1-ről fordítottak a Diósgyőr ellen.

  Az év támadó középpályás-felfedezettjeit adta a Haladás Sopron Bank. Kovács István a remek ősz után klubrekordot jelentő összegért (153 millió Forint) került a Videotonhoz, míg a szintén saját nevelés, Radó András 2 góllal és összesen 11 gólpasszal tette le a névjegyét az NB I-ben.
  Unger Richard, 2012-06-13
 4. 2012/2013
  A Szombathelyi Haladás szurkolói általában unatkoznak az átigazolási időszak idején, hiszen évek óta minimális a „külsős” játékosmozgás. Az Illés Akadémia ontja a tehetségeket, így általában belülről történik a zöld-fehérek erősítése. Azért a 2012/2013-as bajnokságra visszaérkezett Szombathelyre Andorka Péter, aki előtte Pécsen volt, és az átigazolási időszak utolsó napján a Palermonál lehetőséghez nem jutó Simon Ádám is. Meghatározó játékosként Győrből érkezett Fehér Zoltán. A távozók között volt Oross Márton, Goran Vujović, Marian Sluka és Sipos Norbert is, így a bajnokságot csak magyar játékossal kezdték el a zöld-fehérek.

  A pocsék rajt ezúttal elmaradt és négy kör után veretlenül álltak Artner Tamás fiai. Ezután egy kisebb hullámvasút következett. A 13. fordulóban a pápai 1–0-s vereség után a vezetőedző fel is ajánlotta lemondását, ám ezt a vezetőség nem fogadta el, sőt, megerősítették a fiatal trénert a pozíciójában. Ennek meg is lett a gyümölcse. Az utolsó négy őszi mérkőzésen nyolc pontot gyűjtött a Haladás és megvetette a lábát a csapat a középmezőnyben. Az addigi 17 forduló alatt 21 pontot szereztek a szombathelyiek és a 11. pozícióban karácsonyoztak. Az ősz során kiemelkedő volt a csapat védekezése: csak 18 gólt kaptak Rózsáék, amihez a jó kapusteljesítmény mellett jó csapatvédekezésre is szükség volt. Ráadásul Halmosi Péter mellett Guzmics Richárd is bekerült az Egervári Sándor irányította magyar válogatott keretébe, sőt, a norvégok ellen be is mutatkozhatott a középső védő. Az ősz legeredményesebb játékosa Kenesei Krisztián volt, hat találattal. Azonban a támadó és a vezetőedző között nézeteltérés merült fel, ami miatt a rutinos csatár az utolsó meccseken nem is kapott lehetőséget.

  Tavasszal általában jobb teljesítményt nyújt a Haladás, mint ősszel. Ez idén is így volt, hiszen a 13 találkozó alatt 23 pontot szedtek össze Schimmerék, ráadásul mindössze kilenc gólt kaptak, ami a Videotonnal együtt a legkevesebb volt a tavasz során! Egyre több fiatal kapott lehetőséget a pályára lépésre: Radó András és Ugrai Roland a támadószekcióban már alapembernek számít. Az év felfedezettjének megválasztott Radó hét góllal és kilenc gólpasszal a házi kanadai táblázat élén végzett, ráadásul az U21-es válogatottban is rendre eredményes. A középpályán Szakály Attila és Kalász Milán (utóbbi kétgólos lett) Németh Márió és Gyurján Bence is egyre többször szorított magának helyet a Haliban, míg a védelemben Farkas Márk, Jagodics Márk és Devecseri Szilárd is rendre bizonyítanak. A kapuban Rózsa Dániel mögött Gőcze Gergő és Mursits Roland is olyan sikeresen mutatkozott be, hogy még véget sem ért a bajnokság, de már több csapat is szemet vetett rájuk.

  Az egymást követő negyedik szezonban végzett a nyolcadik helyen a Szombathelyi Haladás: a visszafogott üzleti tervvel rendelkező csapatnál a gazdálkodás egyelőre a vezetőséget igazolja, hiszen a helyi tehetségekre alapozva igyekeznek ütőképes együttest építeni Vas megyében.
  Unger Richard, 2013.06.04
 5. 2013/2014
  Ahogy az általában Szombathelyen történni szokott: nem volt nagy jövés-menés a nyári átigazolási szezonban. Megérkezett a már télen szerződtetett vajdasági születésű Predrag Bosnjak, míg a távozási oldalán találjuk a feljutás óta kulcsszerepet játszó Kenesei Krisztiánt, de nem húzott ebben a bajnokságban Haladás-mezt Búrány Zoltán, Gőcze Gergő és Kulcsár Kornél sem. A Haladásban az előző évhez hasonlóan most sem szerepelt idegenlégiós.

  A bajnokság első négy köre nagyon húzósnak ígérkezett, hiszen a Videoton–Győri ETO–MTK–DVSC-TEVA kvartettel kellett megküzdenie a vasiaknak. A négy fordulóból öt ponttal jöttek ki Fehérék, sőt, az első tizennégy meccsből csak kétszer hagyták el vesztesen a pályát. A legnagyobb győzelmek között emlegetik majd a szombathelyi visszaemlékezésekben a Ferencváros legyőzését: Halmosi duplájával és Ugrai góljával 3–0-ra verték el a IX. kerületieket a Puskás Ferenc Stadionban az Artner-fiúk. A bajnokság legtöbb meccsén a 4–2–3–1-es felállást preferálta a szakmai stáb és ez a meglátás helyesnek is bizonyult. Az ősz legjobbjának a 10 gólig jutó Radó András bizonyult: többen is megkörnyékezték ajánlattal a fiatal támadót, de ő mégis Szombathelyen írt alá újabb éveket. Nem így tett Ugrai Roland: a háromgólos csatárt kivásárolta szerződéséből a Ferencváros, így a fővárosba tette át székhelyét az ifjú labdarúgó, aki egyébként a szombathelyi futballtörténelem legfiatalabb NB I-es gólszerzője.

  Télen a csapathoz hárman érkeztek: Gyűrű László második számú kapusnak (Mursits Roland a gyirmóti Ligakupa-találkozón súlyos térdsérülést szenvedett), Dvorschák Gábor és Hrepka Ádám. Ugrai mellett távozott a kevés lehetőséghez jutó Andorka Péter, illetve Jagodics Bencét Pápára adták el a vasiak, Rajos Gábor pedig 11 év után Ajkára igazolt. Nehezen indult a tavasz: az első három tétmeccsen nem találtak be Guzmicsék, ám a Kecskemét elleni hazai találkozón megtört a jég, és hazai pályán hozta a győzelmeket a Haladás: öt bajnoki meccsen keresztül nem tudták az ellenfelek bevenni Rózsa kapuját a Rohonci úton. Sokáig a harmadik helyért is harcban voltak a zöld-fehérek, ám ahogy az ősz végét is (három meccs: egy pont), úgy a tavasz végét is elszúrták Schimmerék (négy utolsó meccsen két pont), de talán érezhető volt az is, hogy elfáradtak a 2013/2014-es bajnokság végére a szűk kerettel játsszó szombathelyiek.

  A ligát így is az előkelő hatodik helyen zárta az Artner-csapat, míg Radó András 14 góllal a negyedik helyen végzett a góllövőlistán. A Haladás a szezon végén három újoncot is adott a válogatottnak: Predrag Bosnjak, Rózsa Dániel és Nagy Gábor is bemutatkozhatott a nemzeti tizenegyben.
  Unger Richard, 2014.06.22

Segítség Felhasználók által beadott adatok

2009.07.01, 21:18 Márka dicsőséglista

részletek »

full name
Szombathelyi Swietelsky-Haladás
Supporters
alternative names
Hali
Samstagplatz
Swietelsky Haladás
mocking names
Saturdayplace fishgiving
Tolatás
Huhogás
Baglyoshely
associated teams
address
9700 Szombathely
Rohonci út 3.
Vas megye
 
contact information
tel. +36 (94) 510 200
fax. +36 (94) 510 200
e-mail titkarsag@haladas.hu miklos.toth@haladas.hu
founded
1919
club colours
zöld - fehér
league (2014/2015)
home ground
name changes
 1. Szombathelyi MÁV Haladás Sport Egyesület
  1919 - 1926
 2. Szombathelyi MÁV Haladás Sport Club
  1926 - 1936
 3. Szombathelyi Haladás Vasutas Sportegyesület
  1936 - 1948
 4. 1948-ban egyesült a Szombathelyi Vasutas Szakszervezeti SE-vel
 5. Szombathelyi Lokomotív Sport Kör
  1948 - 1954
 6. Szombathelyi Törekvés
  1954 - 1956
 7. Szombathelyi Haladás VSE
  1956 - 1995
 8. Haladás VFC
  1995 - 1997
 9. Haladás-Milos
  1997 - 1999
 10. Haladás FC
  2000 - 2001
 11. s.Oliver-Haladás
  2001 - 2002
 12. 2002-ben Szombathelyre költözött a Lombard FC Tatabányát működtető cég és helyben indította csapatát
 13. Lombard FC Haladás
  2002.06 - 2004.06
 14. 2004-ben a klubbot működtető cég Pápára költözött és Lombard FC Pápa néven ott indítja csapatát
 15. 2004 júliusában újjáalakult a klub
 16. Szombathelyi Haladás
  2004.07 - 2011.07.13
 17. Haladás-Sopron Bank
  2011.07.13 - 2012.07
 18. Szombathelyi Haladás
  2012.07 - 2015. január
 19. Swietelsky-Haladás
  2015. január
honours list
 1. 10-szeres NBII/másodosztályú bajnok
  1939, 1942, 1962, 1973, 1981, 1991, 1993, 1995, 2001, 2008
 2. Magyar Kupa döntős
  1975
  1993
  2002
 3. NBI/első osztály bronzérmese
  2008/2009
matches
official website
related websites
supporters' groups
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2015.01.15, 11:09
  Tavasztól Szombathelyi Swietelsky-Haladás néven szerepel a Hali az NB I-ben. Az új névszponzor érkezését ma jelentették be.

  Sajtótájékoztató keretein belül jelentették be, hogy tavasszal Szombathelyi Switelsky-Haladás néven szerepel majd az NB I-ben a zöld-fehér csapat - írja a haladas.hu.

  A támogatás összege nem publikus.

  Az osztrák Hellmuth Swietelsky által 1936-ban alapított, egykor útépítéssel foglalkozó családi vállalkozás, jelenleg Európa meghatározó, az építőipar teljes spektrumában tevékenykedő vállalatcsoporttá fejlődött.

  forrás:
  2015.01.15
  http://vaol.hu/haladas/nevado-szponzor-a-haladasnal-1672540
   
 2. avatar: AMiUtunk
  2014.12.14, 17:55 (szerk.: 2014.12.14, 17:59)
  - A Háladás név honnan származik?
  - A MÁV Haladás Dal- és Önképzőkörének Sport osztálya az 1919-es alapítású anyaegyesület, amiből 1995-ben kivált a focicsapat, Haladás VFC néven. Innentől kezdve jöttek a különböző névszponzoros változatok (milos, s.Oliver,...), és 2004-ben "Lombard-Bíró" úr az indulási jogot és a liszenszet átvitte Pápára, Szombathely így elsőosztályú csapat nélkül maradt, de az önkori meg megvette a Pápai ELC NB II-es indulási jogát, ez a mostani, amúgy 2004-es alapítású Haladás FC. Aminek semmi köze a MÁV-hoz, szóval akár Szombathely FC néven is indulhatánk jövőre.

  Forrás: http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?id=135518 (Savaria1919 hozzászólása 2014.XII.13-án, 22:21:48 órakor)
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2013.08.11, 16:06
  kép
  kép
  forrás:
  Dominek József
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2012.07.25, 12:34
  Ávár Zsolt, a Sopron Bank régióigazgatója bejelentette, hogy a következő szezonra nem fognak névadói szerződést kötni a Haladással, ugyanakkor más támogatási formát nem zárt ki.

  - Az elmúlt év végén olyan mértékű változások történtek a szektorban, amelyek miatt ilyen nagyságrendű, tehát névadó szponzori megállapodás nem tud létrejönni közöttünk és a Haladás között a 2012/2013-as bajnokságra. Azonban vannak egyéb lehetőségeink, és ezekhez mérten támogatásunkról biztosítjuk a szombathelyi klubot - nyilatkozta Ávár a haladas.hu-nak.

  forrás:
  http://pepsifoci.hu/node/117549
   
 7. avatar: BZS1979
  2012.06.14, 11:02 (szerk.: 2012.06.14, 11:02)
  Haladás - 1860 München összecsapást rendezhetnek a Rohonci úton

  Ellenfélként térhet vissza Király Gábor, az 1860 München barátságos meccset vívhat a Haladással.

  Egy biztos: a menedzsment tervei szerint ütős csapatokkal játszik a nyári felkészülési időszakban Artner Tamás együttese.

  Mint azt Tóth Miklós ügyvezetőtől megtudtuk, többek között orosz és ukrán csapatok - Metallurg Donyeck, FK Rosztov, Metallurg Zaporozsije - ellen mérkőzhet meg a Haladás Sopron Bank - az egyeztetések még zajlanak. Rajtuk kívül július 26-án vagy 27-én az ausztriai Söchauban, az osztrák Sturm Graz-cal csaphat össze a gárda.

  Előtte azonban igazán prominens ellenfél teheti tiszteletét a Rohonci úton: július 22-én Király Gábor együttese, a Bundesliga II-ben szereplő 1860 München érkezhet Szombathelyre. És akkor még nem beszéltünk a korábban már beharangozott Bundesliga elsőosztályú FSV Mainz gárdájáról - a németekkel - ha összejön a meccs - augusztus 1-jén játszunk.

  forrás: http://www.haladas.hu/hirek/haladas-1860-munchen-meccs-a-rohonci-uton
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
  2011.08.18, 14:51
  Ma sajtótájékoztatót tartunk a Sopron Bank Király utcai fiókjában 11:30 órakor, ahová várjuk a sajtó képviselőit!

  A következő napokban arról dönthetnek majd a drukkerek, hogy milyen legyen a Haladás Sopron Bank kabalafigurája. A szavazók között értékes nyereményeket, Sopron Bankos ajándékcsomagokat sorsolunk ki. A Haladás Sopron Bank - Kecskeméti TE találkozó szünetében büntető rúgó verseny is lesz.

  forrás:
  https://www.facebook.com/haladassopronbank
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
  2011.07.14, 09:24
  2011.VII.13
  Sajtótájékoztatón jelentették be a szombathelyi labdarúgócsapat új névadó szponzorát. Bár a megállapodás egy évre szól, hosszabb távra terveznek a felek.

  Ma délután a Király utcában aláírásra került a Szombathelyi Haladás és a Sopron Bank közötti szponzori szerződés. Ennek értelmében a zöld-fehérek a 2011/2012-es szezonban Haladás-Sopron Bank néven szerepelnek.

  A támogatói összeg a felek megállapodása szerint nem került nyilvánosságra.

  A vendéglátók megadták a módját a délutánnak, a pénzintézet csinos kolléganői Haladás mezben fogadták a sajtó képviselőit. Persze ez nem is csoda, hiszen ahogy Ávár Zsolt törzsszurkoló, a Sopron Bank munkatársa is fogalmazott, mindannyian évek óta nagy Hali szurkolók.

  Elsőként Thomas Radil, a 2003-ban alakult Sopron Bank vezérigazgatója szólalt fel. Magyarul.

  – Óriási megtiszteltetés a Sopron Banknak, hogy névadó szponzora és támogatója lehet egy olyan patinás klubnak, mint a Haladás. Bankunk nem teljesen ismeretlen a szombathelyi szurkolók számára, hiszen évek óta támogatjuk a csapatot. Megvizsgáltunk több lehetőséget, több együttes közül választottunk, és végül a Haladás mellett döntöttünk. Bízunk benne, hogy hosszú távú kapcsolat jön létre az egyesület és pénzintézetünk között. Reméljük, hogy támogatásunkkal mi is hozzájárulunk a Hali minél jobb eredményéhez. Nekem egyébként nagyon tetszik a Haladás név, mert már ez is azt a dinamikát tükrözi, amit a Sopron Bank a régióban felmutat – mondta Thomas Radil, aki a klubtól ajándékba kapott egy névre szóló mezt.

  Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője elmondta, bár a szerződés csak egy évre szól, hosszabb távra terveznek a felek.

  – Mindkettőnk számára előnyös szerződés született. Hangsúlyozzuk, hogy ez nem egy támogatás, hanem ez egy marketing szerződés. A Sopron Bank tényleg egy népszerű csapatot választott, bízunk benne, hogy nekik ez majd több Hali szurkoló ügyfelet jelent. Egyelőre egy éves szerződést kötünk, de bízunk benne, hogy ez a kapcsolat gyümölcsöző lesz és még több lehetőséget kínál majd a jövőben.

  – Én is óriási dolognak tartom, hogy létrejött ez a megállapodás, hiszen amióta mi szerepet vállalunk a Haladás életében, tudjuk, hogy milyen nehéz támogatókat, szponzorokat találni – vette át a szót Illés Béla. – Pedig ez az elmúlt négy évünk egyáltalán nem volt sikertelen. De sajnos még a bronzérmünk után sem tolongtak a szponzorok, ezért is van különös jelentősége ennek az egyezségnek.

  A csapatot Tóth Péter és Nagy I. Gábor képviselte. A csapatkapitány is érthetően örömmel fogadta a hírt.

  – A mai világban nagy szó, ha egy klub névadó szponzorra talál, hiszen ennek segítségével megfelelő anyagi forráshoz juthat. Köszönjük a Sopron Bank segítségét. Megpróbáljuk ezt kihasználni, hogy aztán az elkövetkezendő évek során is mellettünk maradjanak – mondta Tóth Péter.

  forrás:
  http://haladasfc.nyugat.hu/tartalom/cikk/haladas_sopron_bank
   
 11. avatar: fgymat
  2010.11.05, 13:26 (szerk.: 2014.03.26, 15:44)
  kép

  forrás:
  Sport Zsebkönyv 80/81
   
 12. avatar: fgymat
  2010.10.03, 22:05
  HALADÁS VASUTAS SE

  Alapítás: 1919
  Cím: 9700 Szombathely, Rohonczi út 3, telefon: 14-966
  Technikai vezető telefonja: 16-166
  Pálya: ugyanott, telefon: ugyanaz, 15.000 néző
  Szín: zöld-fehér


  forrás:
  Sport zsebkönyv '74-75
   
 13. avatar: Ailton
  2010.08.03, 22:00
  azért érdekes, hogy a hivatalos honlap fejlécében Haladás FC van.
   
 14. avatar: magyarfutball.hu
  2010.08.03, 16:15
  kép
   
 15. avatar: magyarfutball.hu
  2010.08.03, 13:35
  A csapat neve Szombathelyi Haladás, a csapatot működtető cég hivatalos neve, Szombathelyi Haladás Kft.

  Tehát nem szerepel az FC.

  Üdvözlettel,
  Tóth Miklós

  forrás:
  email
   
 16. avatar: fgymat
  2010.06.20, 15:38 (szerk.: 2014.03.26, 15:43)
  kép

  forrás:
  Pluhár István: Magyarországi sportegyesületek története (1941)
   
 17. avatar: Sanyi-Hungaria
  2010.02.08, 19:03 (szerk.: 2010.03.31, 11:50)
  Haladás - Szombathely
  281 91 52 138 477-594 234

  Alakult 1919-ben, színe zöld-fehér- A Haladás már a húszas, harmincas években a Nyugati Kerület legjobb csapatai közé tartozott. 1936 volt az első nevezetes év a vasi zöld-fehérek történetében. Az 1935-36-os évadban először jutottak fel az NB I-be. Igaz az első évben kiestek, de 1939-ben újra az első osztály következett.


  Forrás: Magyarország futball története
   
 18. avatar: magyarfutball.hu
  2010.01.10, 17:28
  1992-es programfüzeten lévő címer:
  kép
   
 19. avatar: AMiUtunk
  2009.03.01, 12:03
  A szombathelyi vasutasoknak már megvolt a maguk Haladás Dal- és Önképzőköre, s ennek égisze alatt is sportolgattak a tagok már 1919-ben. Ennek a kultúregyesületnek a keretében alakult meg hivatalosan a sporttagozat. A sportolók hamarosan függetlenítették magukat az alapszervezettől, felvették a SzHVDSE [nem: SzHVSE?] nevet és klubszinül a zöld-fehéret választották. Alapításkor csak néhány sportágat karolt fel a Haladás, elsősorban a labdarúgást, másodsorban a birkózást és az atlétikát.

  Forrás: Sajnos ismeretlen
   
 20. avatar: NNS
  2008.07.06, 11:20
  I had previously thought that the annual pre-season training in Austria would not feature in our plans this summer, with a variety of fixtures already named. However, Arsenal.com have confirmed that we will play an Austian side this year, against a Burgenland XI team, along with the fantasically named Szombathelyi Haladas, who I can't wait to see play purely based on their name.

  For those who don't know, Burgenland is a smallish region on the Austrian-Hungarian border. A notable team within the region Arsenal fans may recognise is SV Mattersburg, a team we played 2 years ago in pre-season, and beat 2-1. I presume that many players will be taken from Mattersburg's team, as they have had good success this year in the Austrian Bundesliga. As for Szombathelyi Haladas, Gabor Kiraly, the crazy Hungarian goalkeeper, played for them at one stage, as well as Peter Halmosi, who currently plies his trade at Plymouth. Apparently they missed out on promotion last season for fielding inelligible players, and so stayed in N.B II last season. I would hazard a guess that they will not be stiff opposition for Arsenal, but will perhaps see the youths and reserves that Wenger decides to take with him get a chance to shine in front of Le Boss.

  thearsenalway.wordpress.com/2008/06/24/arsenal-complete-pre-season-fixture-list/