magyarfutball.hu

Ireland - Hungary 2 : 1 20:45

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.33 (3 szavazat)

játékvezető: 4 (3 szavazat)

hangulat: 2.33 (3 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 0 : 0 (1)
  2. 0 : 1 (1)
barátságos mérkőzés
989. official national team match
ground : Dublin, Aviva Stadium
referee : Godinho Luis (Portugália)
attendance:
  1. fai.ie: -
  2. mlsz.hu: 29.424
  3. nemzetisport.hu: 29.424

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2024.06.05, 22:02
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2024.06.05, 21:26 (szerk.: 2024.06.05, 21:44)
    John O'Shea: Ez a mérkőzés azt bizonyítja, hogy visszatértünk a győztes útra, egy olyan csapat ellen, amely hosszú veretlen sorozattal jött. Az ilyen győzelmek létfontosságúak, ha ki szeretnénk jutni nagy tornákra. Szeretnénk meccseket nyerni, legfőképp hazai pályán. Van mit javítani, de a lényeg számomra az volt, hogy különböző szakaszokban promlémát tudtunk okozni a magyaroknak, egy kis odafigyeléssel még jobbak lehettünk volna. A teljesítményt nézve jobbak voltunk Belgium és Svájc ellen, de akkor nem kaptuk meg, amit megérdemeltünk. Most megmutattuk, hogy tudunk alkalmazkodni és éhesek voltunk. Kellehernek nem volt túl sok dolga. Lehet, hogy vitatkozna ezzel, de csak egy nagy védése volt. Hihetetlen érzés, amikor az ember menedzserként megnyer egy meccset a hazájának, azok után, hogy a pályafutásom során annyi emléket szereztem Írországgal. Nekem, mint Waterfordban született fiatal srácnak, ez hihetetlen érzés.

    Marco Rossi: Természetesen nem vagyunk boldogok, hogy vereséggel zártuk a mérkőzést, sőt a döntetlennek sem örültünk volna, de azért nem történt tragédia. Több helyzetünk volt, mint az íreknek, de közben hibákat is elkövettünk, az egyik ilyen hiba eredményezte a hazaiak első gólját. Gyorsan egyenlítettünk, uraltuk a meccset, háromszor több helyzetet alakítottunk ki, mint az ír csapat, viszont a hazaiak összességében a két helyzetükből két gólt lőttek, és megnyerték a találkozót, előfordul az ilyesmi a labdarúgásban. Senki sem szeret veszíteni, de a hibák a játék velejárói. Az utolsó percből viszont tanulnunk kell, döntetlennél egész egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen kontrát vezessen az ellenfél. Korábban nem engedtünk meg magunknak ehhez hasonló hibát, és remélem, a jövőben sem fogunk.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-nem-tortent-tragedia
    https://www.nemzetisport.hu/magyar-valogatott/2024/06/john-oshea-az-ilyen-gyozelmek-letfontossaguak-ha-ki-szeretnenk-jutni-nagy-tornakra
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2024.06.05, 21:24 (szerk.: 2024.06.05, 21:56)
    Nyilván senki nem örül egy vereségnek de szerintem még pont időben jött.Legalabb mindenkit lerángat a fellegekből.Amugy ezek az írek irtó gyengék és ellenük is sikerült összehozni a zakót ez kicsit fájó ennyi veretlen meccs után.Remelem Izrael ellen kicsit többet mutatunk majd bár lehet ,hogy Svájc ellen tartalekolunk fogalmam sincs mi várható a fiuktól.

    Hajrá magyarok!

    Semmi rosszat nem mondok a játékosokra, kapitányra sem!...
    Véget ért a 14 meccses veretlenségi sorozat! ( Egyszer, minden véget ér....) Jobb, hogy ma történt!

    Ez, egy úm.,, felkészülési meccs" volt. Persze, ennek is volt presztízse...
    Most fog beindulni az igazi felkészülés..

    Azért én úgy láttam, hogy próbálgattunk bizonyos dolgokat. Például a magas letámadást, ami nagyjából működött is, de az is látható, hogy egyrészt hordoz magában veszélyeket, másrészt hiába szereztünk sokszor az ellenfél térfelén szépen labdát, nem igazán tudtunk ezekből komoly helyzeteket kidolgozni. Nekünk jobban megy, ha biztos védekezésre építünk. Egyébként sem hiszem, hogy a németek vagy a svájciak ellen ezt bevállalnánk.
    Másrészt a klasszikus csatár nélküli játékot kipróbáltuk, de az szerintem egyáltalán nem működött. Varga helyett Ádám szokott jönni szinte mindig. Szélen néha tudtuk bontani a védelmet, de ha nincs középen egy klasszikus csatár, akkor sokra nem megyünk vele. Szerintem ez volt a legrosszabb periódusunk a meccsen: támadásban veszélytelenek voltunk, az írek meg felbátorodtak a végére.

    Ettől függetlenül nyilván barimeccsen érdemes próbálgatni dolgokat. Nem történt tragédia, de azért jó lenne Izraelt megverni, hogy sikerélménnyel utazzunk az EB-re.

    A meccs jó nagy phos voolt, lötyögött mindenki , szóval ez nyilván nem így lesz az EBn, ami meg a taktikát, meg elképzeléseket illeti, szerintem okés volt, szóval nem történt katasztrófa, simán jobbak voltunk.

    ennek a kisszögeletes játéknak akkor lenne értelme, ha van rá egy figura, de nálunk nyoma sincs semminek. Kisszöglet és passzolgatás elgondolás nélkül, így valóban nem sok értelme van.

    ennél többet tudunk, az egyértelmű
    Rossi próbálgatja a csapatot
    Dibusszal és Kleinivel sikerült is alaposan megbontani a szokásosat
    nélkülük ez egy jó csapat lesz az EB-re
    csak kicsit többet kell futni és összpontosítani
    na meg hajtani, mint állat, de azzal nem esz gond, ott lesz hangulat, annak lesz tétje
    'oszt a zéjje, sosa nem éhet vége ....

    Szerintem meg 1 ilyen Szoboszlai cserélhető...
    még Rossinak is.

    Továbbra is azt gondolom, egyik sem akar megsérülni az EB előtt, ebből jött ki ez a ****, semmi játék. De a dumára már elkezdtünk rágyúrni...

    Edző meccs vagy nem, saját magunkat vertük meg. Szobó szokásos nagyarc, flegma... Mik ezek az előre passz szabadrúgások?? Szögletekről ne is beszéljünk, vicc kombinációk! Remélem csak altatunk.

    kleinheisler azért van mert nincs kázsé. valszeg ő játszana helyette ha nem sérül le mindig az eb-re

    Ezt a meccset lejátszani sem szabadott volna.
    1. Senki nem akart focizni, ez jól látszott.
    2. Semmit sem lehetett gyakorolni, és nem is láttunk semmilyen formációt.
    3. Ez az ír csapat olyan hihetetlenül gyenge, hogy a skótokra még csak nyomokban sem emlékeztet. És ilyen gyenge csapathoz hasonló sincs az EB-n, azaz mi értelme olyan ellen bármit is gyakorolni, akik nagyon nem ütik meg az EB szintet.
    +1 emberkínzóan rosszak voltunk, és fájóan semmit sem akartak csinálni, ennek a meccsenek egyetlen célja volt: nehogy elfáradjon valaki, és esetleg ne sérüljön meg senki, de ez úgy is megoldható lett volna, hogy nem játszunk mecccset smiley És akkor veretlenül mehettünk volna az EB-re. smiley

    Itt sokan szereptévesztésben vannak.
    - Szoboszlai azt hiszi azért van ott, hogy fecsegjen vigyorogva a meccs alatt az ellenféllel, meg a bíróval, ahelyett, hogy a játékra koncentrálna minden erejével - az eredményt láttuk
    - A védők azt hiszik az a dolguk, hogy az ellenfél kapuja előtt legyenek - nem, az eredményt láttuk
    - Rossi azt hiszi nem kell folymatosan kontroll alatt tartani a játékosokat - az eredményt láttuk
    Roppant gyenge és fegyelmezetlen válogatottat láttunk.
    S igen, ez az edző meccs csak kárt okozott....

    Nekünk csapatunk volt, bunkerfocis kúszunk-mászunk, felszántjuk a pályát morállal és teljesítménnyel, megint itt van helyette a Megasztár arcbalett... de jó...
    Ezt így minek?
    Nekik rossz, olyan focink sincs, ami volt és működott, (meg Rossivál mákodott is.)
    Meg nekünk is. Nézhetetlen ahogy az arcoskodás átvált görcsös erőlködésbe.
    Ez az ír csapat erősen verhető lett volna.

    Azért az összefoglalót nézve, más eb résztvevők azért hajlandóak voltak focizni is, nem tinglitangli meccset nyomtak! Egy picit a Lang Ádám interjúból sugárzó nagyképűség látszott a csapaton a 70-ik helyzettel szemben. Egyszer poén volt ez a senki nem halt meg duma, de azért rendszert ne csináljunk belőle, mert azért bosszantó óvodás góllal kaptunk ki! Jókor jött a pofon és a régi alázattal sok örömöt szerezhettek nekünk az eb-n! Hajrá!!!

    Trágya eredmény lett, de ha belövik a helyzeteiket Lajos meg Kerkez, most azt mondanánk, hogy így kell ezt.

    Lélektelen, dekoncentrált, tompa, szar játék harmatgyenge Szobival. Egy értékelhetö labdája alig volt, a gól elött is csak mert random megpattant valakin. Veszélytelen szögletek, majd gyengécske, elcseszett kisszögletek felesleges eröltetése. Kb.7 szögletböl egy sem volt veszélyes. A nemzeti mezben legalább a veretlenségért küzdöttek volna. Ha ez a tesze-toszaság a taktikai altatást szolgálta, akkor kiváló. Egy vicc! Szobi jobban tenné ha a focival foglalkozna a csinipofa médiaszereplés helyett, igencsak leeresztett az utóbbi idöben. Magasabban jegyzett csapatok ellen, az EB-re ez kevés

    Veretlenek maradtunk volna, hogyha nem eröltetnénk Gulácsit, be kéne látni hogy a válogatottban ha hibázik a védelem akkor neki az gól. Dibusz majdnem kivédte a lehetetlent. Na meg a tv riporter aki az elején leírta az íreket, (érik a gól, sokkal jobbak vagyunk, stb). A 70. perc környékén (Gulácsinál a labda) Őt is eröltetik csak az MTV - nél.

    a stúdióban is ezt mondták kínjukban, hogy a magas letámadást gyakoroltuk. smiley Csakhogy ez már a végső kínlódás, amikor keresni próbálunk a meccsben valamilyen észszerűséget, de ez a magyarázat abszolút értelmetlen, mert ha igaz lenne az azt jelentené, hogy Rossi sík hülye a focihoz. Hisz miért is gyakorolnánk a teljesen feltolt védekezést 1000x erősebb, gyorsabb csapatok ellen, amikor várhatóan ha fel nem is töri a kapu a hátunkat, de aligha lesz nálunk többet a labda, mivel azok már EB meccsek lesznek, sokkal erősebb csapatok ellen, sokkal jobb tgámadók ellen, sokkal jobban megszervezett középpálya ellen.

    Rossi minek gyakoroltatna olyasmit, amire még véletlenül sem lesz szükség az EB egyetlen meccsén sem? smiley Vagy lebukott Rossi, mert az lesz a meglepetés, hogy a sokkal erősebb csapatokat letámadjuk és a kapujukhoz szegezzük minden meccsen? smiley Miközben még ez az ír csapat is átrohan rajtunk, mintha ott sem lennénk? smiley

    Ez egy barátságos meccs volt, nem játszottunk jól, elkerülhető gólokat kaptunk. A srácok lazák voltak. Orbán gólpassza viszont szép volt.
    Jellemző, hogy ebből az egy meccsből általános következtetéseket vonnak le a magyarok, már semmit nem ér ez a hosszú veretlenség, a 4-0, a két EB, a szerbek, törökök és mindenki legyőzése. Vagy az hogy 20-30 éve ez az eredmény nem hatalmas meglepetés, hanem papírforma lett volna.
    Más válogatottak is folyton kikapnak ám. Épp mi vertük meg a friss vb győztes olaszokat anno... vagy a németeket 2 góllal. Ők 2 vb bronzot és egy aranyat szereztek utána. Az angolokat 4-0-ra vertük, nem igazán érdekelte a szurkolóikat, a vb-n már jók voltak, most is a 2-3. legesélyesebbek. A franciák csoportutolsók lettek 2002-ben. De nyertek mostanában 2 vb-t, két vb-ezüstöt.
    A középpályánk szerintem nem olyan erős, nincsenek igazán klasszis játékosok, talán Schaferen kívül, meg Szobi. A támadók rendben vannak. Az EB-n jók leszünk, rengeteget készül addig a csapat.

    Nem tudom, de én nem éreztem ennyire rossznak a játékot, mint ahogy itt sokan szidalmazzák a válogatottat. Ha nincs ez az utolsó utáni perces Kleinheisler eladott labda, akkor egy iksszel lehozzuk idegenben és kész. A vereség az mindig kiborítja a "szakértő" szurkolót és válogatott mocskolódásba kezd elfelejtve az előző tizenx mérkőzést, a csoportelsőséget, és még a korábbi meccseket is. Való igaz, nem ez volt a legjobb meccsünk, de kb. semmit nem számított.

    Az a gond, hogy a veretlenségben nem kis mákok is vannak, ám ha ezt valaki leírta, azt ugyanúgy lehurrogták, mint most te a kritizálókat. Csak példaként kb isteni szerencse, hogy a szerbektől nem kaptunk ki legalább 1x.

    Ezért alapvetően azt gondolom, "csupán" az történt, hogy kiszakadt csomó emberből a kritika, ami eddig is megvolt, csak a veretlenség elfedte a problémákat. Mert ugye bármit írt az ember, hogy esetleg nem jó, jött a válasz, hogy mit akarsz veretlenek vagyunk.

    Egyébként egy barátságos meccs szerintem se jelent kb semmit, a bekapott gólokért kár, de nagyjából ennyi. Amúgy nem játszottunk rosszul.

    sajnos a Liverpoolban azt láttam, hogy Szoboszláj munkáját lekorlátozták, szabadságát elvették, rossz pozícióban játsszatták
    de korábban ez nem volt így a válogatottban, nálunk szabad volt, rohangált, ötletei lehettek, kedve volt hozzá
    most már itt is féken tartják (vagy csak benne maradt az angol ukáz)
    ezt el kell felejteni
    ilyen szigorú stratégia és leláncolt pozíció elég lenne az EL-döntőben, addig hadd sziporkázzon, és élvezhesse a futballt
    energikus, sokkal nagyobb területet képes lenne bejátszani, kiszolgálni, lefedni
    neki menni kell, nem szabad fékezni mint a lovat
    egy ilyen telivér fiatal csődör (mint Kincsem) a csillagokig juthatna, ha engednék érvényesülni és hajtani
    nehogymár egy tét nélküli ír meccsen neki területet kelljen lefedni és csak bizonyos dolgokat tehetne meg, nem pedig bármit
    szerintem megtehetne bármit, menjen minden labda után

    Elöl addig voltak épkézláb támadásaink, amíg Nego játszott. Minden helyzetet az ő, egy-egy váratlan megoldása előzte meg. Hiba volt a lecserésése. Utána már nem volt egy ép támadásunk. Nagy Ádám esztlen ls céltalan előreívelései és minden labdát Szobinak adunk, majd ő "pontrúg" egyet alapon. A Varga lecserélését Kleinheislerre meg végképp nem értem. Vargát soha nem szabad lecserélni, benne mindig benne van a gól. Az meg, hogy pontrúgásoknál minden végő előremegy gólt fejelni, Rossi hülyeségét bizonyítja.Az ő hibája, hogy ezt megengedi a védőinek.

    A mutatott játékot látva az is szomorú, ahogy Rossi értékelte az egészet. Szerinte pl. Sallainak jobb napja volt. Egész más meccset nézett, mint mi. A támadó triónk teljesítménye dupla nulla volt. Szoboszlain már lassan nem csodálkozom, ő hozta az elmúlt hónapokban mutatott teljesítményét. Mégis ki ellen akar kitűnni, ha nem ilyen rém gyenge Írek ellen? Valami megtört nála. Úgy látszik kipukkadt a lufi. Viszont Sallait és Vargát ilyen gyengén nem tudom láttam e valaha a válogatottban játszani. Elég aggasztó a dolog.

    Egyértelmű, hogy a magas letámadást gyakoroltuk. Aki nézte a a meccset, az gondolom látta. Az, hogy ennek mi értelme volt, vagy hol fogjuk tétmeccsen alkalmazni, azt ne tőlem kérdezd. Max. a skótok ellen elképzelhető, de ott is elég kockázatos szerintem.

    Egyébként összességében a letámadás nem is működött rosszul, sokszor szereztünk az ellenfél térfelén labdát, csak azokból kellett volna sokkal veszélyesebb helyzeteket teremteni. Az írek nagyon kevésszer tudtak eljutni a kapunk előterébe. Az más kérdés, hogy az szinte mindegyik góllal végződött.

    A hozzáállás miatt annyira nem aggódnék, mert az az EB-n nyilván jobb lesz. Sokat elárul erről, hogy milyen volt a "gólöröm". Gyakorlatilag nem is volt. A támadóink formája miatt kell inkább aggódni szerintem. A szezon második felében közel sem volt a 3 kulcsjátékosunk olyan formában, mint ősszel. Ha nem megy nekik, akkor változtatni sem nagyon tudunk, mert nincs minőségi cseréjük.

    Vagy teljesen amatőrnek, vagy hatafiatlannak kell lenni ahhoz, hogy egyetlen barátságos meccs alapján ítéljünk. Most már mák volt az összes győzelem. A németek is véletlenül àlltak kiesésre ellenünk a 85. percben, a portugálok is az ikszre mentek anno,mikor majdnem kiestek. Egy barátságos meccsnek nincs semmi jelentősége. Múltkor a németek egy gólt nem tudtak lőni egy ilyenen.
    A srácok lazák voltak, egészséges önbizalommal játszottak, gyakoroltak dolgokat, talán épp alapoznak fizikailag, taktikát gyakorolnak, és nem is érdekli őket az eredmény... talán ezért nem volt semmi érzelem a gólunknál sem. A magyar tuning műkődik, simán továbbjutunj, Szobi még nagyobb sztár lesz az EB után. Talán a csoportot is nyerjük.

    Ebből a meccsből 0 következtetést lehet levonni az EB kapcsán.Ezt a meleghugy ír csapatot tétmeccsen 10 ből 9 szer vernénk meg legalább.Itt mindenki kocogott,meg figyelt, hogy meg ne sérüljön a cél meg az volt,hogy legalább X-el lehozzuk.Az írek meg két helyzetből kettőt berúgtak, sajnos van ilyen.Izrael ellen így még nagyobb lesz a nyomás,a srácok kénytelenek lesznek hajtani,tutira ők is hallják a téves visszhangot, hogy egy sörmeccs miatt már Rossi zavarás, Szobi falábúzás, Sallai és tsai boszorkányüldözés zajlik a kedves magyar "szurkolóktól", így extrém módon esélyes egy sérülés begyűjtése.Én magam ezt az egész 2 héttel az EB előtt játszunk meccseket dolgot elfelejteném,nemrég meg volt a főpróba,az EB előtt edzen együtt a csapat minél többet és kész,ennek értelme nincs illetve csak azoknak,akik nincsenek kint az EB-n.Ha már muszáj Málta,San Marino szintű ellenfeleket választanék ahol a legkevesebb esély van a ranglista helyezés veszélytetésére és a sérülésekre..

    Tegnap az írek nem nyertek párharcot, ráadásul technikailag egy abszolút b kategóriás csapat benyomását keltették hozzánk képest, amin megmondom őszintén én alaposan meglepődtem. Sokkal többre számítottam tőlük.

    Végig fölényben játszottunk és egyúttal abszolút dekoncentráltan (helyzetek kihasználása, röhejes rossz passzok, stb.)

    Amiben guni92-vel nem értek egyet, az az, hogy így nem lehet beleállni egy meccsbe (koncentráció), ezért remélem, hogy a mester leszedi a fejüket. Más kérdés, hogy kifelé mit kommunikál. Pszichológiai okokból a kettőnek nem feltétlenül kell

    Én Rossi helyében végigzavartam volna a meccs végén őket békaügetéseben háromszor kisgatyában a pálya körül, hogy kicsit gondolkozzanak már el.

    Ettől függetlenül semmi katasztrofális nem történt. Szerintem tanulni fognak belőle, és jobb, hogy ez még az EB előtt jött. A skótok ellen már nem ez a koncentráció lesz.

    Érdemes volt figyelni a játékosok és Rossi testbeszédét is pl. a gólnál semmi örömködés nem volt, mintha valami sörmeccsen lennénk és úgy is nyerünk, mert mi vagyunk a jobbak. Ez látszott a meccs végén is a szöglet utáni agyatlan helyezkedésnél. Rossi se volt nagyon ideges. Mivel ő belülről látja a csapat mentális állapotát, ebből arra lehet következtetni, hogy ezt ő sem tartja túlságosan nagy gondnak.

    Ami még érdekes volt (és a guni92 előtti fogalmatlanoknak nem igazán jött át), hogy elég szokatlan taktikai variációkat próbált ki Rossi, ami eddig szerintem nem volt. Pl. jobb oldali támadásnál Lajos és Sallai helyet cseréltek.

    Tehát Lajos játszott kvázi centert és Varga is tolódott ilyenkor. Vagy hat ilyen érdekes "mozgást" számoltam össze. Úgy tűnik, hogy Rossi ezt a két meccset nem arra használja (csak?), hogy a perifériális embereket is játékba hozza, hanem bővíti a repertoárt. Nagyon kíváncsi leszek ennek fényében az Izrael elleni meccsre, hogy ott is a legerősebb kezdővel indulunk és tovább csiszolja ezeket a variációkat, vagy most már megpróbálja a többieket is lendületbe hozni.

    Hajrá magyarok! smiley

    Edzőmeccs volt. Bármi bármit mond is, ott van a fejekben az EB, és az a legfontosabb, hogy nem sérült meg senki. Viszont én nem fogom megérteni soha ezt a kisszöglet erőltetést, mikor ilyen rúgóink vannak. Ahhoz képest, hányszor látok manapság egy meccsen kisszögletet, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor láttam gólt belőle. Tegnap mondjuk gól lett, csak a másik csapat rúgta. smiley

    Hát ez rém gyönge volt, sok szót nem is kell pazarolni rá ... Ami ijesztő számomra, az Szoboszlai borzasztó teljesítménye, ami hónapok óta tart. Szerintem tegnap Lang, Schäfer és Dárdai hozta azt, amit hozni kell. Nagy Ádám csupán Rossi kedvence, mert évek óta nincs helye a válogatottban! Az EB előtt le kell venni a bő mellényt, mert ilyen játékkal a csoport 4. helye a realitás!

    - Szobotól (mástól sem) nem láttunk egy használható kapuralövést
    egy pontos, szögletet sem
    - Az ellenfél játékosával nem jópofizok, mert ez nem sörmeccs, hanem válogatott - és a meccsre koncentrálok - sokat ártott ezzel a hozzáállással magának is, az árnyék Liverpoolig elér...
    - Szöglethez megyek dekázgatva, "mert én olyan technikás vagyok, mint Neymar" - ja ebből semmit sem láttunk
    - Rossinak kicsúszott a kezéből Dom - ez a srác nem érett még meg csapatkapitánynak, hétről hétre lefele tart, mint a barátnői minősége...
    - A "csapatkapitány" hozzáálása minta a többieknek, hát ilyen volt ez a meccs - Szalai, Dzsudzsák nem így működött - a 37 éves Dzsudzsák ebbe a válogatottba simán belefért volna bárki helyett - sajnos
    - Rossi úgy cserélgetett, minha ez jutalomjáték lenne, nem pedig felkészülési
    - Izrael ellen reméljük kontroll alat tartja a csapatot...
    - Rossi milyen taktikai utasítással látta el csapatot, hogy a döntetlent sem tudták megtartani?
    Fel fog ébredni?

    A végén kapott gól malőr volt.
    a középhátvédek (akiknek hátul kellet volna biztosítaniuk) előrehúzódtak fejelni,
    Nagyádám pedig nem volt a pályán, aki ilyenkor hátul szokott söprögetni,
    Kleinheisler és Styles pedig egyszerűen butuska, hogy az ilyen szitukban tudják a feladatukat
    (ráadásul ők is gól akartak lőni a szögletből)

    A csapat kulcsjátékosai hozták a "rosszabb" énjüket:
    Szoboszlai kelekótya és túl laza volt,
    Sallai önző és bénuska,
    Varga úgy játszott mint anno az osztrák 4. ligában,
    Langnak és Nagyádámnak passz-problémái voltak,
    Kleininek nincs esze és önfegyelme a focihoz,
    és sajnos még Orbán is igen halvány volt...

    (az egyetlen plusz, hogy Dibusz majdnem védett a végén)

    Szerintem pàran megfelelően teljesítettek (Orbán, Dárdai, Lang, Nagy,), mások eb előtti felkészülési meccshez épp hogy elfogadhatóan (Nego, Sallai, Kerkez) de Szoboszlai kritikán alul, (perc ember lett a vàl9gatottban is és a Liverpool-ban is), csak dumál és demoralizàl, Varga (ha nincs a pàlyán észre sem vesszük), viszont akiket most haza kellene küldeni az a Klenheisler és Stykes. Egyszerűen nem értem, hogy Styles-t miért nyomja Rossi, be kell látni, ez a csàvó mèg a magyar válogatottba sem fèr bel, nem tudom láttátok-e, de az ír alapvonalnàl egy labdàt nem tudott átvenni és kibotladozott labdàval a vonalon kívülre. Azt meg hogy a màsodik gól előtt hogy "mentett" na azt tanítani kellene hogy így ne... Szerintem a magyar női u19 válogatottban lenne a helye

    Ez egy edzés volt, amit közvetített a TV.
    Ok, hogy címeres mez, meg veretlenség, de ez az EB felkészülés első állomása volt szűk 1 hétnyi közös munka után egy 3 hetes felkészülési programban.
    Nekünk a csúcsforma, a nyerő taktika, a "beleket kiköpni" mentalitás majd 15-19-23-án kell és reményeink szerint utána.
    Ég és föld volt a különbség a két csapat között technikailag, de míg az íreknek ez volt a "tétmeccs", addig ez nekünk egy felkészülés volt, ahol gyakorolhattunk, megnézhettünk dolgokat. Kikapni persze nem jó, meg nem kell, de majd 15-én kell jónak lenni!

    tényszerűen: magasan jobb és képzett csapat mint az ír, ami meglepően gyenge volt, ilyen gyenge ír válogatottat az elmúlt 35 évben nem láttam, de a sérüléstől való félelem, illetve a 14 meccs után megnövekedett arcméret miatt ezt a meccset el kellett veszíteni.
    úgyhogy bocs, én örülök.
    levonható még:
    -Dárdai sokkal megnyugtatóbb megoldás mint Szalai Attila
    -Szoboszlaival beszélni kell, mert ha nem a játékra koncentrál akkor ez van, az eb-n se legyenek kétségeink, hogy provokálni fogják
    -Kleiheislert sem kell temetni, rossz megoldást választott, de valakinek még lennie kellett volna mögötte
    -Dibusz meglepően suta volt a győztes gólnál, nem volt egy jó megoldás amit a támadó választott mégis gól lett. ezzel a kapus poszt sajnos el is dőlt

    Nekem tetszett, hogy az edzőjéért is külön küzdő "angol" csapatot fizikailag is felülmúltunk. Meg is lepett. Ugyanígy meglepő volt, hogy az írek játszottak a játék lassítására, nem mi. Sajnos sikerült lelassítaniuk a támadásainkat, ezért nem volt sok nagy helyzetünk kidolgozott támadásokból.
    A két kapott gól meg két olyan amatőr hiba volt, amiből nem érdemes hosszútávú következtetéseket levonni, hacsak azt nem, hogy évtizedeken át tipikusan ilyen gólokat engedtünk az ellenfeleknek, és a "sikerességnövekedésünk" abból adódott mostanában, hogy csökkentettük az ilyen gagyi kapott gólok számát.

    Érdemes hozzátenni, hogy a pontozós oldalakon az általában legreálisabb adatokkal dolgozó Fotmobnál kimagaslóan a mezőny legjobbja volt Szobi 8,3-mal (9-szer került hozzá a labda az ellenféltől), az általában kicsit esetlegesebb adatokkal dolgozó, de sokmindent figyelő Sofánál 7,7-tel a mezőny legjobbja volt, az általában legesetlegesebb Flashnél a csapat második legjobbja - a Who ugyebár nem pontoz ilyen meccseket.
    Tehát a mester szerint közepesen játszott, a trollok által szokásukhoz híven agyontrollkodott Szobi a számok szerint a jó és a világklasszis teljesítmény között volt valahol.

    Nem olvastam végig a kommenteket, de a szokásos. Ha nyerünk már EB esélyesek vagyunk, ha kikapunk mindenki adja le a szerelést. Felkészülési (barátságos)mérkőzésekből nem vonnék le semmit következtetést. A tegnapi mérkőzésen nem éreztem, hogy a csapat éles lenne. Csinálgatták a dolgukat, ki lett próbálva néhány új elem, ami elég kockázatos. Az első kapott gól tipikusan koncentráció hiánya. A második elég amatőr gól volt, a szituáció teljesen hasonló volt, mint Montenegró ellen, annyi különbséggel, hogy akkor Nagy Ádám ki tudta passzolni a labdát a szélére, most nem sikerült. Különben elég veszélyes ez a szögletrúgás-kombináció, mert akkor is 2 játékos ugrott neki Nagy Ádámnak.

    Harakirizni valóban nem kell, csak védekezni: Langnak például oda kellett volna állni az ír csatár mellé, s nem két méterre légüres téreben lébecolni, senkit sem fogva. Mint ahogy - mondjuk korrektül - el is ismeri itt, hogy hibázott a fejesgól előtt. Hogy létezhet az, hogy beívelésnél totál üresen áll egy ír játékos, mert Lang mögötte téblábol (senkit sem fog), Orbán meg előtte áll két méterrel...

    Gyönyörű tasli ez a Pool oldalán visítozó magyaroknak, akik arra fogták Szvolázi gyengülését, hogy Klop nem ott játszatta ahol a válogatottban szokott. Na tessék, tegnap ott játszott. De még hogy...Semmi köze Klopnak a formahanyatláshoz, egyszerűen beigazolódott amit még a Lieferinges idejében mantráztam. Mégpedig az, hogy a dumával eladott magabiztosság meg a fineszességnek csibészségnek beállított történések nem voltak akkor sem mások, mint a mérhetetlen nagyképűség. Ez mára már akkorára duzzadt, hogy ő lett a Magyar Balotelli. Kicsit túl sok lett a celebkedés, és nem szóltak neki időben hogy lehet ám arcoskodni meg páváskodni, nem baj ha van mögötte teljesítmény. Ha valamiért tisztelem a példaképét a madirai ****ot, az legalább mindig meg akart dögleni a pályán. Lehet itt gyémánt fülbevalózni meg instapistázni, jelenleg Szvolázi az egyik legkevésbé szerethető játékosunk a válogatottban. Ennél még a meleg pite sírdogáló diplomata útleveles barátnőcske Dzsuvák is többet ért.

    AZ OSZTÁLYZATÁTLAGOK CSÖKKENŐ SORRENDBEN
    Lang Ádám 6.03
    Gulácsi Péter 5.65
    Dárdai Márton 5.58
    Willi Orbán 5.36
    Kerkez Milos 5.15
    Schäfer András 5.14
    Dibusz Dénes 5.08
    Sallai Roland 4.77
    Loic Nego 4.72
    Botka Endre 4.68
    Nagy Ádám 4.49
    Nagy Zsolt 4.44
    Szoboszlai Dominik 4.28
    Callum Styles 3.91
    Varga Barnabás 3.81
    Kleinheisler László 3.53
    Balogh Botond kevés időt töltött a pályán, ezért nem szerepelt az osztályozási menüben.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar-valogatott/2024/06/vege-a-veretlensegnek-egy-hajrabeli-gollal-kikaptunk-az-irektol/kommentek
    https://www.nemzetisport.hu/magyar-valogatott/2024/06/olvasoink-lang-adamnak-adtak-a-legjobb-osztalyzatot-az-ir-magyar-merkozes-utan
     
  4. avatar: Garullus
    2024.06.04, 22:53
    Motiválatlan, gyenge, lassú, egysíkú, lelketlen, egybites játékkal megverette magát a magyar válogatott az egyáltalán nem acélos írekkel. Ha az volt a cél, hogy félrevezessük az EB riválisainkat, akkor sikeres volt, mert a mieink semmit sem mutattak.
    Észrevételek:
    1. a hazaiak egyáltalán nem tették próbára a magyarokat, ideális ellenfélnek mutatkoztak, volt, hogy percekig labdához sem értek, a tizenhatosunkat csak hírből ismerték.
    2. elképesztő és dühítő, hogy most már mérkőzésről-mérkőzésre az látszik, hogy a mieink nem tudnak mit kezdeni a labdával. A létező legprimitívebb játékot játszák. Semmi kreativitás, semmi vállalkozó szellem, semmi ambíció. Ehelyett passz a legközelebb állóhoz, oldalra vagy hátra. Ez nem csak nézhetetlen, de felfoghatatlan is. Labdaszerzés, indítás, ja nem. Megállunk, passz hátra, passz oldalra, hazaadás.
    2. Minősíthetetlen, hogy nincs egy egészséges szögletünk. Minden esetben kis szöglet. Magyarázza már meg valaki, ennek mi értelme? Soha egy közvetlen beívelés.
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2024.06.03, 22:02
    a. Horváth Krisztofer kisebb sérüléssel bajlódik, ezért szintén nem játszik Dublinban, ahogy a klubkötelezettségei miatt a kerethez hétfőn csatlakozott Bolla Bendegúz és Gazdag Dániel sem.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-lesznek-nehez-pillanataink-az-irek-ellen
     
  6. avatar: Zsorzsinju
    2024.06.01, 10:55
    2024. június 4. 20:45 Dublin, Aviva Stadion
    Írország - Magyarország
    Játékvezető: Luis Godinho (POR)
    Asszisztensek: Rui Teixeira (POR) és Nelson Pereira (POR)
    Negyedik játékvezető: Paul Mclaughlin (IRL)

    https://www.uefa.com/european-qualifiers/friendlies/match/2040010--republic-of-ireland-vs-hungary/
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2024.02.01, 21:57
    Csányi Sándor, az MLSZ elnöke az M4 Sport csatornának adott exkluzív interjújában a férfi A-válogatott következő ellenfeleiről is nyilatkozott. A pontos dátumokat és helyszíneket a későbbiekben fogja bejelenteni az MLSZ.

    A tervek szerint elsőként a szintén Eb-résztvevő Törökországgal játszik majd Marco Rossi együttese, hazai környezetben. A törökök erősségét nem csak Eb-részvételük mutatja, hanem az is, hogy tavaly Németországot (2-3) és Horvátországot is (0-1) legyőzték. Második felkészülési ellenfelünk Koszovó lesz, amely ugyan nem jutott ki az Eb-re és a világranglistán is csak a 101. helyen áll, Európa-bajnoki csoportellenfelünk, Svájc azonban a selejtezők során sem idegenben sem hazai pályán nem tudta legyőzni (2-2 és 1-1).

    Júniusi első ellenfelünk Írország lesz, amely nem Eb-résztvevő, és jelenleg a 60. a világranglistán, játékstílusuk azonban segítségére lehet válogatottunknak a Skócia elleni Eb-csoportmeccsre való felkészülésben. Az Európa-bajnokság előtti utolsó ellenfelünk Málta lesz.

    A mérkőzésekkel kapcsolatos szerződések egyelőre nem kerültek aláírásra, néhány apró részlet még tisztázásra vár. Amint ez megtörténik, az MLSZ a szokásoknak megfelelően azonnal kommunikálni fogja a mérkőzések konkrét dátumait és helyszíneit.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/negy-merkozessel-keszul-az-eb-re-a-ferfi-a-valogatott