magyarfutball.hu

2012.01.26 Pátkai Máté holnap már Győrben edz!

Megegyezett egymással a Győri ETO FC és az MTK, így Pátkai Máté holnap csatlakozhat a zöld-fehérekhez. Klement Tibor, a klub ügyvezető igazgatója azt mondta: hosszú, de eredményes tárgyalássorozaton vannak túl, de mostanra sikerült mindenben megállapodni, így a játékos 2016. június 30-ig erősítheti a zöld-fehéreket.

Csertői Aurél, a Győri ETO FC vezetőedzője nagyon örült, hogy Pátkai Máté is bekapcsolódhat a munkába. "Tudjuk, hogy milyen állapotban van, hiszen túl van egy részletes felmérésen és terheléses vizsgálaton. Azt még nem tudom megmondani, hogy pályára lép-e szombaton a Honvéd elleni felkészülés mérkőzésen, de természetesen ő is velünk utazik Törökországba az edzőtáborba." - mondta a vezetőedző.

Pátkai Máté korábban még sérülés miatt sem került hasonló helyzetbe, mint most, hogy több, mint fél éve nem lépett pályára, de a játékos reméli, pár hét alatt utoléri magát játékban. " Nagyon örülök, hogy holnap már az ETO-val készülhetek a tavaszra, bízom benne, hogy a bajnoki rajtig játékba lendülök. Szeretnék újra a meccseken bizonyítani, hogy nem véletlenül esett rám a győriek választása. Az MTK-val már ünnepeltem bajnoki címet, remélem ez Győrben is sikerülni fog. Biztosak lehetnek benne a szurkolók is, hogy én ezért mindent meg fogok tenni a pályán."

Pátkai Máté 1988. március 6-án született, 18 évesen játszotta első felnőtt NB I-es mérkőzését. Az MTK-val magyar bajnok és ezüstérmes, a korosztályos válogatottak közül pályára lépett az U20-as és az U21-es csapatban is. Első NB I-es gólját éppen az ETO-nak lőtte, ám mostantól a győri sikerekért dolgozik hétről hétre. Pátkai Máté szerződése 2016. június 30-ig szól.