magyarfutball.hu

2015.04.20 Haladás: Szentes távozott

A Haladás hivatalos honlapjának tudósítása szerint Szentes Lázár azt mondta: egyetért az utóbbi három bajnoki forduló eredménytelensége (három vereség) alapján meghozott döntéssel.

Szentes hozzátette: a csütörtöki edzésen történtekkel korábban pályafutása során még nem találkozott. Mint a klub honlapjának híradása alapján beszámoltunk róla, a vezetőedző kihagyta az FTC ellen készülő keretből Fehér Zoltánt és Iszlai Bencét, mert azon a bizonyos múlt heti edzésen tiszteletlenül viselkedtek.
A távozó tréner most elmondta: abban hibázott, hogy nem rögtön az edzés után tette ki a keretből a két labdarúgót, hanem csak 24 órával később. Szentes szerint a két játékos reagálása jelezte, hogy nincs rendben a csapategység – márpedig ebben a helyzetben ez óriási hiba.
Szentes emlékeztetett arra – noha nem mentségként hozta fel –, hogy kieső helyen vette át a csapatot, de bennmaradással kecsegtető pozícióban adja át.
A tréner úgy látja, a téli felkészüléssel, az edzőmérkőzésekkel és az első négy tavaszi bajnokival nem volt gond, ám a Honvéd elleni találkozót megelőző két hétben megtört valami (azt a meccset hazai környezetben 3–1-re elveszítette a Hali).
Az FTC elleni szombati találkozóról (0–3 ugyancsak hazai pályán) Szentes nem tudott érdemben nyilatkozni, mondván, azt eltiltása miatt nem a kispad mellől nézte végig, viszont tény: Leandro Martínez hiányát megsínylette az együttes.
A tréner saját hibájaként említette, hogy az adott taktikához esetleg nem a megfelelő személyt választotta, azt azonban szükségesnek tartotta megjegyezni, hogy a téli időszakban nem valósult meg két-három olyan játékos szerződtetése, akiknek érkezésére ígéretet kapott.
A klub korábban bejelentette: az új edző személyéről a Haladás hétfő esti tulajdonosi gyűlésén döntenek.