magyarfutball.hu

2008.08.23 Balogh János fél évre László Csaba csapatáé

Lezárult Balogh János átigazolási ügye, eldőlt, hogy a DVSC-TEVA kapusa a László Csaba edzette Hearts együttesénél folytatja pályafutását. A válogatott hálóőr fél évre, kölcsönben került a Skót Premier League-ben szereplő, nemzetközi kupába vágyó együtteshez.

Balogh János több mint egy hete egyeztetett a Hearts vezetőivel, és a korábban a Ferencvárost gardírozó menedzserrel, László Csabával. Aztán úgy tűnt, egy szlovák kapus leigazolása miatt kútba esik az üzlet, kiderült viszont, hogy az edinburghiak nem érik be egy hálóőrrel, így a magyar válogatottban is már pályára lépő debreceni futballistát is szerették volna megkaparintani.
A székelyföldi származású szakvezető pénteki nyilatkozata után néhány órája a skót klub hivatalosan is bejelentette Balogh János szerződtetését, az egyik helyi lap információi szerint a portás fél évre, kölcsönben költözik a szigetországba.
László Csaba üdvözölte honfitársa érkezését, és sokat vár újoncától.
– Olyan játékos, akit nagyon szerettünk volna a csapathoz csábítani. Nagy lesz a verseny a minőségi kapusaink között. János annak ellenére, hogy fiatal, már nemzetközi szinten is tapasztalt. Nagy erősítést jelent a keretnek – nyilatkozta a tréner a bordó-fehérek hivatalos honlapjának.
Balogh a hírek szerint már a hétvégén megérkezik Skóciába, és a szlovák Marian Kello mellett és Jamie MacDonalddal kell megküzdenie a Hearts egyes számú mezéért.